Moedige Moeders Wieringen gaat van 5 naar 3 bestuursleden
Uitgegeven op 20-10-2006 om 10:29  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Moedige Moeders Wieringen heeft afscheid moeten nemen van Jetty Bak, één van de grondlegster van de stichting. Jetty kwam er in de loop van de tijd achter dat zij niet echt in de wieg is gelegd voor serieus bestuurswerk.

Echter vraagt de stichting hier wel om en daarom besloot Jetty niet langer zitting te nemen in het bestuur. Verder heeft Jetty aangegeven prive ook wel wat tijd nodig te hebben dus zal zij helemaal niet meer actief zijn binnen de stichting. De andere bestuursleden hebben alle begrip voor de reden van vertrek, en steunen haar beslissing.

Het bestuur van Moedige Moeders Wieringen telt nu 3 leden en er is besloten dit ook zo te houden. Bestuurlijk zijn er niet echt veel mensen nodig, sociaal verantwoord bezig zijn is echter wel iets waar je veel mensen voor nodig hebt en daarom wil de stichting een beroep gaan doen op de inwoners van Wieringen. Het ligt in de bedoeling een serieuze groep mensen om de stichting heen te verzamelen die de visie, doelstellingen en actiepunten van de stichting zien zitten, serieus nemen en daar vanuit willen werken. De stichting wil mensen vanuit alle “windrichtingen” zodat er een keur aan meningen gehoord kan worden. Dit stelt het bestuur van de stichting in staat goede onderbouwde beslissingen te nemen. Brainstormen met deze groep mensen over allerlei onderwerpen, die raakvlakken hebben met de visie en doelstellingen van de stichting, zal een belangrijk hulpmiddel gaan worden.

Door op deze manier te gaan werken wordt Moedige Moeders Wieringen een grote gemene deler binnen de Wieringer gemeenschap en dat is nodig om uiteindelijk de doelstelling van de stichting te bereiken. De doelstelling van de stichting is m.n. gericht op het gezin, het terugbrengen van de rust en het voorkomen van drugsproblemen bij kinderen in de gevarenzone (preventie). Hiervoor heeft de stichting de medewerking van scholen, verenigingen, kerken, middenstand, politie, hulpverlenende instanties, artsen en gemeente, hard nodig. Prioriteiten van de stichting voor de korte termijn, is het investeren van tijd in het tot stand brengen van samenwerking met de genoemde organen. Prioriteiten voor de langere termijn is het verzorgen van voorlichting bij de verschillende scholen, waarbinnen de stichting m.n. richting de ouders actief wil zijn, verenigingen enz.

De bestuursleden hebben 1 keer in de drie weken een hele week lang “telefoondienst”. De telefoon van Moedige Moeders Wieringen is elke dag bereikbaar van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op deze manier kan iedereen die belangstelling of vragen heeft, altijd bij de stichting terecht. Het nieuwe telefoonnummer van de stichting is: 06-38377014. Ook kunnen mensen nog altijd een mail sturen naar moedigemoederswieringen@quicknet.nl of kunnen zij een kijkje nemen op de website www.moedigemoederswieringen.nl.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...