Wieringer Tureluur in Vroege Vogels
Uitgegeven op 23-05-2020 om 11:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Wim Tijsen is zondagochtend (24 mei) om 9:00 uur te horen in het bekende radioprogramma 'Vroege Vogels' op NPO-Radio 1. Het interview is deze week opgenomen in de Normerpolder op het land van Jan Mulder en Paul Helder rondom de natuurijsbaan van Westerland.

Er is een einde gekomen aan het leven van de 15-jarige tureluur C73, 'de dochter van de weduwe van ouwe Bil'. Deze beroemde tureluur ging elk jaar via de Balgzandpolder naar ZW-Engeland om te overwinteren in het Exe-estuarium, waar ze door veel mensen gevolgd werd. Meestal was ze ook als een van de eerste weer terug. In het inmiddels 25-jarige tureluuronderzoek van Wim Tijsen speelde ze heel lang een hoofdrol. Er werd al eerder aandacht aan besteed op TV en Radio.Maar haar ex, E87, oftewel 'de ex van de dochter van de weduwe van ouwe Bil', leeft voort, en zit momenteel als een van de weinig tureluurs in dit droge voorjaar met kuikens bij de ijsbaan.

Volgende week vrijdag om 19:55 uur is er op NPO-2 een hele TV-uitzending van Vroege Vogels over de natuur van Wieringen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwaard - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...