Afgelaste evenementen
Uitgegeven op 30-05-2020 om 00:04  |  link  |  bewaar  |  print

Alle evenementen zijn tot 1 september afgelast

Stichting Lezen heeft besloten om de Voorleeswedstrijden 2020 af te gelasten.
• Alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad van Hollands Kroon zijn tot 1 september digitaal.
• Alle activiteiten van Wonen Plus Welzijn, waaronder Doet & Ontmoet, vervallen tot 1 september.
• De Michaëlskerk in Oosterland is tot 1 september gesloten.
Het Vikingschip in Den Oever is tot 1 september alleen 's morgens open voor het publiek van Starlet.
De Cultuurschuur in Wieringerwerf is tot 1 september alleen 's morgens open voor het publiek van Starlet.
• Gesloten Starlet priklocaties: Veerburg, Anna Paulowna - Huisartspraktijk Breezand - Parkzicht, Hippolytushoef - Molenweid, Wieringerwaard
Inloophuis Medemblik is tot 1 september gesloten.
Dorpsfeest Westerland en Flora- en Visserijdagen Den Oever zijn geannuleerd
• Het haak- en breicafé in Hippolytushoef blijft tot en met september dicht.

• De Belbus Noordkop hanteert een beperkte dienstverlening, zolang als nodig is.
Alleen ritten naar medische zorg worden uitgevoerd.
De planning heeft de boekingssite (www.belbusboeken.nl) op zwart gezet.
De klant is nu genoodzaakt telefonisch te reserveren.
De planning kan dan uitleggen wat voorlopig wel en wat niet kan.
De consequentie is dat (bijna) alle avondritten en de ritten in het weekeinde geannuleerd worden.


Sportcentrum Hippogym

HIPPOLYTUSHOEF - Nu de sportscholen vooralsnog tot 1 juli gesloten moeten blijven richt Sportcentrum Hippogym zich op wat wel mag, het buiten sporten. Op dit moment mogen er negen personen per les mee doen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Sportcentrum Hippogym start met een uitgebreid lesprogramma in de buitenlucht. Indien mogelijk en geschikt gaan de meeste reguliere lessen weer van start, de spinningbikes gaan naar buiten en er komen o.a. speciale barbelltrainingen voor de fitnessklanten. In deze barbelltrainingen gebruikt iedereen een gewicht op eigen niveau, train je op je eigen tempo en op die manier is het dus ook voor iedereen toegankelijk.Het rooster staat op diverse sociale media en deelname vindt uitsluitend via reserveringen plaats. Wil je mee doen dan kun je mailen naar info@hippogym.nl. Leden hebben uiteraard voorrang, maar ook niet-leden zijn welkom om tegen een vergoeding deel te nemen aan de lessen van Sportcentrum Hippogym.
Zo zorgen instructeurs en klanten er gezamenlijk voor dat er weer aan de fitheid en weerstand gewerkt kan worden.

Tot ziens bij Sportcentrum Hippogym!


Voedselbanknieuws: Nieuwe VIP-locaties

WIERINGEN - Doordat het merendeel van de Voedselbank Inzamel Punten op Wieringen hun deuren noodgedwongen gesloten houden komt de toevoer van producten naar de voedselbank in het gedrang. Een tegenvaller voor voedselbank 'Kop van Noord'. Een aantal mensen gaat proberen dit gat op te vullen door aan huis een VIP-locatie op te zetten.

Hoe gaat het in z'n werk?
Het is vrij simpel, het enige wat u hoeft te doen is:
1) in de gaten houden wat het product van de maand is (kijk op Wieringernieuws)
2) het product aanschaffen
3) naar uw dichtstbijzijnde VIP-locatie brengen.

Waar vind ik deze VIP-locaties?
Hieronder vindt u de adressen, bij deze adressen staat buiten bij de voordeur een box klaar waarin u uw product kunt deponeren.
Hofstraat    22  Den Oever      Bonkte Lieuw  13  Hippolytushoef
De Kule 52 Den Oever Swarte Liester 2O Hippolytushoef
IJsselmeerstraat 21 Den Oever Hoofdstraat 1O Hippolytushoef
Martekrogt 41 Den Oever Koningstraat 1 Hippolytushoef
Gemeenelandsweg 1OO Oosterland De Haukes 82 Westerland
Product van de maand:
In de maand mei is het product waar de voedselbank om vraagt thee.

Hopelijk ziet u de noodzaak van dit initiatief in en laat u dit blijken door de nu nog lege boxen te vullen. Alvast bedankt voor uw bijdrage!


Haak- en breicafé blijft voorlopig dicht

HIPPOLYTUSHOEF - Dorpshuis Hippo probeert gefaseerd de activiteiten weer op gang te krijgen, met de inachtneming van de voorgeschreven regels. Het haak- en breicafé blijft echter minstens nog dicht tot en met september.

Het knus bij elkaar zitten met haak- en breipennen en een kopje koffie, een steek uitleggen op anderhalve meter: dat gaat niet lukken. Nog even volhouden en thuis maar verder handwerken aan de Corona-creaties !


Lege kerk

OOSTERLAND - Nu je tijdelijk, tot 1 september, niet in de Michaëlskerk te Oosterland aanwezig kunt zijn en ons huis noodgedwongen 'leeg' is, willen wij dat vullen. Niet in Oosterland, dat kan nog even niet, maar digitaal.

Al het moois dat Oosterland de afgelopen decennia omhoogbracht, halen we juist in deze onwerkelijke tijd naar voren. Iedere vrijdag verschijnt daarom op de website, Facebook en Instagram een update in 'het lege huis'. Dat wordt de komende tijd gevuld met afwisselend een gedicht, muziekstuk, orgelwerk, kleurig kunstwerk, vrolijk refrein, video of inspirerende herinnering aan Oosterland.Dat alles in de hoop dat we dat in nieuwe tijden weer kunnen beleven en delen op www.zininoosterland.nl. Samen, het liefste met jou.

Veel gezondheid en een hartelijke groet,
De samenwerkende stichtingen achter Zin in Oosterland,
Culturele Kring Wieringen en Oecumenisch Centrum Michaëlskerk.


Flora- en Visserijdagen geannuleerd

DEN OEVER - Nu de coronacrisis ook ons land nog steeds treft, heeft de overheid (op advies van medische experts) bekend gemaakt dat evenementen die gepland zijn tot en met 1 september a.s. niet door kunnen gaan. Dat betekent helaas dat ook de Flora- en Visserijdagen in 2020 afgelast zullen worden.Het liefst had het bestuur in augustus -samen met de vissers, Wieringers, de horeca, marktkooplui, kermisexploitanten en vele vrijwilligers- een enorm feest gevierd in deze onwerkelijke tijden.
Maar feit is dat daar grote risico's voor de gezondheid aan verbonden zijn. Bij doorgang van de feesten en overige evenementen, is de kans aanwezig dat het veel gevaarlijkere Covid-19 zich ook in onze gemeenschap snel zal verspreiden en veel mensen ziek worden.
De exacte datum van de Flora- en Visserijdagen van 2021 volgt snel.


Hospice Hollands Kroon

WIERINGEN - In de voorbereiding naar de realisatie van Hospice Het Tweede Huis zijn de PR en fondsenwerving tijdelijk stilgelegd i.v.m. de beperkingen rondom de Corona-crisis.

Uiteraard wordt achter de schermen nog altijd druk gewerkt aan de financiering van het project, dat gaat gewoon door.
Het is erg jammer dat er nu geen mooie fondsenwervingsactiviteiten zijn en geen markten om meer bekendheid te geven aan het hospice. Maar zodra het weer kan, is van Hospice Het Tweede Huis zeker weer van de partij!


Inloophuis Medemblik gesloten, maar toch bereikbaar

MEDEMBLIK - Gelukkig is Inloophuis Medemblik telefonisch bereikbaar (0227-820170 / 06 1022 7488) en via de ZOOM Videochat is regelmatig contact met de gasten. Koffie en thee is dan even door henzelf te verzorgen. Maar mensen zien elkaar en houden elkaar zo op de hoogte.

Een uitkomst is de videochat van ZOOM. Met Zoom kunnen tot wel 100 mensen meedoen. Gelukkig is dat niet het geval, anders krijgt nog niemand aandacht. Mensen bespreken hoe het met iedereen gaat, welke plannen en behandelingen ze hebben.
Het inloophuis heeft een betaalde versie van ZOOM. Niemand kan zich aanmelden via Facebook of Google. Het inloophuis hanteert een virtuele wachtkamer, alles loopt op een gekozen server en alleen bekenden worden toegelaten. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via info@inloophuismedemblik.nl. Zij ontvangen dan instructies en een uitnodiging.


Huttendorp gaat niet door

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt is genoodzaakt om aan te kondigen dat het 25e huttendorp niet plaats zal gaan vinden dit jaar.

Hiermee geven de organisatoren gehoor aan de aangescherpte maatregelen van de overheid in verband met het corona-virus. De teleurstelling is enorm groot, maar voor de buurtvereniging geldt ook zoals meneer Rutte zei: "beter voorzichtigheid geboden .. om achteraf spijt te voorkomen!" De organisatie wil daar mee zeggen achter deze beslissing te staan, ook omdat er veel kinderen zijn, maar zeer zeker ook om de gezondheid van de vele vrijwilligers niet in gevaar te brengen. Volgend jaar komt de buurtvereniging terug met een knaller van een huttendorp en hoopt iedereen weer in de tent op het trapveld aan de Weel te mogen verwelkomen op 13 Juli 2021.


Bibliotheken weer open

Bibliotheken mogen onder bepaalde voorwaarden weer open. Ze moeten hierbij de richtlijnen van het RIVM volgen. Dit protocol geldt voor alle openbare bibliotheken in Nederland. Bij KopGroep Bibliotheken is er vooralsnog een beperkte dienstverlening.

De bibliotheken gaan alleen open voor leden die boeken komen lenen en inleveren. De computerplekken, de leestafels en het leescafé blijven voorlopig gesloten. Het is niet toegestaan om te werken of te studeren in de bibliotheek. Ingeleverde boeken blijven na inname 72 uur in quarantaine om te voorkomen dat het virus wordt verspreid.Aangepaste openingstijden
De bibliotheken in Wieringerwerf, Hippolytushoef, Middenmeer en Niedorp kunnen weer bezocht worden. Vanwege de strenge maatregelen gelden er voorlopig aangepaste openingstijden. Op maandag en vrijdag zijn de bibliotheken geopend van 10:00 tot 13:00 uur en op woensdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

De bibliotheken die in een school zitten blijven helaas voorlopig gesloten, omdat scholen vanwege het coronavirus geen volwassenen toelaten in het gebouw.
Bij de bibliotheken in 't Zand, 't Veld, Waarland en Spoorbuurtschool kan dus nog niet geleend worden. De bibliotheek in Middenmeer heeft een eigen ingang in het schoolgebouw en kan daarom op dinsdag en woensdag weer open tijdens de reguliere tijden: van 13:30 tot 15:30 uur. De bibliotheek van Anna Paulowna is momenteel aan het verhuizen.

Duidelijke regels
Voor de bezoekers van de bibliotheek gelden duidelijke regels: houd 1,5 meter afstand, zowel in de bibliotheek als daarbuiten. Kom zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek (max. 2 personen uit hetzelfde huishouden). Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. Ben je verkouden of grieperig? Blijf dan thuis.

Lekker lang rondsnuffelen tussen de boeken zit er voorlopig niet in. Aan de klanten wordt gevraagd om doelgericht boeken te lenen, bij voorkeur na reservering vooraf. Er mag slechts een beperkt aantal bezoekers in de bibliotheek aanwezig zijn. Om de toegang te reguleren is een winkelmandje verplicht. Waar mogelijk wordt een verschillende ingang en uitgang gebruikt.

Op basis van de opgedane ervaring wordt gekeken of de openingstijden in de weken hierna verder kunnen worden verruimd. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.


Schepen voorlopig niet naar het zout

WIERINGEN - Het onderhoud aan het Wieringer Skuutje WR60 en aan de Wieringer Aak WR4 heeft plaatsgevonden en is voor een belangrijk deel gereed. De schepen zien er weer mooi uit. Het was de bedoeling dat ze nu in Den Oever zouden liggen, op het zoute water hetgeen goed is voor de conservering van het hout. Dat gaat echter voorlopig niet door.Vanwege de COVID-19 crisis zijn de havens langs de Waddenzee gesloten voor pleziervaart en liggen de schepen voorlopig nog even bij de Watersportvereniging Amstelmeer op De Haukes. Dat heeft ook gevolgen voor de vele plannen die er met de schepen zijn. De cursus 'Zeilen voor Landrotten' begint later of moet dit jaar misschien wel overgeslagen worden. Het varen met de schepen tijdens het Vistival gaat ook niet door.


Dorpsfeest Westerland geannuleerd

WESTERLAND - De 38e editie van het Westerlander dorpsfeest zal niet op 20 en 21 juni 2020, maar in 2021 plaats vinden.

Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van het Westerlander Dorpsfeest onvoorstelbaar groot, maar ieders gezond- en veiligheid heeft de hoogste prioriteit.
Iedereen die zich al heeft ingeschreven voor de Obstacle run of de boerenland Fair ontvangt zo spoedig mogelijk een mail!

Markeer 19 & 20 juni 2021 alvast in je agenda; want de 38e editie moet memorabel worden.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroketten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...