Invaller De Koning bezorgt Succes een punt
Uitgegeven op 01-03-2020 om 18:42  |  link  |  bewaar  |  print


Met een sierlijke snoekduik kopte ausputzer Maikel Hoekstra de totaal onverwachte 2-2 binnen.

HIPPOLYTUSHOEF - Na de nederlaag in Medemblik zijn de voetballers van v.v. Succes er zondag ook niet in geslaagd om van die andere concurrent, Con Zelo uit Waarland, te winnen. Thuis aan de Belt werd het zondag 2-2. Met dank aan de absolute uitblinker: invaller Stef de Koning.

Goed voetbal was met de harde wind en het hobbelige veld in Hippolytushoef welhaast onmogelijk. Succes en Con Zelo beperkten zich daarom tot kick- en rushvoetbal. Lange halen, gauw thuis. En daarmee werden de gasten uit Waarland in de kaart gespeeld, want die houden wel van een robbertje vechten. Voorin kwam Succes er niet aan te pas, op het middenveld niet, en ook achterin hadden de blauwzwarte manschappen hun handen vol aan de werklustige Waarlanders. Behalve twee gevaarlijke kopballen (van Succes-voorstopper Job van Straalen: over, en een van Con Zelo: fantastisch gepareerd door goalie Martijn Lont) gebeurde er tot de 75ste minuut vrij weinig.

Maar daarna, in de 76ste minuut, ontbrandde de topper in de vierde klasse A. Het goudhaantje van Con Zelo, Niels Leegwater, werd na een counter gelanceerd, en na een rush vanaf de middenlijn schoof hij oog-in-oog met Lont beheerst de 0-1 binnen. En – geloof het of niet – de lepe Leegwater herhaalde dit kunststukje nog geen vijf minuten later, 0-2. Succes leek geklopt, murw gebeukt; de thuisploeg was sowieso matig in vorm, maar er was op het veld één man met een blauwzwart shirt aan, die het hoofd erbij hield en weigerde te delen in de algehele malaise: invaller Stef de Koning. Hij eiste vlak voor tijd een vrije trap op, en met gevoel voor precisie mikte hij het leder vanaf een metertje of achttien in de bovenhoek, 1-2. Was het daarmee gedaan met de dadendrang van De Koning? Neen, diep in blessuretijd zette de getergde huisschilder de bal vanaf links loepzuiver voor. Met een sierlijke snoekduik kopte ausputzer Maikel Hoekstra de totaal onverwachte 2-2 binnen.

De volgepakte tribune trilde van opwinding, net als de kantine nadien. Want Succes mag dankzij deze remise nog altijd hopen op de titel, al is die gezien het vertoonde spel nog héél ver weg. Het is te hopen dat de sterkhouders van voor de winterstop (Metselaar, Bugel, Kamp) snel hun oude vorm hervinden. Zondag aanstaande: s.v. De Koog versus v.v. Succes, aanvang 14:00 uur.


Achteraf blij met een punt gepakt door invaller Stef de Koning, daar zag het er eventjes niet naar uit. (fotografie Henk-Jan Wittink)De 0-1 gaat erin.
De tweede treffer van Con Zelo, het leek gespeeld.

De eerste treffer van succes vliegt richting het net na een mooie vrije schop van invaller Stef de Koning..

Na een snoekduik gaat de gelijkmaker vlak voor tijd in het net.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lutjestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...