Afgelaste evenementen
Uitgegeven op 06-04-2020 om 00:04  |  link  |  bewaar  |  print

Alle evenementen zijn tot 1 juni afgelast

• Stichting Lezen heeft besloten om de Voorleeswedstrijden 2020 af te gelasten.
• De Pinksterkermis in 't Veld is afgelast.
• De geplande Dodenherdenking op 4 mei op Wieringen zal niet door kunnen gaan.
• Alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad van Hollands Kroon zijn tot 1 juni afgelast.
• Alle activiteiten van Wonen Plus Welzijn, waaronder Doet & Ontmoet, vervallen tot 1 juni.
Het Vikingschip in Den Oever is tot 1 juni alleen 's morgens open voor het publiek van Starlet.
De Cultuurschuur in Wieringerwerf is tot 1 juni alleen 's morgens open voor het publiek van Starlet.
• Gesloten Starlet priklocaties: Veerburg, Anna Paulowna - Huisartspraktijk Breezand - Parkzicht, Hippolytushoef - Molenweid, Wieringerwaard
Inloophuis Medemblik is tot 1 juni gesloten.
• De gele kledingbakken van de Rotaryclub Wieringerland zijn tijdelijk gesloten

• De Belbus Noordkop hanteert een beperkte dienstverlening, zolang als nodig is.
Alleen ritten naar medische zorg worden uitgevoerd.
De planning heeft de boekingssite (www.belbusboeken.nl) op zwart gezet.
De klant is nu genoodzaakt telefonisch te reserveren.
De planning kan dan uitleggen wat voorlopig wel en wat niet kan.
De consequentie is dat (bijna) alle avondritten en de ritten in het weekeinde geannuleerd worden.


Dodenherdenking op Wieringen afgelast

WIERINGEN - Naar aanleiding van de extra maatregelen, die door de overheid zijn afgekondigd, zal de geplande Dodenherdenking op 4 mei op Wieringen niet door kunnen gaan.

Het 4 mei comité Wieringen zoekt naar een passende alternatieve invulling. Zodra hierover meer bekend is, volgt een nader bericht.


Pinkstercomité blaast kermis 't Veld af

't VELD - De 92e editie van de Pinksterfeesten in 't Veld is helaas afgeblazen als gevolg van de maatregelen, die de regering heeft genomen ter bestrijding van het Corona virus. Al enkele weken was er onzekerheid over het wel of niet plaats kunnen laten vinden van de jaarlijkse kermis, als onderdeel van de Pinksterfeesten. Nu de regering heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni (= 2e Pinksterdag) worden afgelast, is ook het besluit gevallen om de Pinksterfeesten niet door te laten gaan.

Sven Baas, voorzitter van het Pinkstercomité geeft aan dat dit betekent dat er tijdens het Pinksterweekend geen kermis staat op het plein bij de Martinuskerk. "Wij vinden het als organisatie echt ontzettend jammer, maar kunnen ons tegelijkertijd helemaal vinden in de maatregelen van de overheid. Gezondheid staat voorop, ook bij het Pinkstercomité. Echter, in deze tijd, waarin iedereen letterlijk fysieke afstand van elkaar moet nemen, is het gevoel van saamhorigheid juist heel belangrijk." In dat licht bekijkt het Pinkstercomité de komende weken de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het kermisprogramma als losse activiteiten te organiseren.

Zo vormt het kinderprogramma als vanouds een belangrijk onderdeel van de Pinksterkermis. Denk hierbij aan de kinderdisco, het kermisvoetbal, de speurtocht. Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld heel goed los van de kermis georganiseerd worden. Dat geldt ook voor de 10-Kamp op sportpark De Kogge. Het Pinkstercomité volgt de berichtgeving rondom het Corona virus op de voet, en als er mogelijkheden ontstaan, die natuurlijk geheel binnen de kaders van de wet- en regelgeving liggen, dan is het Pinkstercomité zeer bereid om de krachten te bundelen om toch iets voor het dorp te kunnen betekenen.

Het Pinkstercomité organiseert elk jaar op 100% vrijwillige basis de Pinksterfeesten in 't Veld. Voor de financiering zijn zij volledig afhankelijk van de financiële steun van adverteerders, donateurs, sponsors en de gulle giften van de inwoners. "Het gaat ons zeer aan het hart dat veel ondernemers in het hart getroffen worden door de Corona crisis. Wij wensen alle ondernemers, die ons jarenlang gesteund hebben, veel kracht en wijsheid en hopen dat menig ondernemer sterker uit deze strijd komt. Dat geldt uiteraard ook voor alle inwoners van 't Veld, Zijdewind, Moerbeek en omgeving", aldus Sven Baas.Schepen voorlopig niet naar het zout

WIERINGEN - Het onderhoud aan het Wieringer Skuutje WR60 en aan de Wieringer Aak WR4 heeft de afgelopen maand plaatsgevonden en is voor een belangrijk deel gereed. Dat verliep, dankzij een aantal zonnige maar wel koude dagen, zeer voorspoedig. De schepen zien er weer mooi uit. Het was de bedoeling dat ze nu in Den Oever zouden liggen, op het zoute water hetgeen goed is voor de conservering van het hout. Dat gaat echter voorlopig niet door.Vanwege de COVID-19 crisis zijn de havens langs de Waddenzee gesloten voor pleziervaart en liggen de schepen voorlopig nog even bij de Watersportvereniging Amstelmeer op De Haukes. Dat heeft ook gevolgen voor de vele plannen die er met de schepen zijn. De cursus 'Zeilen voor Landrotten' begint later of moet dit jaar misschien wel overgeslagen worden. Het varen met de schepen tijdens het Vistival gaat ook niet door. Spannend wordt het of het varen met donateurs van de Vereniging Botterbehoud begin juni doorgang kan vinden. Er is nog geen duidelijkheid over andere activiteiten zoals de Visserijdagen in Enkhuizen, de Flora- & Visserijdagen in Den Oever en Sail Amsterdam. Kortom een seizoen waar nog veel onduidelijk over is.


Voedselbanknieuws: Nieuwe VIP-locaties

WIERINGEN - Doordat het merendeel van de Voedselbank Inzamel Punten op Wieringen hun deuren noodgedwongen gesloten houden komt de toevoer van producten naar de voedselbank in het gedrang. Een tegenvaller voor voedselbank 'Kop van Noord'. Een aantal mensen gaat proberen dit gat op te vullen door aan huis een VIP-locatie op te zetten.

Hoe gaat het in z'n werk?
Het is vrij simpel, het enige wat u hoeft te doen is:
1) in de gaten houden wat het product van de maand is (kijk op Wieringernieuws)
2) het product aanschaffen
3) naar uw dichtstbijzijnde VIP-locatie brengen.

Waar vind ik deze VIP-locaties?
Hieronder vindt u de adressen, bij deze adressen staat buiten bij de voordeur een box klaar waarin u uw product kunt deponeren.
Hofstraat    22  Den Oever      Bonkte Lieuw  13  Hippolytushoef
De Kule 52 Den Oever Swarte Liester 2O Hippolytushoef
IJsselmeerstraat 21 Den Oever Hoofdstraat 1O Hippolytushoef
Martekrogt 41 Den Oever Koningstraat 1 Hippolytushoef
Gemeenelandsweg 1OO Oosterland De Haukes 82 Westerland
Product van de maand:
In de maand april is het product waar de voedselbank om vraagt een pak rijst en/of macaroni.

Hopelijk ziet u de noodzaak van dit initiatief in en laat u dit blijken door de nu nog lege boxen te vullen. Alvast bedankt voor uw bijdrage!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...