Zwemvierdaagse
Uitgegeven op 02-10-2006 om 18:58  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGEN In zwembad De Venne in Hippolytushoef is in de herfstvakantie de jaarlijkse zwemvierdaagse. Dit recreatieve sportevenement wordt voor de achtentwintigste keer in successie gehouden. Het belooft weer een zwemfeestweek te worden. Buurtverenigingen Klufterkrogt en Noordervenne organiseren tal van gratis randactiviteiten.

De zwemvierdaagse gaat op maandag 23 oktober van start. Het zwembad is dan tot en met vrijdag, met uitzondering van de dinsdagochtend, alleen geopend voor deelnemers aan de vierdaagse. De jeugd zwemt vier dagen lang s middags vanaf 14.00 uur, afhankelijk van de leeftijd, tien of twintig banen. Na het verplichte aantal banen kunnen de deelnemers zich tot 16.30 uur in en rond het bad vermaken. Dan liggen verschillende zwemvlotten en de onderzeeboot in het water. Er zijn tal van spelletjes, onder meer de kampioenschappen spijkerbroek hangen en matlopen. Ook is er een kleurwedstrijd. Met de verschillende activiteiten zijn leuke door Wieringer middenstanders aangeboden prijzen te winnen. Ook worden 11 badenkaarten onder de deelnemers verloot. Op woensdag mogen de deelnemers verkleed komen zwemmen en kiest een jury de miss en mister zwemvierdaagse. Donderdag is pyjamaparty, de zwemmers worden dan in nachtkleding verwacht. De vierdaagse wordt op donderdagavond besloten met live disco en een playback show. Deze slotavond is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de zwemvierdaagse. Er is geen losse kaartverkoop voor de discoavond aan de kassa.

De avonden zijn voor volwassenen gereserveerd. Zij kunnen dagelijks tussen 18.15 en 19.45 uur hun 500 meter of meer zwemmen. Na de verplichte baantjes kunnen zwemmers even nazitten onder het genot van koffie of thee met koek, aangeboden door het zwembad. In verband met de disco vervalt het zwemmen voor volwassenen op donderdag. Vrijdag 27 oktober tussen 15.30 en 17.00 uur is er een inhaaldag voor zwemmers die een van de vier dagen verstek moesten laten gaan. Iedereen, die in vier dagen het minimum aantal banen heeft gezwommen ontvangt een medaille.

De kaartverkoop is gestart. Inschrijven voor de zwemvierdaagse kan tijdens de recreatieve zwemuren aan de kassa van De Venne, Hortensialaan 2 in Hippolytushoef. Deelname kost 6,20 voor vier dagen zwempret, inclusief de afsluitende live-disco.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...