Oefenochtend zoeken op internet voor de jeugd
Uitgegeven op 10-10-2006 om 11:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - In de bibliotheek van Wieringerwerf wordt in de herfstvakantie een ochtend georganiseerd waarbij het zoeken op het internet wordt uitgelegd en geoefend.

Kinderen moeten op school vaak werkstukken maken en spreekbeurten houden. Het kind kiest een onderwerp waar het werkstuk over moet gaan en gaat naar de bieb om boeken over dit onderwerp te zoeken. Helaas was een ander kind hem/haar voor. Er is geen boek over het onderwerp aanwezig. Alles uitgeleend. Wat nu? Dan maar thuis of in de bibliotheek via internet zoeken naar informatie.

Heel veel kun je vinden op internet. Maar hoe en waar precies, dat is de vraag! En waar vindt het kind nu net dat ene plaatje om het werkstuk nog wat mooier te maken?

Voor het vinden van de juiste betrouwbare informatie zijn heel veel tips en trucs en die worden gedurende deze workshop uitgelegd. In kleine groepjes van maximaal 6 kinderen gaan de deelnemers zelf aan de slag. Uiteraard onder deskundige begeleiding van een informatiespecialist van de bibliotheek.

De workshop is voor de jeugd van 9-12 jaar en vindt plaats in de bibliotheek van Wieringerwerf. De workshop duurt 1 dagdeel en wordt gegeven op woensdag 25 oktober en wel van 10.00 uur-11.30 uur. De kosten bedragen 2.50. Dit is inclusief een drankje en een boekje wat het kind na afloop meekrijgt. In dit boekje staan de behandelde tips en nog veel meer!

Aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen bij de bibliotheken van Wieringerwerf en Middenmeer. Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Ellen Termeer.(0227-601728).
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1956 Spar winkel Dirk Braas in de Nieuwstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...