VZV wint handbalthriller in slotfase
Uitgegeven op 01-03-2020 om 11:10  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Het team van JuRo Unirek/VZV heeft in de eerste wedstrijd van de kwartfinale om de EHF Challenge Cup tegen het Spaanse Granollers een zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning behaald. De 26-25 overwinning stelt VZV voor een moeilijke opgave in de uitwedstrijd over een week.

Het team van VZV coach Rolf Schulte was in de beginfase niet gelukkig in de afwerking waar de tegenstander hun kansen wel wisten te verzilveren. De goalie van Granollers stak in een uitstekende vorm waardoor VZV al snel tegen een 0-3 achterstand aankeek. Amber Zomerdijk pareerde met een prima reflex de volgende aanval. Zij gooide Lisanne Kolken feilloos aan in de break en dat betekende de eerste treffer voor de thuisploeg, 1-3. De Spanjaarden antwoorden onmiddellijk, waarna opnieuw Lisanne Kolken met een listig lobje de keepster wist te verschalken 2-4.
Uit een strafworp en een snel uitgevoerde aanval namen de Spaanse gasten zelfs een 2-6 voorsprong waar het aanvallend bij de thuisploeg maar niet wilde lukken. Het verschil bleef telkens 3 of 4 doelpunten. Maud Kruijer en Lisanne Kolken scoorden voor VZV alvorens Rolf Schulte met een time out zijn team beter bij de les probeerde te krijgen.
Esma Staal pegelde hierna de 5-8 achter de Spaanse doelvrouw Nicole Wiggens, maar halverwege de eerste helft was het verschil weer vier, 5-9. Florance Kos verkleinde met twee prachtige treffers de achterstand naar 7-9. Kos kreeg een tijdstraf en de stand kwam op 7-11 te staan. Door een benutte strafworp en een snelle uitval van de goed op schot zijn de Kolken bleef de thuisploeg steeds in het spoor van de tegenstander.
Florance Kos schoorde 5 minuten voor het rustsignaal van de onopvallend en goed fluitende scheidrechters 10-13, waarna de coach van Granollers een time out nam. Lisanne Kolken scoorde uit een break na een knappe redding van Amber 11-14. Het werd zelfs nog 11-16, maar Slivana Koppe scoorde vlak voor rust de laatste treffer. Ruststand 12-16.

Na de pauze stond er een ander en zeer gemotiveerd JuRo Unirek/VZV op de vloer. Lisanne Kolken scoorde meteen 13-16. Amber Zomerdijk stopte in eerste instantie een strafworp, maar had op de rebound geen antwoord. Met Djazzmin Trabelsi, die tweede helft prima speelde, verkleinde de thuisploeg de achterstand. Het team begon er onder aanvoering van de trouwe VZV aanhang weer in te geloven.
Florance Kos, Jane Kramer en Djazzmin Trabelsi maakten de 16-18 en Jane Kramer pegelde ook nog onhoudbaar tegen de paal. Na de 16-19 kreeg de thuisploeg de overhand. Lotte Prak verzilverde een break. Lisanne Kolken zag een break na een stop van Amber net naast gaan. Uit de volgende break na weer een prima stop van Amber zorgde Djazzmin Trabelsi voor de aansluitingstreffer, 18-19. Na eerst een tijdstraf zorgde zij ook voor de 20-21 en de gelijkmaker 21-21 via een keurig lobje. De supporters lieten zich bij elk gescoord doelpunt horen. Kim Molenaar schoot hard op de schouder van de Spaanse keepster, die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten.
Hierna kwam JuRo Unirek/VZV voor het eerst op voorsprong door Lisanne Kolken, die 8 treffers zou scoren, en 2 treffers van Lotte Prak waarvan 1 uit een strafworp 24-22. Het werd zelfs nog 25-22 maar de tegenstander gaf niet op en kwam toch nog weer terug in de wedstrijd 25-24. Djazzmin Trabelsi scoorde weer uit een break-out, een sterk wapen van JuRo Unirek/VZV, en liet de 26-24 aantekenen. Granollers benutte in de laatste minuut nog een zeven meterworp 26-25, maar de zwaar bevochten winst werd toch nog verdiend binnen gehaald. Einduitslag 26-25.

Doelpunten: Lisanne Kolken 8, Djazzmin Trabelsi 6, Lotte Prak 4, Florance Kos 4, Esma Staal 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Silvana Koppe 1.

Volgende week volgt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd in Spanje, maar een gunstig resultaat behoort zeker tot de mogelijkheden.
Komende woensdagavond 4 maart speelt JuRo Unirek/VZV tegen Borhave in Sporthal 't Zijveld; aanvang 20:00 uur.