Groep 5 Pop-up Expo
Uitgegeven op 02-03-2020 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Elk jaar organiseert Zin in Oosterland in het voorjaar de 'Groep 5 Pop-up Expo'. Kinderen van basisscholen (groep 5) werken een week lang onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar aan een thema.

Tijdens de werkweek, die dit jaar loopt van 2 maart t/m 6 maart, wordt er gewerkt op school én in de Oosterlanderkerk (deze is de hele week omgetoverd tot atelier). Aan het eind van de week wordt in overleg met de kinderen een expositie ingericht en worden de kunstwerken tijdens de pop-up-expo geëxposeerd. Dit jaar werkt kunstenares Geertje Tjalma met groep 5 van de Don Boscoschool uit Wieringerwerf.
De kunstenares heeft zich dit jaar laten inspireren door de naam van de natuurcamping aan de rand van het Robbenoordbos 'Het Bos Roept', gekoppeld aan het thema 75 jaar vrijheid.
De uitwerking hiervan is nu nog een verrassing!

Het is enorm leuk voor kinderen om te werken met een echte kunstenaar en om daarna trots hun eigen kunstwerk te kunnen presenteren in een echte expositieruimte.
Zo draagt 'Zin in Oosterland' bij aan het cultuuronderwijs van scholen binnen de Gemeente Hollands Kroon.

Ouders, broertjes en zusjes en verdere familie worden uitgenodigd voor de opening van de expositie. U bent ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening om 15:00 uur in de Oosterlanderkerk.

De bijzondere expositie van jonge kunstenaars is te bezichtigen van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart. Op zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur. De expositie is ook op afspraak te bekijken. Meer info op de website www.zininoosterland.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Rasch - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...