Integriteit Baas niet in het geding
Uitgegeven op 12-10-2006 om 15:31  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Er is geen spoor dat de heer J. Baas niet integer heeft gehandeld in de procedure rond de bouw van zijn huis en garage op Wieringen in de periode dat hij burgemeester van deze gemeente was. Dit constateert de VROM-inspectie naar aanleiding van onderzoek dat is verricht in opdracht van de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts.

In een brief aan de gemeenteraad van Zaanstad doet de commissaris van de Koningin verslag van de resultaten van het onderzoek. De gemeenteraad heeft op 6 juli 2006 zijn voorkeur uitgesproken voor de heer Baas als nieuwe burgemeester van Zaanstad.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen over mogelijke onrechtmatigheden rond de verlening van bouwvergunningen op Wieringen, waaronder een bouwvergunning voor de woning van de voormalig burgemeester van Wieringen, de heer Baas.

In het rapport van de VROM-inspectie ‘Bouwen op Wieringen, onderzoek naar mogelijke bevoorrechting bij bouwvergunningverlening in de gemeente Wieringen’ staat als conclusie: “Het onderzoek heeft niet aangetoond dat er bij de bouwvergunningverlening sprake is geweest van bewuste bevoorrechting.” Dit vindt de commissaris van de Koningin de belangrijkste constatering in het onderzoeksrapport. Borghouts: “Ik hoop en verwacht ook dat hiermee de discussie over de integriteit van de heer Baas kan worden gesloten.”

Het gehele rapport kunt u downloaden vanaf de website van de gemeente Enkhuizen:
http://www.enkhuizen.nl/documenten/griffie&ris/rapport%20vrom.pdf
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes ca. 1918 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...