Principe afspraak tussen Digitale Stad en Kabeltex
Uitgegeven op 02-04-2020 om 18:39  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ondanks alle perikelen is er een principe afspraak gemaakt tussen en Dick Wessels van Delta Infratechniek BV-Rijssen (Digitale Stad) en Jaap Drijver van Kabeltex BV (Glasvezel Hollands Kroon BV): Partijen gaan niet ieder voor zich heel Hollands Kroon (dus over elkaar heen) aanleggen maar partijen gaan samenwerken!

Digitale Stad stelt Kabeltex in de gelegenheid om als provider diensten te gaan leveren over het netwerk van Digitale Stad. Dit betekent dat alle abonnees, respectievelijk alle buitengebied bewoners van Hollands Kroon, nog dit jaar kunnen beschikken over een glasvezelverbinding. Partijen stemmen op dit moment adressen informatie en technisch zaken af. Zodra de afstemming is afgerond, ontvangen alle leden van Breedband Hollands Kroon van Kabeltex een opgave van de mogelijkheden en tijdsplanning van aansluiten.

Aanlegsituatie buitengebieden per 31-03-2020:
1. Kabeltex heeft in het gebied ten noorden van de N248 zijnde ten westen van het Waardkanaal de hoofdinfrastructuur aangelegd. Daar worden de komende twee maanden de laatste abonnees aangesloten. Daarmee is het gebied rond Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard afgerond.
2. Kabeltex is nu bezig ten zuiden van de N248 met de aanleg naar Barsingerhorn.
3. Digitale Stad heeft de Wieringermeer, Groetpolder, Nieuwe Niedorp, 't Veld, Moerbeek aangelegd en grotendeels aangesloten en is nu bezig op Wieringen.
4. In het gebied ten zuiden van de N248 (zoals Haringhuizen) zijn zowel Kabeltex als Digitale Stad actief. Afstemming zal plaatsvinden wie welk gedeelte gaat aansluiten.
5. FiberNH heeft een geografisch logische oversteek vanuit Schagen zijnde enkele adressen bij Oude Niedorp aangelegd maar deze zijn nog niet door hen aangesloten.

Prangende vragen...
Wat is het effect van het onlangs ingediende hoger beroep van FiberNH bij de Raad van State (RvS)?
FiberNH heeft alle rechtszaken tot nu toe op alle onderwerpen verloren. Verwachten wordt dat de RvS ook zo zal besluiten. Ondanks het verzoek tot voorrang-behandeling kan de uitspaak nog 6 tot 12 maanden duren. De financiering aan Kabeltex mag pas worden vrijgegeven na die uitspraak. Een deel van die financiering is niet nodig nu Kabeltex niet zelf gaat aanleggen in het gebied waar Digitale Stad al heeft aangelegd en Kabeltex dat netwerk kan gebruiken als provider.
Heeft de RvS procedure effect op de snelheid waarmee nu e.e.a. wordt afgemaakt?
Antwoord NEE!
Als FiberNH geen hoger beroep had ingediend was de samenwerking tussen Digitale Stad en Kabeltex dan ook aan de orde geweest? Antwoord JA!
Wanneer wordt Wieringen aangesloten? Wat in Barsingerhorn en Haringhuizen? Waarom zijn bepaalde adressen nog niet geactiveerd? Wat is de rol van Digitale Stad? Etc
Binnenkort kunnen inhoudelijke vragen worden beantwoord. Zie ook breedbandhk.nl.

Breedband Hollands Kroon en ook de Ledenraad kunnen zich goed vinden in de samenwerking tussen Dick Wessels en Jaap Drijver. Daardoor kan de Coöperatie aan de oprichtingsdoelstelling voldoen, namelijk voor eind 2020 'snel internet' in het buitengebied.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vlootschouw - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...