Succesvolle landelijke politiedag
Uitgegeven op 14-10-2006 om 21:37  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Ruim 5.500 mensen hebben op zaterdag 14 oktober de Landelijke Politiedag bezocht op de grote politiebureaus in Alkmaar, Den Helder en Hoorn. De politie Noord-Holland Noord gaf met deze dag het publiek een kijkje in eigen keuken. De dag stond in het teken van samenwerken aan veiligheid. Goed contact tussen politie en bewoners is daarbij een voorwaarde.

Wijkagenten, rechercheurs en andere specialisten van de politie. Allemaal lieten ze zien wat zij doen en gaven ze antwoord op vragen van het publiek. Het politiebiketeam liet de bewoners kennismaken met arrestatietechnieken en de hondengeleiders gaven een spectaculaire demonstratie met rasechte politiehonden. In Den Helder was ook de Koninklijke Marechaussee aanwezig.

Zowel voor jong als oud was er veel te zien, te horen en te beleven. Kinderen hebben zich ware speurders getoond met de puzzeltocht en klommen onbekommerd in en op de voertuigen. Het publiek werd dit keer actief betrokken bij het politiewerk. Zo was er de-zakkenroller-in-beeld-quiz. Daarmee konden deelnemers testen hoe scherp zij zijn in observeren. Uiteraard werden ook tips gegeven om te voorkomen dat zakkenrollers hun gang kunnen gaan. Het spel Copspijkers leverde meerdere winnaars op die beloond werden voor hun kennis over de politie.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar was er een kleurplaatwedstrijd. De hoofdprijs is een spannende middag op stap met de politie. De kleurplaten kunnen tot 1 november op de bureaus worden ingeleverd.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Herman Hollander - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...