Wees er gloeiend bij tijdens de landelijke politiedag
Uitgegeven op 13-10-2006 om 15:48  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Zaterdag 14 oktober is de jaarlijkse landelijke politiedag. Het is dé gelegenheid om het werk van de politie mee te beleven. De politie geeft bewoners van de regio deze dag van 11.00 tot 16.00 een kijkje in de keuken. Op de politiebureaus in Alkmaar, Den Helder en Hoorn is van alles te zien en te beleven. De dag staat in het teken van samenwerken aan veiligheid. Goed contact tussen politie en bewoners is daarbij een voorwaarde. Naast het openstellen van haar bureaus geeft de politie om die reden ook een politiekrant uit en publiceert zij binnenkort een digitale nieuwsbrief met achtergronden over het politie-werk.

De politie Noord-Holland Noord is blij met de betrokkenheid van bewoners bij veiligheid en het politiewerk. Daarom verschijnt binnenkort op www.politie.nl een digitale nieuwsbrief en valt voorafgaande aan de landelijke politiedag, tussen 9 en 14 oktober, bij alle huishoudens in de regio Noord-Holland Noord de eerste uitgave van een politiekrant op de mat. Heeft u de krant niet ontvangen vanwege een nee/nee of nee/ja sticker dan kunt u deze ophalen op een van onze bureaus of bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Drie grote politiebureaus open
Wijkagenten, rechercheurs en andere specialisten van de politie. Allemaal laten ze op 14 oktober a.s.zien wat zij doen en geven ze antwoord op vragen van het publiek. Het politiebiketeam laat de bewoners kennismaken met arrestatietechnieken en de hondengeleiders geven een spectaculaire demonstratie met rasechte politiehonden. In Den Helder is ook de Koninklijke Marechaussee aanwezig. Verder kunnen bezoekers meedoen met het Copspijkersspel, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Test: hoe scherp bent u?
Dit jaar staat de dag in het teken van samenwerken aan veiligheid. De Het publiek wordt actief betrokken bij het politiewerk. Zo is er de-zakkenroller-in-beeld-quiz. Daarmee kunnen deelnemers testen hoe scherp zij zijn in observeren.

Kleurwedstrijd
Voor de jongste kinderen is er een puzzeltocht met een cadeautje. Ook is er een kleurwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De hoofdprijs is een spannende middag op stap met de politie. De kleurplaten kunnen op de dag zelf worden opgehaald of worden gedownload van het Internet.

Kijk voor meer informatie over de landelijke politiedag op www.politie.nl. Of lees de krant Politiepost. Deze politiekrant wordt tussen 9 en 13 oktober huis-aan-huis verspreid in de hele regio.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Toyota Aygo 1.0 5drs X-play
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Alvitlo School in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...