Nationale Balkon Beweegdag
Uitgegeven op 21-05-2020 om 01:26  |  link  |  bewaar  |  print

Team Sportservice doet mee aan Nationale Balkon Beweegdag

"Stap opzij en weer terug. De knieën mogen lekker hoog. Armen op, armen laag", schalt het uit de luidspeakers. De afgelopen weken zijn in tal van dorpen en steden de seniorenvoetjes van de vloer gegaan. Op hun eigen balkon met op het plein of grasveld ervoor een bewegingsconsulent. Zo'n leuk idee, vond het Ouderenfonds, dat het daarom vrijdag 29 mei uitroept tot Nationale Balkon Beweegdag. Team Sportservice sluit zich daarbij aan.

Er is een beweegprogramma gemaakt waarbij de deelnemers staand mee kunnen doen aan de oefeningen. Kluvers: "En we hebben een programma voor senioren die liever zittend meedoen. Bij elk verzorgingshuis spreken we van tevoren af welke variant het meest geschikt is. Of dat het mogelijk is om een combinatie aan te bieden."


Tessa Scholte doet de oefeningen tijdens de balkongym voor aan de bewoners van het Heiligharn in Den Helder - foto Team Sportservice

Plezier staat centraal
De Nationale Balkon Beweegdag vrijdag 29 mei wordt aangeboden door bewegingsconsulenten van Team Sportservice. Vooral plezier staat centraal en gaat uiteraard boven de kwaliteit van de uitvoering. "Daarom geven we zoveel mogelijk tips voor veiligheid en opties om de oefeningen te vergemakkelijken of juist te verzwaren voor wie dat aankan", aldus Remy Kluvers.

Remy Kluvers van Team Sportservice licht toe: "We willen met deze balkongym ouderen in verzorgingshuizen in Hollands Kroon een geluksmomentje bezorgen. Bewegen op muziek. Natuurlijk is het vrijblijvend voor de deelnemers. Maar we hebben al heel veel enthousiaste reacties gehad van de verzorgingshuizen die we aangeschreven hebben."Olga Commandeur doet ook mee
De Nationale Balkon Beweegdag wordt afgetrapt door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh. Ook oud-atlete en 'Nederland in Beweging'-presentatrice Olga Commandeur, oud- tafeltennisster Bettine Vriesekoop en onder andere PSV en Feyenoord zetten zich in. Het initiatief is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier te laten bewegen.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klederdracht, wie kent de dames? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...