Prima prestaties van Westfries Judoteam Asahi-San
Uitgegeven op 15-10-2006 om 16:12  |  link  |  bewaar  |  print

BEVERWIJK - Op zaterdag 14 oktober heeft het westfries team van judovereniging Asahi-San de eerste ronde van deze competitie gedraaid. In Beverwijk werd de uitdaging aangegaan om te strijden tegen Judoclub van Heest en Haarlemmermeer. Van te voren wisten de judoka’s dat dit en zware avond zou gaan worden gezien het feit dat beide clubs vorig jaar hoger in de ranglijst geëindigd zijn. Daarnaast kon het -90 kg gewicht niet bezet worden waardoor er al gestart werd met de wetenschap van een verliespartij. Ondanks dit waren de judoka’s op en top geconcentreerd en gretig.

De eerste tegenstander was het sterke van Heest. Nick Beemsterboer mocht in de lichtste gewichtsklasse de spits afbijten. Hoewel hij goed judo liet zien was hij nog niet opgewassen tegen de sterkere tegenstander en verloor met een houdgreep. Bouke Steinfoort maakte daarna de stand weer gelijk. Hij had geen tegenstander en kreeg hierdoor een vol punt. Ook Jordy Peerebom, die overigens erg goed judo liet zien en duidelijk zijn vorm van vroeger weer terugkrijgt, scoorde een vol punt door o soto gari. De tegenstander van Meijert Steinfoort kreeg het wel zeer moeilijk. Conditioneel en fysiek was Meijert veel sterker en nam zijn tegenstander al snel in de houdgreep. Wederom een Ippon. Sanne Tacx wilde dit succes wel doorzetten. Nadat zij achterkwam met een yuko door een worp van haar tegenstander wist zij op de grond dankzij haar lenigheid uit een houdgreep te komen en nam deze over. Lang genoeg om de partij winnend met ippon af te sluiten. Daarna kwamen Peter Aarts (die 1 klasse te zwaar staat) en Anenjon Schoonhoven aan bod. Beiden konden het niet bolwerken en verloren met ippon. Ivo Tacx pakte daarna in een spannende partij weer de winst door met o uchi gari een Yuko te scoren. Na de partij waarbij wij geen tegenstander hadden was Mike Zwarts aan de beurt tegen Kees, een oude(re) judoka die ondanks zijn leeftijd bekend staat om zijn flitsend-snelle ippon seoi age. Helaas kon Mike deze wetenschap niet gebruiken, want ook hij liep in deze worp die hem met ippon op verlies zette.
Uitslag:
10 matchpunten en 45 judopunten voor Asahi-San en
10 matchpunten en 43 judopunten voor van Heest
Gewonnen door Asahi-San

De tweede wedstrijd werd gedraaid tegen Haarlemmermeer. Een vereniging die altijd weer met ingeleende judoka’s op de mat komt. Op eigen kracht redden zij het blijkbaar niet. Ook nu werd o.a. het zwaarste gewicht door een judoka ingevuld die derde is geweest tijdens de Europese jeugdjudokampioenschappen. En nog twee nieuwe gezichten die wij niet van vorig jaar herkenden. Maar goed, inlenen van andere verenigingen mag en weerhield onze judoka’s niet om prima judo te laten zien.

Bouke, Jordy, Meijert en Ivo konden hun partij winnend afsluiten. Nick, Sanne,Peter, Anne-jon en Mike verloren hun partij. Einduitslag: 12 tegen 8 matchpunten in het voordeel van Haarlemmermeer.

Een ding is zeker: als we volgende keer het -90 gewicht bezet hebben is de kans absoluut aanwezig dat het voordeel op naam van Asahi-San komt te staan.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hippocampus - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...