Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 13-02-2020 om 10:52  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museadinsdag 25 februari

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• Wandelen; aanmelden bij Adriaan Koster, ☎ 06 1367 6872.
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 27 februari: Informatie door wijkagenten, sjoelen, brei- en haakcafé
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.dinsdag 25 februari


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 25 februari

Cursus Muzikale Basis Vorming

WIERINGERMEER - Muziekschool De Cultuurschuur, Loggersplein 1, start met een nieuwe cursus 'Muzikale Basis Vorming' voor kinderen van groep 1 t/m 8.

In deze cursus raken kinderen vertrouwd met verschillende muziekstijlen en wat muziek met hen doet. Creatief durven zijn door op muziek te bewegen en te tekenen. Kinderen ervaren ritme met o.a. ritmestokjes, en toonhoogte door o.a. te zingen en op de blokfluit te spelen. Kortom een bijzondere Muzikale belevenis!!

De cursus is verdeeld in 3 leeftijdsgroepen:
Groep 1: 4, 5 en 6 jaar: 15:00 tot 15:45 uur.
Groep 2: 7, 8 en 9 jaar: 16:00 tot 16:45 uur.
Groep 3: 10 en 11 jaar: 17:00 tot 17:45 uur.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 40 minuten. De kosten zijn € 45,-. De docente is Nienke Staal

Meer informatie en inschrijven decultuurschuur.nl of e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.dinsdag 25 februari:

Carnaval De Meerkoetelaars: Duitse disco dinsdag

MIDDENMEER - Het is maar één keer Carnaval in 2020 en het is maar één keer het 66ste jubileum. Dit kun je maar op één manier afsluiten: Met een superknaller in de Koetelburcht, Industrieweg 81: Duitse disco!

Voor iedereen die tussen 19:11 uur en 20:11 uur binnen is, wordt een overheerlijke kop chocomel of lekker warme glühwein geschonken. Gratis en voor helemaal niets, wel te verstaan.Maar dan de muziek! Als we zeggen dat we met een knaller afsluiten, bedoelen we ook echt een knaller! Zorg dat u allen op tijd binnen bent voor: Bouwbedrijf de Groot, Vieze Jack en Mental Theo!
Een mix van retro, Carnaval en moderne deuntjes wat bovendien helemaal niets met het thema te maken heeft.
De zaal gaat open om 19:11 uur en de entree is € 5,00.dinsdag 25 februari

Inspreekuur gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon houdt van 20:00 tot 21:00 uur inspreekuur in MFR De Verbinding. De bijeenkomst is openbaar.

Onderwerpen zijn onder meer:
• Joods werkdorp
• Bezorgdheid over aanstaande uitrol 5G
• Gebiedsplan Wieringermeer
• Principeverzoek Art 6 Rijksstraatweg
• Principeverzoek Art 6 Westerweg

Klik hier voor meer informatie.woensdag 26 februari

Smeden in het Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Tijdens de voorjaarsvakantie is het Stoommachinemuseum alle dagen onder stoom en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. De smid is vandaag aan het werk in de oude smederij uit 1869.

Kom kijken en help het smidsvuur brandend te houden door de grote blaasbalg te bedienen.Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.

De smid is ook aanwezig op zondag 1 maart.


woensdag 26 februari

Wandelen op Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand februari is de start bij Kerkplein 6 in Hippolytushoef.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 26 februari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 26 februari

Circus of Life

WIERINGERWERF - Theatergroep Eenhoorn zet hun nieuwste voorstelling 'Circus of Life' op de planken in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Een voorstelling -in circusstijl- met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit. Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, stond vorig jaar met hun voorstelling Fier! in de Cultuurschuur. Nu komen zij samen met amateurspelers uit de regio en professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis, Gelegenheidsactrice Nicole Kovacs en rasmuzikant Bruno Edsme) naar Wieringerwerf en zetten zij met hun voorstelling 'Circus of Life' de zaal op zijn kop.

Circus als metafoor voor het leven. Het circus barst van verhalen, emoties en een diversiteit aan mensen. Het is net het echte leven, maar ook die van onze theatergroep. Want circusartiesten worden doorgaans beschouwd als mysterieuze buitenstaanders, met andere normen en gewoonten dan in de normale wereld. Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.Theatergroep Eenhoorn creëert met haar theaterprojecten nieuwsgierigheid en verwondering. Theater door buitengewone mensen met hun specifieke kijk op de wereld, waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om met andere ogen naar de veranderende wereld te kijken.

Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten € 13,50. Reserveringen via Theatergroep Eenhoorn.
Meer informatie: Circus of Life.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.donderdag 27 februari

Bezoek Vliegveld Middenmeer

MIDDENMEER - Vrouwen van Nu Wieringen bezoekt het vliegveld in Middenmeer. De rondleiding met gids begint om 9:30 uur.

Vliegveld Middenmeer is een uniek vliegveld gelegen in de Wieringermeer met een actieve vliegclub waar gastvrijheid en passie voor vliegen voorop staan.


Foto Herman Loer

Vanaf vliegveld Middenmeer kan gevlogen worden met Microlight (MLA) vliegtuigen en paramotoren. Op mooie dagen wordt er bijna altijd wel gevlogen en is er dus van alles te zien.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 27 februari

Informatie over Hospice en Ritueelbegeleider

HIPPOLYTUSHOEF - Wonen Plus Welzijn opent haar deuren voor enkele vrijwilligers die vertellen over de Hospice die op de Westerlanderweg komt. Martien de Graaf laat daar een film over zien. Ook komt Karin Smits vertellen over haar nieuwe beroep als Ritueelbegeleider bij uitvaarten onder de naam Herwaerts.

Iedere vierde donderdag van de maand wordt er in de Glazenzaal of het Atrium van het Parkzicht in Hippolytushoef een activiteit georganiseerd door vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn.
Heeft u zin in een gezellige en informatieve ochtend, dan bent u van harte welkom om 10:00 uur in de Glazenzaal van het Parkzicht.

In de pauze komen de vrijwilligers langs om een vrijwillige bijdrage op te halen. Deze wordt in het geheel geschonken aan de Hospice.
Meent u zelf een beker mee! Voor de rest wordt gezorgd.

Denkt u aan de DE punten voor de voedselbank en de dopjes kunt u ook nog brengen.donderdag 27 februari

Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 27 februari

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Artikel 6-verzoeken huisvesting tijdelijke medewerkers
• Verzoek grootschalige logiesaccommodatie Nieuwesluizerweg 42 Slootdorp
• Verbouwing MFA De ontmoeting fase 3
• Programma duurzaamheid 2020-2022
• Verschillende kadernota's
• Bestemmingsplan Dorpsstraat 26 Oude Niedorp
• Wijziging statuten Vereniging van Waddenzeegemeenten
• Benoemen afgevaardigde Regionale Raadscommissie Noordkop

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.donderdag 27 februari

Goodbye Norma Jean

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Goodbye Norma Jean' over de laatste nacht van Marilyn Monroe in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

Marilyn Monroe. Een actrice. Een wereldberoemd icoon. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rond gaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari, zondag 1 en maandag 2 februari

Lentetuin

BREEZAND - Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is 'Tropical'. Bezoekers kunnen het voorjaar in tropische sferen beleven.

Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla's en andere bijzondere bolgewassen.
Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. Waar vorige edities Parijs, onderwaterwereld en sprookjes thema's waren, heeft vaste arrangeur Martin Elling dit jaar een ontwerp gemaakt met het thema 'Tropical'. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.


Lentetuin Breezand in 2020 een tropische beleving voor jong en oud

Een heerlijk dagje uit
Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen. Uiteraard zal er ook dit jaar gelegenheid zijn voor koffie, lunch en diner in het restaurant en zullen er kinderentertainment en feestavonden worden georganiseerd. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in de Kop van Noord-Holland zijn weer present op de Lentetuin Breezand.
De toegang is € 7,50.
De Lentetuin vindt plaats op het sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, Breezand.

Openingstijden:
• Donderdag 27 februari: 10:00-21:00 uur
• Vrijdag 28 februari: 10:00-22:00 uur
• Zaterdag 29 februari: 10:00-22:00 uur
• Zondag 1 maart: 10:00-20:00 uur
• Maandag 2 maart: 10:00-19:00 uur

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.
De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.vrijdag 28 februari

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert van 15:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting voor veteranen in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Voor diegenen die met de auto komen: in de Nieuwstraat zelf of op de parkeerplaats bij de Aldi (100 meter verder) is altijd voldoende parkeergelegenheid.
De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 28 februari

Energie uit ondernemen

WIERINGERWERF - Boerderij Leven van de Wind, Oosterterpweg 12, organiseert een feestelijke opening met als thema: Energie uit ondernemen. Van 15:30 tot 19:00 uur kunt u de nieuwgebouwde ontvangstruimte achterop het erf van onze boerderij komen bekijken en inspiratie en ideeën op doen. De ruimte is geschikt voor vele activiteiten.Het programma voor deze middag is als volgt:
15:30 uur: Inloop met koffie en thee
16:00 uur: Toespraken:
• Theo Meskers - Gemeente Hollands Kroon, Wethouder Economische zaken
• Gidus Hopmans - Het Bos Roept, ondernemer
• Ruben Lindenburg - Vattenfall, Programmadirecteur
16:45 uur: Openingshandeling met daaraan sluitend tot 19:00 uur een borrel met muzikale omlijsting.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier en meld u aan voor deze middag!
Voor meer informatie over Leven van de Wind kunt u kijken op www.levenvandewind.com of bellen met 06 5176 4445.vrijdag 28 februari

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - De Kaas- en wijnproeverij in Kasteel Radboud is er weer. In dit beproefde concept hebben Ingrid Aniba (Kaaswinkel Kaas & Zo) en beheerder van Kasteel Radboud Emma Buis een heerlijke samenwerking.In vier rondes worden verschillende kazen en bijpassende wijn/port (mag ook met bier of fris) geserveerd voor € 24,50 per persoon. Emma vertelt daarbij over de wijnen en Ingrid geeft uitleg over de kazen. Aanvang is 19:30 uur. Vooraf reserveren via kasteelradboud.nl of bel 0227 541 960.vrijdag 28 februari

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 28 februari

Film The Wild Pear Tree

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de documentaire The Wild Pear Tree. De regie is van Nuri Bilge Ceylan en de hoofdrollen zijn voor Hazar Ergü çlü en Rifat Sungar.

Sinan is een grote literatuurliefhebber en droomt er al jaren van om schrijver te worden. Nadat hij in zijn geboortedorp in Anatolië terugkeert, stelt hij alles in het werk om gepubliceerd te raken. Het zijn echter de schulden van zijn vader die hem inhalen.De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 28 februari

Lentefeest met Edgar Burgos

BREEZAND - Het wordt één groot lentefeest voor jong en oud tijdens de feestavond van de Lentetuin. Edgar Burgos van Trafassi zorgt deze avond voor een echte Caribische sfeer.

Het repertoire met enorme hits als 'Wasmasjien', 'Lollypop' en heerlijke exotische ritmes als merengue, salsa en zouk zullen ons zeker weer een lekker potje laten dansen! Elk optreden van deze zanger ontaardt in een swingende, tropische happening. DJ Eric uit Hippolytushoef zal er voor zorgen dat iedereen goed opgewarmd is voor dit feestje en gaat tot diep in de nacht door!

De feestavond vindt plaats in het Lentetuin Feestcafé bij Bloemenlust Breezand, Burgemeester Lovinkstraat 3 en begint om 20:30 uur. De toegang is € 7,50. Bezoekers kunnen voorafgaand een ronde over de Lentetuin lopen.zaterdag 29 februari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 29 februari

Jeugd indoor atletiekwedstrijden

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal, Dr. Tamsmalaan 1.

Deelnemende categorieën zijn Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C.
Zij komen uit op de onderdelen 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen.
Voor verschillende categorieën worden prijzen beschikbaar gesteld. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen. Inschrijven via atletiek.nu.
De wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Publiek is welkom.zaterdag 29 februariKoopjes jagen van 10:00 tot 17:00 uur.
De winkels in het centrum van Hippolytushoef
houden de laatste uitverkoop acties
met knallende kortingen tot wel 75%.

Hou je van shoppen, sfeer en gezelligheid?
Kom dan langs en laat je verrassen!

Wil je zelf ook je zolder opruimen en graag een kraam of een plekje?
Meld je dan aan bij Efkes Kieke, Hoofdstraat 7!zaterdag 29 februari

Proefjes in het Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Tijdens de voorjaarsvakantie is het Stoommachinemuseum alle dagen onder stoom en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

Rob Bes legt d.m.v. proefjes en experimenten uit wat stoom nu precies is. Je hoeft echt geen bolleboos te zijn om het te begrijpen. Met miniatuurstoommachines kun jezelf ontdekken wat stoomkracht doet. Nieuwsgierig geworden? Breng dan een bezoek aan het stoomlab. Vanaf 12:00 tot 16:00 uur worden de proefjes op het hele uur gedemonstreerd.Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.zaterdag 29 februariWIERINGERWAARD - Bij muziekvereniging Wieringerwaard wordt een goederen- en dienstenveiling gehouden. De opbrengst van deze veiling wordt gebruikt voor het Festival LEEF! Dit festival ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding vindt plaats op 5 mei.

Iedereen is welkom bij de veiling. Er kan geboden worden op een grote hoeveelheid gevarieerde kavels. Er is voor eenieder wat wils.
Een kleine opsomming van wat o.a. geveild wordt: een high tea, een personal training, een maestro avond voor het orkest, een nek/schoudermassage, een huiskamerconcert, rondleiding in een zee-aquarium, bierproeverij, een origineel geitenkaas-pakket, muziekactiviteit voor een kinderfeestje, zweven in een zweefvliegtuig, een tekenles, pedicure behandeling, een fietstocht incl. lunch, een keyboard, skeelerles, kinderoppas, een brandweeroefening en ga zo maar door.

De uitgebreide lijst met kavels is te zien op www.muziekverenigingwieringerwaard.nl.

Bezoekers zijn van harte welkom in het dorpshuis de Oude School aan de Populierenlaan in Wieringerwaard.
De middag start om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur.
Door te bieden op de kavels kunt u zorgen voor een mooi en bijzonder festival LEEF!
zaterdag 29 februari

Politiek café 'Houd Hollands Kroon schoon'

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon organiseert van 14:30 tot 17:30 uur een politiek café over zwerfvuil in Het Ideeëntheater, Kreil 6. Gespreksleider is Peter Fekkes. Iedereen is van harte welkom!

Zwerfafval op straat, in bermen, plantsoenen en winkelcentra zorgt voor veel ergernis. Naar schatting belandt in Nederland vijftig miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen. Dat doen we zelf, bijna één op de vier mensen gooit wel eens wat op straat. Veel plastic afval belandt uiteindelijk in zee en vormt daar een plastic soep.
Het breekt nooit af. Vogels en vissen eten het op of raken erin verstrikt. Ze sterven er massaal aan. Het komt in de vorm van micro- en nanoplastics terug in ons eigen voedsel. Het is echt overal, ook in ons drinkwater en in de lucht die we inademen. Een regelrechte milieuramp.
Wat kunnen we daaraan doen? Er zijn ambitieuze maatregelen nodig. Suzanne Kröger en Arnoud Blijdorp dragen hun steentje hieraan op hun eigen wijze bij, Suzanne in de Tweede Kamer en Arnoud in Hollands Kroon.

Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid GroenLinks
Nederland moet van hekkensluiter weer koploper worden op het gebied van duurzaamheid, vindt Suzanne Kröger. De economie moet groener, de energieproductie duurzamer en de internationale handel eerlijker. Werk aan de winkel! Haar portefeuilles in de Tweede kamer zijn openbaar vervoer, luchtvaart, luchtkwaliteit, circulaire economie, wegen, scheepvaart en nucleaire veiligheid. Suzanne zet zich al jaren in voor het invoeren van statiegeld op kleine flesjes en blikjes: "Statiegeld op blik: simpel en effectief. Goed om zwerfafval aan te pakken (want vuil op straat trekt vuil aan). En goed voor de koeien: jaarlijks sterven duizenden koeien door het eten van vermalen stukjes blik. Waarom doen we 't niet gewoon?"
Bij de D66-staatssecretaris is dit aan dovemansoren gericht. Zij gaf in 2018 de industrie drie jaar tijd om het probleem van zwerfafval zelf op te lossen, ook al zijn tientallen gemeenten, de LTO, de hele milieubeweging en wel 80% van de bevolking voor de invoer van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Zelfregulering blijkt niet te werken. De afgelopen twee jaar is er niets is gebeurd: het zwerfafvalprobleem is nog net zo groot.
Overal in ons land wordt al hard gewerkt aan innovatie door groene doeners. Hierbij is de overheid nog te vaak een obstakel in plaats van een partner, en krijgen vervuilende bedrijven nog steeds ruim baan. Dat moet veranderen, en dat kán.

Arnoud Blijdorp
Als Zwerfie Anna Paulowna strijdt Arnoud Blijdorp tegen zwerfafval. In en rondom Anna Paulowna ruimt hij zwerfafval op. Hij wil niet dat zijn kinderen opgroeien in een dorp waar het een vuilnisbelt is en waar plastic een gevaar wordt voor hun gezondheid.
Arnoud probeert anderen te inspireren en bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval. Hij geeft voorlichting en organiseert evenementen, zoals Schoonwandelen en Schoon Hollands Kroon, want: "Als je je ergens druk om maakt zijn er twee keuzes. Je moppert, klaagt en doet niets... Of je besluit dat je je energie gebruikt om daadwerkelijk een verschil te maken. In mijn geval resulteert het laatste in de motivatie om zwerfafval op te ruimen."
Mensen moeten beseffen dat het niet normaal is om je eigen rotzooi niet op te ruimen. Winkels en horeca zijn verplicht om de omgeving van hun zaak schoon te houden, maar vaak ligt daar toch veel rommel. Het meeste zwerfvuil - blikjes, plastic, snoepverpakkingen, glas - vindt Arnoud langs doorgaande routes, in de buurt van scholen, in en rondom winkelcentrum Molensluis en bij het NS-station Anna Paulowna.
zaterdag 29 februari

Opening expositie 40 dagentijd

HIPPOLYTUSHOEF - De Werkgroep Exposities (WEX) exposeert in de 40 dagentijd foto's van Fotowerkgroep 't Perspectief uit Anna Paulowna in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein.

De expositie wordt om 16:00 uur geopend. Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.
zaterdag 29 februari

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 1e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 29 februari

Lentefeest met Fleur Raateland

BREEZAND - Het wordt één groot lentefeest voor jong en oud tijdens de feestavond van de Lentetuin. Vorig jaar zette Fleur Raateland met haar band de Lentetuinavond al op zijn kop, maar dit jaar gaat het dak er helemaal vanaf!

Hoewel Fleur in de Kop van Noord-Holland en Scheveningen haar plek al veroverd heeft, maakte zij afgelopen maanden ook haar debuut op de Nederlandse televisie. Fleur liet vier stoelen draaien in 'The Voice' en is gecoacht door niemand minder dan zangeres Anouk. The Voice of Holland of niet, de Polder is trots op haar en de Lentetuin is blij om Fleur weer op het podium te mogen verwelkomen. Samen met DJ Mace Klaver maken zij er weer een gezellige lange Lentetuin-avond van!

De feestavond vindt plaats in het Lentetuin Feestcafé bij Bloemenlust Breezand, Burgemeester Lovinkstraat 3 en begint om 20:30 uur. De toegang is € 7,50. Bezoekers kunnen voorafgaand een ronde over de Lentetuin lopen.zaterdag 29 februariMeer info op Facebookzaterdag 29 februari en zondag 1 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het zestiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Ben Duchenne. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zondag 1 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.zondag 1 maart

Activiteiten in het Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Tijdens de voorjaarsvakantie is het Stoommachinemuseum alle dagen onder stoom en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

De smid is vandaag aan het werk in de oude smederij uit 1869. Kom kijken en help het smidsvuur brandend te houden door de grote blaasbalg te bedienen.

Lezing Bart ter Steege
Bart ter Steege, archeoloog bij de gemeente Hoorn, houdt een lezing over het molencomplex dat voorheen aan de Oosterdijk stond. Afgelopen zomer werden bij een opgraving de restanten blootgelegd van één van de molens die achter het gemaal heeft gestaan.
Tot begin 20e eeuw hebben de molens de polders bemaald. Nadat de capaciteit van het gemaal in 1907 verdubbelde met de installatie van een grote centrifugaalpomp, waren de molens aan de Oosterdijk overbodig geworden. Korte tijd later zijn de molens in 1908 afgebroken.
Het waren zogenaamde riet gedekte achtkante houten binnenkruiers die uitgerust waren met één of twee schepraderen. De vijftien molens waren onderverdeeld over vier aparte molenkolken met ieder een eigen sluis in de Westfriese Omringdijk.In april vorig jaar vond de opgraving van één van de poldermolens aan de Oosterdijk plaats voorafgaand aan de bouw van nieuwe vakantiewoningen op bungalowpark Zuiderzee. Een unieke kans voor archeologen om een week lang in de modder te struinen voordat de bouwput weer werd dichtgegooid. Bijzonder was dat zowel de bakstenen als de houten funderingen van de achtkantige molen grotendeels nog intact waren.
Bart ter Steege vertelt op boeiende wijze over de opgraving en het molencomplex dat te vergelijken was met het Zuid-Hollandse Kinderdijk. Aandacht gaat hierbij uit naar de historische gegevens, de technische ontwikkelingen, de werking van een molencomplex en de achtkante binnenkruiers, de opgraving van molen nr. 6 en de historische gegevens van enkele molenaars en de bewoning van de molens.

Met een geldig museumentreebewijs heeft u gratis toegang tot de lezing die om 14:00 uur begint.
Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732.

Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.zondag 1 maart

Ballwork Seven Jazzband

ANNA PAULOWNA - Ze zijn er weer: De Ballwork Seven Jazzband speelt voor de 8e maal in de Keesschuur, Middenweg 9b. De liefhebbers van 'oude' jazz en dixieland komen volop aan hun trekken.

Ballwork Seven Jazzband is opgericht in 1960 als studenten-dixielandband. Na het afstuderen van de leden viel de band uit elkaar. Voor het 100-jarig bestaan van studentenvereniging Unitas in Utrecht in 2011 is de band weer bij elkaar gehaald en het bleef niet bij één optreden. Zo'n tien keer per jaar wordt opgetreden bij privépartijen, recepties, sportverenigingen etc.In het Doolaard Theater werd al zeven jaar op rij gespeeld voor een enthousiast publiek in een volle zaal.
De bezetting is als volgt:
Ernst Bruins: trompet/cornet; Willem van Ewijk: trombone; Jan Chris van Kooten: banjo; Aad Overeem: saxofoons en zang; Thijs Riechelmann: klarinet; Wim Scherpenzeel: bas; Jaap Timmerman: piano.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Vriendelijk verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.zondag 1 maartHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 1 maart

Vissen naar verhalen

Lezing door Vereniging Oud-Enkhuizen

ENKHUIZEN - 'Een armelijck visschersdorpje met enck'lehuysen' zo beschreef kroniekschrijver Sebastiaan Centen het begin van Enkhuizen. Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen stelde Vereniging Oud-Enkhuizen een lezing samen over het vissersleven in de stad Enkhuizen.

Het verhaal begint met het kleine vissersdorpje van het eind van de dertiende eeuw dat uitgroeide tot de welbekende rijke, welvarende stad met circa 22.000 inwoners in de Gouden Eeuw. Maar er is daarnaast ook aandacht voor het einde van deze bloei: in de negentiende eeuw werd Enkhuizen een arme, bijna dode stad met nog maar 5.000 inwoners. Om vervolgens weer te groeien naar de stad van nu, met ruim 18.500 inwoners.

Na afloop van de lezing in het Peperhuis bij het binnenmuseum neemt een gids de bezoekers mee voor een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen. In deze tentoonstelling maken bezoekers kennis met bewoners uit de Zuiderzeeregio van rond 1900 die vertellen over hun dagelijkse leven, kleding, huizen en avonturen. Over hun gebruiken en hun feesten. En over hun eeuwige strijd tegen het water, de betekenis van de watersnoodramp in 1916 en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk.
Ter afsluiting van deze middag is er een borrel in het Peperhuis.

Programma:
14:30 uur ontvangst
14:45 uur lezing Vereniging Oud Enkhuizen
15:30 uur rondleiding tentoonstelling Zee vol verhalen
16:30 uur borrel

Kosten: € 9,00 inclusief kopje koffie bij aankomst en een bon voor een drankje achteraf.
Mensen met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart en Vriendenpas hebben gratis entree.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via aanmelding@zuiderzeemuseum.nl.

Deze lezing is ook op zondag 8 maart


zondag 1 maart

Linde Nijland

WIERINGERWERF - Zangeres Linde Nijland treedt op in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Folkzangeres en singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de Europese top . Ze treedt op in binnen- en buiten land en heeft al meer dan 10 Cd's en DVD's gemaakt.Een kristalheldere stem die prachtige Ierse, Engelse en Amerikaanse folk vertolkt waarmee ze elk publiek weet te raken.

Aanvang 15:00 uur. Entree € 12,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 1 maart

ZO-MAAR

NIEUWE NIEDORP - De band ZO-MAAR uit 't Veld speelt vanaf 15:00 uur in De Roode Eenhoorn.

ZO-MAAR speelt nummers uit de jaren '60 en '70 van o.a. CCR, The Beatles, The Rolling Stones en The Shadows. U bent van harte welkom en de entree is zoals altijd vrij!De Roode Eenhoorn is een woonzorghuis, gevestigd in het oudste café van Nederland aan de pittoreske Dorpsstraat 173 in Nieuwe Niedorp.
Er wonen negen mensen met een lichamelijke of licht-verstandelijke beperking.zondag 1 maart

Vesper over vasten

OOSTERLAND - Vasten: het wordt in 'de kerk' al duizenden jaren gedaan. De laatste jaren ontstaan ook steeds nieuwe varianten, zoals Dry January of een maand zonder televisie. In de Michaëlskerk wordt tijdens een korte middagviering ingezoomd op het thema 'Vlees noch visch: vasten vroeger en vandaag'.

Vandaag begint ook de 40-dagentijd, ook wel de 'Vastentijd' genoemd. Voor katholieken is dat een bekend begrip dat veel herinneringen oproept, maar voor protestanten is het vasten in de weken voor Pasen meer onbekend terrein. De laatste jaren is er echter steeds vaker aandacht voor nieuwe vormen van vasten in deze periode, waarbij geoefend wordt in het loslaten van gewoontes. Zo ontstonden initiatieven als een maand zonder alcohol, televisie of bijvoorbeeld vlees.De vesperwerkgroep vond teksten en muziek die deze waardevolle ontdekkingstocht verwoorden en verbeelden. Zangers van het Museumkoor zingen tijdens de vesper voor en met de bezoekers onder leiding van Marco Mosk, op het orgel begeleid door Ronald van der Veen en met muzikale intermezzi van Marco Mosk, klarinet.
De vesper begint om 17:00 uur. Vanaf 16:30 uur is de kerk open en staat koffie en thee voor de bezoekers klaar.

Meer informatie: www.Zininoosterland.nl.maandag 2 maart

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 2 maart

75 jaar Bevrijding

HEILOO - Vrouwen van Nu Noord-Holland vieren 75 jaar Bevrijding met een lezing door Roxane van Iperen, schrijfster van het boek 't Hooge Nest'.

In het boek beschrijft ze het leven van twee zussen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren de twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazi kopstukken.
Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.
De lezing is in de Refterzaal van de Cultuurkoepel, Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464, Heiloo.
Aanvang 14:00 uur, entree leden € 12,50, niet leden € 15,00. Reserveren: Ineke Naber, hjnaber@tele2.nl of 06 5191 1772.dinsdag 3 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 4 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 5 maart

Alzheimer Café

WIERINGERWERF - Het Reizend Alzheimer Café van Hollands Kroon is in het restaurant van Woonzorgcentrum Lelypark, Lelypark 1. Deze keer met het onderwerp: Waardering voor mantelzorgers.

Misschien ziet u zichzelf niet als mantelzorger, maar gewoon als partner, als kind of als buurvrouw van de persoon met de diagnose dementie.
Gastspreker is Marianne Weel. Zij is consulent bij het Mantelzorgcentrum voor o.a. de Gemeente Hollands Kroon. Zij zal u deze avond vertellen over de diensten en mogelijkheden van het Mantelzorgcentrum, waar u gebruik van kunt maken. Zoals respijtzorg, familiegesprekken, hulp bij het aanvragen van verschillende voorzieningen en het zoeken naar zorg op maat. Er is ruime gelegenheid om met Marianne Weel en met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan.

U bent welkom in het restaurant van Woonzorgcentrum Lelypark, Lelypark 1 in Wieringerwerf. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:15 uur. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur.
Er is voldoende tijd om elkaar te spreken en over de inhoud van de avond na te praten. Aanmelden is niet nodig. De Toegang is gratis
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nelly Teeuwisse (0224 -751 902).vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)zaterdag 7 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 maart

Gonnie en Gijsje samen op stap

WIERINGERWERF - In de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, is om 11:00 uur de peutervoorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap.

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl. Bij veel belangstelling is er een 2e voorstelling om 10:00 uur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 7 maart

Opening Groep 5 Pop-up Expo

OOSTERLAND - Elk jaar organiseert Zin in Oosterland in het voorjaar de 'Groep 5 Pop-up Expo'. Kinderen van basisscholen (groep 5) werken een week lang onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar aan een thema en exposeren hun werk in de Michaëlskerk.

De bijzondere expositie van jonge kunstenaars wordt om 15:00 uur geopend. Ouders, broertjes en zusjes, verdere familie en belangstellenden zijn van harte welkom.
De expositie is te bezichtigen van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart.
Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.zaterdag 7 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 2e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 7 maart

Trio C tot de Derde

WIERINGERWERF - Trio C tot de Derde geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Drie vrolijke musici; Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet), hebben zich laten inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek.
Deze muziek nodigt uit tot improviseren en dat doen Carel, Coos en Caspar dan ook vol vuur en passie. Daardoor krijgen traditionele melodieën vaak onverwachte en bijzondere wendingen.
De muziek van 'C tot de derde' geeft uitdrukking aan opperste vrolijkheid, maar je kunt er ook zomaar bij wegdromen. Kortom, door dit bevlogen trio belooft het een veelzijdige en verrassende muzikale avond te worden.Het concert begint om 20:00 uur. De entree is € 12,50, inclusief 2 consumpties. Kaarten voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren hoeft niet, maar mag wel via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.zaterdag 7 maartKeezen


LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond keezen in De Huyskamer, Weereweg 6.


Het begint om 20:00 uur.
Liefst opgeven per koppel via lutterslutjewinkel@gmail.com.
Kosten zijn maar € 5,00 p.p.
zaterdag 7 en zondag 8 maart

Stoom- en techniekboekenbeurs

MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum houdt een speciale boekenbeurs met ruime keuze waaronder bijzondere edities met antiquarische waarde. Boeken over (stoom)machines, locomotieven, scheepsbouw, scheepvaart, motoren en nog veel meer zijn te koop voor redelijke prijzen.Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.zondag 8 maart

Rommelmarkt

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt haar jaarlijkse rommelmarkt. De gymzaal in Wieringerwaard is omgetoverd tot een markthal met diverse kramen.

Gewone huis, tuin en keukenspullen, hobby assortiment, kleding, speelgoed, een speciale antiekhoek, sieraden, kampeerspullen, spellen en puzzels, diverse tweedehands elektronica en nog veel meer.
Kom kijken, snuffelen en kopen. Geniet van de gezelligheid op de rommelmarkt in Wieringerwaard. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar nieuwe instrumenten.De rommelmarkt is van 11:00-13:30 uur. Entree € 2,00 van 11:00-12:00, na 12 uur gratis toegang.

Heeft u nog spullen over die u aan de rommelmarkt wilt schenken?
U kunt uw spullen vanaf dinsdag 11 februari t/m woensdag 4 maart brengen naar dorpshuis de Oude School:
• dinsdag 19:30-20:30 uur
• woensdagochtend 10:00 -11:30 uur
• vrijdag 18:45-20:00 uur
Bent u niet in staat om de spullen te brengen, dan kunnen ze ook gehaald worden. Neem dan contact op met Carla Bakker, 0224-22 34 59.zondag 8 maart

Open stal

Een middag dus vol koeien, kunst en muziek

AARTSWOUD - Het is Open Stal in Rundveemuseum Aat Grootes. Ruud Spil treedt met zijn band 'The Old Cowhand' op in de stal van het Rundveemuseum. Ook vertelt hij over zijn kunst: het schilderen van koeien. Het museum is geopend tussen 13:00 en 16:30 uur.

Met de band The Old Cowhand brengt Ruud Spil(banjo) met zijn medemuzikanten Dolf Evers (gitaar) en Nico Keereweer (viool) mooie, traditionele 'old time countrymuziek' ten gehore. De miniconcerten hebben als aanvangstijd 13:30 en 14:30 uur. Daartussendoor geeft Ruud uitleg over de koe in de kunst en uitleg over zijn specialiteit: het schilderen van koeien. Hij is een bevlogen schilder en maakt vaak persoonlijke portretten van Oudhollandse koeien. En die staan er volop in het Rundveemuseum. Maar liefst tien verschillende rassen zijn er te zien, soms met kalf. En behalve koeien lopen er op het erf en in het weiland achter de stal bijzondere geiten, schapen, kippen en eenden rond die ook het bekijken waard zijn.De koeien worden in het zonnetje gezet in woord, beeld en geluid. Er worden deze middag een aantal schilderijen van Ruud getoond. Amateurschilders die geïnspireerd raken kunnen zich inschrijven voor een workshop die door Ruud in het Rundveemuseum wordt gegeven op zondag 5 april.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt € 3,50, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat € 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.zondag 8 maart
'Vrijheid' is het thema voor 2020. Wat betekent vrijheid voor jou? De Internationale Vrouwendag vraagt aandacht voor de vrijheid van meisjes en vrouwen, ook in Nederland. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vrouwenbesnijdenissen, vrijheid van wonen, beleven, bewegen en werken, straatintimidatie; het zijn enkele zaken die de vrijheid van vrouwen ernstig kunnen beperken.

Dit jaar heeft de organisatie het aansprekende theaterprogramma van Lenny Kuhr, 'Vrijheid', op het programma staan. Met haar unieke stem vol glans en kracht en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, op eigen wijze haar verhaal vertellen. Voorafgaand aandacht voor Internationale Vrouwendag met de Soroptimisten, Amnesty International en Freedom Flame (tulp). De vertegenwoordigers worden kort geïnterviewd door Erzsébet Thomasse.

Vrouwendag staat al ruim honderd jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland. In onze regio is het dit jaar de 35e editie.

Internationale Vrouwendag Hollands Kroon wordt mogelijk gemaakt door de diverse vrouwenverenigingen. Deze vrouwenverenigingen organiseerden de eerste 25 jaar de dag op Wieringen, de laatste tien jaar was de vrouwendag in handen van de huidige werkgroep, bestaande uit Erzsébet Thomasse, Janneke de Regt, Tineke Hoekstra en Hennie Helsloot. Na de komende viering hoopt de organisatie, na tien jaar, het stokje over te kunnen dragen aan een nieuwe lichting met nieuwe, frisse ideeën.

Aanmelden is noodzakelijk bij vrouwendaghk@gmail.com. Entree € 5,00.
Meer informatie op Facebook.zondag 8 maart

Vissen naar verhalen

Lezing door Vereniging Oud-Enkhuizen

ENKHUIZEN - 'Een armelijck visschersdorpje met enck'lehuysen' zo beschreef kroniekschrijver Sebastiaan Centen het begin van Enkhuizen. Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen stelde Vereniging Oud-Enkhuizen een lezing samen over het vissersleven in de stad Enkhuizen.

Het verhaal begint met het kleine vissersdorpje van het eind van de dertiende eeuw dat uitgroeide tot de welbekende rijke, welvarende stad met circa 22.000 inwoners in de Gouden Eeuw. Maar er is daarnaast ook aandacht voor het einde van deze bloei: in de negentiende eeuw werd Enkhuizen een arme, bijna dode stad met nog maar 5.000 inwoners. Om vervolgens weer te groeien naar de stad van nu, met ruim 18.500 inwoners.

Na afloop van de lezing in het Peperhuis bij het binnenmuseum neemt een gids de bezoekers mee voor een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen. In deze tentoonstelling maken bezoekers kennis met bewoners uit de Zuiderzeeregio van rond 1900 die vertellen over hun dagelijkse leven, kleding, huizen en avonturen. Over hun gebruiken en hun feesten. En over hun eeuwige strijd tegen het water, de betekenis van de watersnoodramp in 1916 en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk.
Ter afsluiting van deze middag is er een borrel in het Peperhuis.

Programma:
14:30 uur ontvangst
14:45 uur lezing Vereniging Oud Enkhuizen
15:30 uur rondleiding tentoonstelling Zee vol verhalen
16:30 uur borrel

Kosten: € 9,00 inclusief kopje koffie bij aankomst en een bon voor een drankje achteraf.
Mensen met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart en Vriendenpas hebben gratis entree.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via aanmelding@zuiderzeemuseum.nl.maandag 9 t/m zaterdag 14 maart

Collecte Amnesty International

WIERINGEN - De landelijke collecte voor Amnesty is deze week. Geef jij twee uren van je tijd om te collecteren bij jou in de buurt? Of wil je juist graag in een andere buurt collecteren? Amnesty zoekt collectanten op Wieringen en omgeving.

Ieder jaar collecteren duizenden vrijwilligers voor Amnesty International. Zonder al deze mensen zou de collecteweek - en daardoor het werk van Amnesty - niet mogelijk zijn! Hoe meer collectanten, hoe hoger de totale opbrengst. En met deze opbrengst komt Amnesty wereldwijd in actie voor slachtoffers van onderdrukking, geweld en discriminatie en voor mensen die ten onrechte gevangen zitten. Jouw inzet geeft mensen vrijheid!

Stuur een mail naar info@schagen.amnesty.nl en geef je op als collectant.
Lees voor informatie over de werkgroep op www.schagen.amnesty.nl.
dinsdag 10 maart

Leeskring Vrouwen van Nu Wieringen

WIERINGEN - De leeskring van Vrouwen van Nu Wieringen bespreekt het boek ' Het Gordijn' van Kader Abdolah; aanvang 10:00 uur.

Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren.
In Nederland begon hij met een nieuw leven en schiep hij zijn literaire oeuvre. Zijn boeken werden vertaald en hij reisde de wereld over, naar lezers in alle landen. Maar naar één land kon hij nooit meer terug: zijn vaderland. En dat terwijl zijn moeder intussen in de winter van haar leven belandde.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 10 maart

Jaarvergadering Vrouwen van Nu Wieringen

HEILOO - Vrouwen van Nu Wieringen houdt haar Algemene Jaarvergadering. Naast de bestuurlijke zaken zullen de interessegroepen hun plannen voor het komende seizoen ontvouwen.

De vergadering wordt gehouden in Mieke's Eten en Drinken in Hippolytushoef; aanvang 14:00 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 11 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 11 maart

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 11 maart

Alzheimercafé

SCHAGEN - Het Alzheimercafé vindt i.v.m. verbouwing van De Bron plaats in het Slot Hotel Schagen aan het Slotplein 4. Deze locatie leent zich heel goed voor het programma van deze avond: 'Dementie vriendelijk in je buurt'.

U wordt uitgenodigd om deze avond uw naasten, buren familie e.a. mee te nemen. Het wordt een inspirerende, speelse en interessante avond, georganiseerd in samenwerking met Samen Dementie Vriendelijk.
Aanvang van de avond: 19:15 uur. Start programma: 19:30 uur.donderdag 12 maart

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 12 maart

Beeldvormende vergadering gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon houdt om 20:00 uur een beeldvormende vergadering in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan de begroting 2020 en het innovatieplan van Incluzio Hollands Kroon.donderdag 12 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

De laatste speelavond is op 9 april.vrijdag 13 maart

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - In de Meerbaak, Professor ter Veenweg 4, wordt het maandelijkse ontmoetingsdiner opgediend. Het diner begint om 18:00 uur en eindigt om 20:00 uur.

De organisatie is ontzettend blij met alle koks, gastvrouwen/ heren, keukenhulpen en chauffeurs die zich zo geweldig inzetten om het ontmoetingsdiner tot een groot succes te maken, en wat is het fijn om te zien hoe alle gasten weer voldaan en blij naar huis toe gaan.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is voor jong en oud, arm en rijk, kerkelijk en niet kerkelijk.

Opgeven is noodzakelijk en kan tot zaterdag 8 maart bij Marjan Lettinga, 0227-581492; a.u.b. niet het antwoordapparaat inspreken, maar bij geen gehoor gewoon nog een keertje bellen.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten voor het 3-gangen diner zijn € 5,00.vrijdag 13 maart

Film Chez Nous

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Chez Nous. Heerlijke Nederlanse humor met een film uit 2014. De regie is van Tom Oliehoek met hoofdrollen voor Alex Klaassen, Achmed Akkabi en Thomas Acda.

Het homovriendelijke café Chez Nous dreigt verkocht te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier die miljoenen waard is en te zien is in het 'Koninklijk Museum' in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Maar of ze dat ook gaat lukken?De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 13 en zaterdag 14 maart

NLdoet

HOLLANDS KROON - Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In Hollands Kroon staan 24 klussen gepland.Klik op de klus voor meer informatie. Via deze link kun je je ook aanmelden om mee te helpen.

Vrijdag 13 maart:
Spoorbuurt Doet, Nieuweweg 15, Anna Paulowna: 10:00-16:30 uur
Timmeren schuilhok voor schapen bij Zorgboerderij an de Morebok, Moerbeek 5, 't Veld: 9:00-13:00 uur

Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart:
Vernieuwen paddocks Stichting De Vriendelijke Reus, Rijdersstraat 138, 't Veld: 9:00-16:00 uur

Zaterdag 14 maart
Refresh de Wironruiters, Lonjeweg 1, Hippolytushoef: 9:00-14:00 uur
Voorjaarsschoonmaak in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf: 9:30-13:00 uur
Picknicktafels maken bij CV Wieringermeer, Koningin Beatrixlaan 3, Slootdorp: 8:00-13:00 uur
Handen uit de mouwen bij Voetbalvereniging Flevo, Indistrieweg 3, Middenmeer: 10:00-17:00 uur
Klusdag Boetje, Brugstraat 35, Middenmeer: 9:30-14:00 uur
Polyester boten opknappen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Tuinklussen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Zolder opruimen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Terrein opruimen bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Schoonmaken gebouw van Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Hout hakken bij Scouting Anna Paulowna, Kneeskade 11, Anna Paulowna: 10:00-15:00 uur
Onderhoudswerkzaamheden Stichting De Nieuwe Horn, Kerkepad 1, Kolhorn: 9:00-17:00 uur
Klussen aan 't Klorner Hoekie, Meekrapstraat 40, Kolhorn: 9:30-15:30 uur
Vernieuwen kleedkamers Voetbalvereniging Kaagvogels, Kaagstraat 1, Kolhorn: 10:00-15:30 uur
Opknappen deuren JV De Aap, Zandvaart 57a, Breezand: 11:00-16:00 uur
Tanen Ansjovisjol KH44, Mieldijk 2, Barsingerhorn: 10:00-15:00 uur
Tuin opknappen Joy Living, Heerenweg 166, Barsingerhorn: 11:00-16:00 uur
Onderhoud en reparatie materialen Kleindiersportvereniging, Berkenstraat 12, Winkel: 9:00-15:00 uur
Overdekte veranda bij Zorgboerderij an de Morebok, Moerbeek 5, 't Veld: 9:30-18:00 uur
Ruimen van zwerfvuil in 't Veld: 10:00-13:00 uur
Grote schoonmaak De Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173, Nieuwe Niedorp: 9:30-14:30 uur
vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart

One flew over the cuckoo's nest

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes speelt 'One flew over the cuckoo's nest' ('Het koekoeksnest') in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Drie ganzen kwamen aangevlogen
Een vloog er oost
En een vloog er west
Een vloog er over het koekoeksnest
Weg is weg, uit is uit
Een vloog er neer en pikt jou uit


De luidruchtige Randall McMurphy verwacht een rustige tijd te hebben als hij zijn gevangenisstraf in een psychiatrische inrichting kan uitzitten. Dokter Spivey, de directeur van de instelling, windt hij om zijn vinger. Hij sluit vriendschappen met zijn medepatiënten en zorgt ervoor dat zij mondiger worden. De wat kinderlijke Billy kruipt uit zijn schulp en met de doofstomme Chief Bromden bouwt McMurphy een bijzondere band op.
Alleen hoofdzuster Ratched lijkt niet onder de indruk van zijn branie. Als McMurphy zich verzet tegen de autoritaire manier waarop zij de afdeling leidt, begint de strijd. Eerst nog met kleine pesterijen over en weer.


Toen Succes besloot 'One flew over the cuckoo's nest' te spelen, koos de toneelvereniging voor een klassieker. Het toneelstuk van Dale Wasserman (vertaling Peter van Bokhorst) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Kesey uit 1962. In 1975 werd het door regisseur Milos Forman verfilmd, met Jack Nicholson in de hoofdrol.
zaterdag 14 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 3e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 14 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Vanavond is de laatste avond van de competitie.
Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

De volgende klaverjasavond is op 4 april. Op deze vrije avond is de uitreiking van de prijzen van de competitie.zaterdag 14 maart

Purple Project 'Prince tribute'

NIEUWE NIEDORP - Projectband Purple Project brengt een 'Prince tribute' in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 21:00 uur.

Op 21 april 2016 overlijdt Prince. Een grootheid, een uniek talent, een bron van inspiratie voor velen, een multi-instrumentalist die wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht die hem zeven Grammy's opleverden.Het blijkt onder de Prince fans een groot gemis te zijn en juist daarom besluiten enkele Noord-Hollandse muzikanten, die zelf Prince meerdere malen live zagen performen, een projectband te formeren.
Al snel wordt er stevig gerepeteerd en is Purple Project klaar om live een groots muzikaal eerbetoon te brengen met Prince's grootste hits.
De show is groots met 7 muzikanten en eventueel danseressen. Er kunnen gedurende de hele show slides met foto's van Prince getoond worden wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Purple Project bestaat uit Eugène Lagerwey (leadvocals, guitar), Dave Baas (drums), Tjalling Alkema (guitar, backingvocals), Rutger Burgmeijer (keys), David Minderhoud (bass, backingvocals), Fatima Haring (backingvocals) en Toby de Goede (backingvocals).
Tickets kosten € 8,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zondag 15 maart

Schaatsen met IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER: IJsclub Voorwaarts gaat met een bus naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Vertrek om 10:30 uur bij het Wironveld in Den Oever en om 14:15 uur rijdt de bus weer terug richting Den Oever.

Leden kunnen zich alleen telefonisch aanmelden bij de secretaris Marianne Post tel. 0227-511811.
Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene mee. Graag aanmelden voor 11 maart in verband met het regelen van de bus. Bus- en entreekosten zijn voor rekening van de ijsclub.zondag 15 maart
zondag 15 maart

Lezing over de traumahelikopter

WIERINGERWEF - Pauline Medema is in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, te gast als spreker bij het NUT.

Pauline Medema is verpleegkundige bij het Mobiel Medisch Team van het UMC Groningen. In de volksmond hebben we het vaak over het team van de Traumahelikopter.
Pauline neemt het publiek mee met een kijkje in de 'keuken' van het werk van haar team.

Aanvang is 14:30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 15 maart

Zemtsov Altviool Kwartet

WINKEL - Het Zemtsov Altviool Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit Mikhail, Julia, Dana en Daniil Zemtsov (vader, moeder, dochter en neef).Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld en meerdere keren opgetreden op radio en televisie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709maandag 16 maart

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 17 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 18 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 18 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 maart

Klaverjas- & Keezdrive

OBDAM - Kom langs en schuif gezellig aan bij de Vrouwen van Nu Klaverjas- & Keezdrive in Dorpshuis De Brink, Dorpsweg 155.

Leden en niet leden kunnen zich aanmelden, kosten € 5,= (inclusief 2 consumpties). Aanvang 13:30 uur. Aanmelden: pb.secretaris.vvn.nh@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 maart

Verrassingsavond Vrouwen van Nu Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Verrassingsavond van Vrouwen van Nu Wieringen, georganiseerd door het Eendagsbestuur, vindt plaats in Mieke's Eten en Drinken; aanvang 20:00 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 19 maartMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 19 maart

Bezoek Commissaris van de Koning

ANNA PAULOWNA - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bezoekt van 16:00-16:45 uur de gemeenteraad van Hollands Kroon.

De bijeenkomst in de raadzaal van MFA De Ontmoeting is openbaar.donderdag 19 maart
vrijdag 20 maart

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWEF - In het Kompas, Meeuwstraat 44, wordt het maandelijkse ontmoetingsdiner opgediend. Het diner begint om 18:00 uur en eindigt om 20:00 uur.

De organisatie is ontzettend blij met alle koks, gastvrouwen/ heren, keukenhulpen en chauffeurs die zich zo geweldig inzetten om het ontmoetingsdiner tot een groot succes te maken, en wat is het fijn om te zien hoe alle gasten weer voldaan en blij naar huis toe gaan.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is voor jong en oud, arm en rijk, kerkelijk en niet kerkelijk.

Opgeven is noodzakelijk en kan tot zaterdag 8 maart bij Marjan Lettinga, 0227-581492; a.u.b. niet het antwoordapparaat inspreken, maar bij geen gehoor gewoon nog een keertje bellen.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten voor het 3-gangen diner zijn € 5,00.vrijdag 20 maart

Sportquiz

HIPPOLYTUSHOEF - Actieve en passieve sportliefhebbers opgelet! Hij is er weer; de onvolprezen sportquiz editie 2020 in de kantine van Succes/Tonegido. Vanaf 19:30 uur strijden maximaal 16 teams van vier personen weer om de titel wie zich de beste sportkenners van Wieringen mogen noemen.

Zoals te doen gebruikelijk tekent buurtvereniging 'Noordervenne' voor de organisatie. Mede door de komst van twee nieuwe leden in het comité zijn er ook weer frisse ideeën opgenomen in de quiz. Eén daarvan wil de organisatie wel prijs geven. Het gaat hier om een variant van het tv programma, 'De slimste mens'. Er worden filmpjes getoond van lokale beroemdheden die op het scherm open vragen stellen. Aan de hand daarvan moeten de kandidaten middels trefwoorden hierop antwoorden. Ook de jaarlijks terugkerende 'Rode draad' belooft weer een ware beproeving te worden. Niet in de laatste plaats omdat bedenker Roel Kostwinder ditmaal een spel heeft bedacht waar je algemene sportkennis - van mondiale toernooien tot aan prestatie in de diepste krochten van de amateursport - tot het extreme wordt getest.

Verder herbergt de quiz weer tal van andere eyes catchers. Zo worden weer veel vragen ondersteund met bewegende beelden of geluidsfragmenten. Hetgeen de quiz nog levendiger maakt. Ook het inzetten van een 'verdubbelaar' en de spannende opzet van de finale ronde dragen er toe bij dat de quiz tot het eind aan toe de moeite waard is om mee te doen, of om er als aandachtig toeschouwer naar te kijken.
De sportquiz biedt plaats aan 16 teams van vier personen per team. De quizmaster van dienst is net als alle andere jaren Jack Kostwinder. Met een gedegen kennis en een joie de vivre van heb ik jou daar, zal hij de avond aan elkaar vast praten. Ongetwijfeld zal hij ook nu weer niet nalaten om met een kwinkslag de zinderde spanning te doorbreken.
Voor meer informatie en voor het opgeven van de teams kan Geert Jasper (06 5166 6900) benaderd worden.

André de Vries, het strenge doch rechtvaardige geweten van de buurtvereniging, zal er dit jaar niet meer op toezien of alles wel volgens de regels verloopt. Tot verdriet van vele deelnemers heeft hij besloten een punt te zetten achter zijn imponerende carrière als jurylid. Een functie die hij altijd vol overgave en passie bekleedde. Het stoppen van, de immer oplettende De Vries, geeft de kandidaten overigens geen vrijbrief om nu eindelijk eens een keer de kans te pakken om eens lekker vals te spellen. Met Sebas de Jong en Sanne Jorna zijn er inmiddels twee nieuwe- en jonge organisatoren binnengehaald. Zij zorgen niet alleen voor een frisse wind maar ze staan ook hun mannetje cq vrouwtje als het gaat om eerlijk jureren. Al wordt het voor de twee een hele opgave om hun voorganger te evenaren. Want De Vries heeft in al die jaren het strenge jureren achtereenvolgens; verfijnd, naar een hoger plan getild en zelfs tot kunst verheven. Waarvoor een driewerf chapeau!vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond is op 3 april, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 20 maart


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 20 maart

Paradijsvogels

WIERINGERWERF - Fred Delfgaauw speelt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, de voorstelling Paradijsvogels. Hij sleept het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar de straat in Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht.

De kleurrijke figuren uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van 'zeker weten' naar de schoonheid van twijfel te gaan. Delfgaauw: "Er is niets tegen geloof, zolang je het maar niet zeker weet."Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als 'een vreemde eend in de bijt'. "Wie is er nu gek? Misschien hebben ze juist wel gelijk", aldus Delfgaauw.

Fred Delfgaauw, de meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

De voorstelling begint om 20:00 uur. De entree is € 17,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 20 maart

Try out Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De try out begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zaterdag 21 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 4e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 21 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 21 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 18 april.zaterdag 21 maartLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 21 maart

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.zondag 22 maart

Film Huisdiergeheimen 2

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Huisdiergeheimen 2.

Max woont in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenaar een bastaard genaamd Duke mee naar huis neemt.Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeen brengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzij zetten.

Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 13:45 uur open en de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 22 maart

Fame!

DEN OEVER - Na de succesvolle uitvoeringen van Bad Girls vorig jaar zet Thalia Hollandskroon om dit jaar de musical Fame! op de planken. Fame is te zien in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Fame is een verhaal over keuzes maken, keuzes voor jezelf, of keuzes voor een ander en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je de juiste keuze gemaakt, of had je beter een andere keuze kunnen maken. Wat zijn de gevolgen van deze keuze, voor jezelf, maar ook voor anderen.

Fame is voor de generatie die opgroeide in de jaren 80 een feest der herkenning, maar voor de jeugd van nu, niet minder leuk! Waar je in deze tijden series als Glee en Highschool Musical hebt, was daar vroeger Fame! Wie droomt er niet van een school waar je opgeleid wordt om dat te doen wat je het allerliefste doet, in dit geval zingen, dansen en acteren.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Kaarten kosten € 19,75. Kaartverkoop via www.thalia-hollandskroon.nl.woensdag 25 maart

Wandelen op Wieringen

WESTERLAND - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand maart is de start bij snackbar De Bonkte Hongd op Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Vrijdag 27 maart

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 27 maart

Film Layla M

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de Nederlandse film Layla M. Een film uit 2017 onder regie van Myke de Jong met hoofdrollen voor Nora El Koussour, Ilias Addab en Hassan Akkouch.

De 18-jarige Layla is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof.Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 28 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 5e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zondag 29 maart

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.maandag 30 maart

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 1 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
Vanavond is de laatste klaverjasavond van de competitie, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april

Textielkunst tentoonstelling

SCHOORL - Vrouwen van Nu houdt de 65e Textielkunst tentoonstelling.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij alle generaties. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.
De expositie is geopend van 10:00 tot 17:00 uur, locatie Heereweg 150, 1871 EM Schoorl.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 4 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 4 april


Muziek op schoot

WIERINGERWERF - De Muziekschool in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, start weer met een nieuwe cursus 'Muziek op schoot'. De cursus is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar, samen met een (groot) ouder. In deze cursus van 8 lessen gaan we samen zingen, dansen, spelen op instrumentjes en gebruiken we spelmateriaal die aansluit bij de belevingswereld van het kind.

De gezellige lessen worden al gauw dierbare wekelijkse momenten waarin je je kindje vanuit jouw veilige nabijheid ziet genieten en leren. Muziek staat in de lessen centraal maar ook o.a. de motorische, sociaal-emotionele en de taal/spraakontwikkeling worden gestimuleerd.
Juf Djoeke heeft de erkende post HBO opleiding gedaan en is gediplomeerd 'Muziek op Schoot' docente. Een les duurt 45 minuten en wordt afgesloten met limonade voor de peuters.

De cursus begint om 9:00 uur en duurt tot 9:.45 uur. De kosten bedragen € 45,00.
Meer informatie en inschrijven kan op decultuurschuur.nl of stuur een e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.zaterdag 4 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 6e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne besluit haar klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg af met een vrije klaverjasavond.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 7 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 8 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 9 april

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 9 april


Keezen


HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld.

Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
maandag 13 april

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 15 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 15 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop..

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 16 aprilMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 7e wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 18 april

Bright Singing

WIERINGERWERF - Bright Singing geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Bright Singing heeft een breed repertoire, van 'golden oldies' tot modern klassiek. Net zo divers als de muziek zijn de leden. Gezamenlijk wordt er echter met veel inzet en plezier gezongen en vormt men een heel hecht koor.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zaterdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 18 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 18 aprilLUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een gezellige avond kienen in De Huyskamer, Weereweg 6.

Een lootje kost € 1,00. Het begint om 20:00 uur. Er worden tot ± 23:30 uur 8 rondes gespeeld. Na het kienen is de verloting van vleesprijzen van Slager Broersen uit 't Veld.zaterdag 18 april

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 19 april

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit.
Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid...' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 21 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 22 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 22 april

De Playborstelshow

HIPPOLYTUSHOEF - Comédienne Nicole Kovacs uit Oude Niedorp speelt 'De Playborstelshow' bij Vrouwen van Nu Wieringen.

Hilarische sketches en verhalen over de belevenissen van Marie Louise Assendelft Lapier van Wijk. Zij is al jaren toiletjuffrouw en zij komt hier graag over vertellen.
Ook gebruikt ze deze avond om lekker therapeutisch over haar man te zeuren. Het mes snijdt aan twee kanten. Zij lucht haar hart en haar publiek heeft een gezellige avond.


Gasten zijn van harte welkom om mee te genieten van alle komische ontluisteringen rond het toiletgebeuren in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef. Aanvang 20:00 uur, entree niet leden € 10,= (dit is inclusief koffie/thee en een consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 25 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de laatste wedstrijd.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich 'wielrenner' voelen.
Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.zaterdag 25 april

Not the Rolling Stones

NIEUWE NIEDORP - De Britse tributeband Not the Rolling Stones speelt in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 19:30 uur.

Je hield van The Beatles of The Stones, zo was dat nou eenmaal vroeger. Tegenwoordig mag je gerust beide bands in je playlist hebben staan. Not the Rolling Stones is een Britse tributeband die in eigen land furore maakt in het kielzog van de echte Rolling Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden denk je dat het de tweelingbroer van Mick is.Ze zijn nu enkele keren op Nederlandse bodem geweest en niet on succesvol, Ze speelden reeds op enkele grote podia van Nederland. De echte Stones fans lopen hier warm van. Dit is niet zomaar een naspeel band maar een heuse ode aan Mick Jagger en consorten. Als er een Tributeband is die er dicht bij komt dan is het deze wel. Met de originele sound en het gevoel dat je naar de grootste rock 'n roll band van de wereld staat te kijken met de beste Mick Jagger lookalike die je ooit zal zien, en een band die je terug naar de gouden jaren van de Stones brengt met songs zoals Satisfaction, Sympathy for the Devil.

Tickets kosten € 15,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl. Kaarten aan de deur kosten € 17,50.

zondag 26 april

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 26 april

Ronde van Breezand

BREEZAND - De Ronde van Breezand staat op het programma met zowel wedstrijden voor de jeugd, recreanten, vrouwen elite/amateurs en mannen sportklasse/amateurs.

Programma:
11:00 uur: Wilms Dikke banden race voor de jeugd
12:30 uur: Recreanten
14:00 uur: (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
15:30 uur: Sportklasse / AmateursWilms Dikkebandenrace voor de jeugd
De Wilms Dikkebandenrace is voor de jeugd van 6-12 jaar en wordt in samenwerking met de basisscholen van Breezand en omgeving georganiseerd. Er zijn drie categorieën, namelijk voor de leeftijd 8 jaar en jonger, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Deelname alleen met een gewone fiets of een MTB.
Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden. Inschrijving kan via het mailadres: rondevanbreezand@ziggo.nl. Vermeld duidelijk de voornaam, achternaam, naam van de school en leeftijd. Voor de eerste drie is er een mooie prijs en voor elke deelnemer een mooie bidon! Deelname is op eigen risico.


Parcours Wilms Dikkebandenrace

Recreanten
De recreantenwedstrijd is voor enthousiaste wielrenners zonder wedstrijdlicentie van de KNWU die af en toe wedstrijden willen rijden, zoals op de dinsdagavond bij de wielervereniging HRTC DOK. De wedstrijd gaat over 45 minuten + 5 ronden. Er is een apart klassement voor de heren en dames met prijzen voor de eerste drie per categorie. Inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon. Inschrijven kan via rondevanbreezand@ziggo.nl. Deelname is op eigen risico.

(E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
Voor het derde jaar is de categorie elite/belofte/amateur/junioren voor de vrouwen, waarmee ook de top van het Nederlandse amateurwielrennen in de straten van Breezand te bekijken zal zijn. Zij rijden 60 km (40 ronden). Inschrijving gaat via www.knwu.nl.

Sportklasse
De categorie mannen sportklasse rijden over 60 kilometer (40 ronden) en is een officiële KNWU wedstrijd. Inschrijving gaat via www.knwu.nl.


Parcours Recreanten/ (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr./ Sportklasse

Inschrijving en kleedruimte
Ter plaatse kan worden ingeschreven bij Schra Tweewielers in Breezand. (Zandvaart 128 1764 NW Breezand). De inschrijving is geopend vanaf 10:00 uur.
Kleedruimte en douchegelegenheid is op het sportcomplex van Sportfederatie ZAP aan het Ceresplein.

Parkeren
Op de wedstrijddag zijn enkele wegen naar het parcours afgesloten. U kunt het beste parkeren op het Ceresplein. Deze is het beste bereiken via de zuidelijke kant van de Zandvaart, u slaat dan rechtsaf bij de DEEN. U kunt de zuidelijke kant van de Zandvaart bereiken via de Wallerweg of de Molenvaart.maandag 27 april

Handwerkgroep textielkunst

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen, op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 29 april

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 3½ km en lange route van 6 à 6½ km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand april is de start bij de leemput op Vatrop.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 2 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 13 juni. In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 9 mei

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.woensdag 13 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 14 mei

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 16 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 en zondag 17 mei

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel (alleen op zondag)zondag 24 mei

Ruilbeurs

WIERINGERWERF - Elke 4e zondag van de maand is er van 9:00 uur tot 12:00 uur ruilbeurs in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Er zijn verzamelaars met postzegels, munten, kaarten, enzovoort. De toegang is gratis.
De ruilbeurs wordt georganiseerd onder auspiciën van vereniging 'De Verzamelaar'.zondag 24 mei

Bunch of Barrels

DEN OEVER - Vintage Music by Bunch of Barrels! De Bunch of Barrels met oud Wieringer Jan Jaap Willemsen komen naar theater Het Vikingschip, Tobbenoordstraat 11a.

De heren gaan 'Down Memory Lane' en nemen u mee naar de gedenkwaardige en unieke tijd van de jaren '60 en '70 met die fantastische muziek. 'The Soundtrack Of My Life', zoals velen het noemen... Een feest der herkenning!De Barrels komen met een interessante layout en repertoire, dat ze in hun eigen stijl zullen brengen. De combinatie van muziek, beelden, anekdotes met humor én de interactie met het publiek maakt dat Bunch of Barrels anders is. Akoestische setting, intieme sfeer, sprankelende akoestische 4-, 6- en 12 snarige gitaren, bluesharp, basic drums en percussie, accordeon, viool, én vocal harmonies.

De aanvang van het concert is 15:00 uur. Kaarten kosten € 12,50. Reserveren via 06 3495 2332 of bunchofbarrels@kpnmail.nl.zaterdag 30 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 10 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 11 juni

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 13 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
vrijdag 26 juniKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 27 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 27 en zondag 28 juni

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)woensdag 8 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 9 juli

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op en ga eens mee.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 11 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 16 juli

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zomerbingo is op donderdag 13 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
vrijdag 17 juliKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 18 en zondag 19 juli

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin De Booghgaard, Zwarteweg 1, Callantsoog
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)zaterdag 25 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 5 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 7 augustusKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 8 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 13 augustus

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 22 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Tuin 3, Kneeskade 3, Anna Paulowna (alleen op zondag van 13:00-17:00 uur)zaterdag 5 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 9 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 12 en zondag 13 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)Woensdag 16 september

High Tea

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met een High Tea en een programma met leuke anekdotes en verhalen.

Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef.
Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 19 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 7 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 10 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 14 november en 12 december (Kerstbingo).vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Biljartkampioenschap van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als dit weekeinde in Dorpshuis Hippo. Biljarters van Wieringer verenigingen strijden om het kampioenschap libre.

De organisatie is in handen van de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.). Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om ±16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.

Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg is vrij.zaterdag 17 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 21 oktober

Lezing over de Atlantic Wall

HIPPOLYTUSHOEF - De Atlantic Wall staat centraal bij Vrouwen van Nu Wieringen.

Wieringer Gerard Numeijer vertelt over het ontstaan en het nut van deze Atlantic Wall.
Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef.
Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,00 (inclusief koffie/thee en consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 29 oktober

Bezoek 'Air-war Museum'

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen brengt een bedrijfsbezoek aan het museum van Gerard Numeijer aan het Molenveld.

Gerard Numeijer heeft begin 2019 het 'Air-war Museum' opgericht. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om het museum nog meer inhoud te kunnen geven.
De rondleiding begint om 9:30 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 31 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 4 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 12 december (Kerstbingo).zaterdag 14 november

Den Nederlandschtalige Top 101

HIPPOLYTUSHOEF - De geruchten hingen al heel lang in de lucht maar eindelijk zijn de grondleggers van Den Nederlandschtalige Top 101 dan toch gezwicht voor de smeekbeden. Vijfentwintig jaar na dato van de eerste editie komt er een eenmalige revival. Plaats van handeling is natuurlijk de Kasteleen (voorheen Aurorabar) aan de Nieuwstraat en traditioneel vindt het evenement de eerste zaterdag na Sint Maarten plaats.

Een feest der herkenning. Met nummers van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Zo zou je Den Nederlandschtalige Top 101, die midden jaren negentig van de vorige eeuw voor het eerst het levenslicht zag, het beste kunnen omschrijven. Want waar komen zoveel muziekstijlen samen in één lijst? Van theatrale, meeslepende en bombastische nummers tot aan melancholieke, fragiele kunstwerken met een vleugje romantiek en vileine teksten. En van Carnavaleske hoempapa muziek en tranentrekkende smartlappen tot politiek beladen songs met een maatschappelijke kritische boodschap. Ook duiken er in het dialect gezongen nummers en liedjes met een Caribische sound zomaar op in de lijst. Als het aan één van de organisatoren ligt, wordt zelfs opera en operette niet geschuwd. Eéén ding staat vast. Een lach of een traan is nooit ver weg.
De nummers zullen, zoals te doen gebruikelijk, zowel van vinyl als live te horen zijn.

Voor verder informatie verwijst de organisatie naar zijn Facebook pagina.woensdag 18 november

Schrijfster José Kruijer

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijfster José Kruijer vertelt bij Vrouwen van Nu Wieringen over haar boek 'Manzanilla'.

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in 't fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin en familie. Dat valt voor haar nog te bezien.
Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef. Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,= (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 21 en zondag 22 november

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het twaalfde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Riet en Cor Theunissen. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 2 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 16 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - Als afsluiting van het jaar 2020 viert Vrouwen van Nu Wieringen haar traditionele Kerstviering in de Hippolytuskerk.

Het programma wordt verzorgd door het Michaëlskoor Oosterland.
Aanvang: 20:00 uur in de Hippolytuskerk, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 30 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.
(advertentie)
Actueel...
03-04-2020 Shop tankstation Hippolytushoef geheel vernieuwd
03-04-2020 TalentNED lanceert nieuw team voor Nederlands grootste schaatstalenten
03-04-2020 Bericht van het Kappershuis Stroe
03-04-2020 Wij staan ook in deze tijd voor u klaar! Uw gezondheid, nog steeds onze zorg!
03-04-2020 Oorlogsbronnen uit Hollands Kroon online
03-04-2020 Extra ondersteuning voor huisartsen
03-04-2020 Plofkraak Rabobank Hippolytushoef
03-04-2020 Kermisexploitanten maken zware tijden door
03-04-2020 Afgelaste evenementen
02-04-2020 Waddenfonds steunt project ‘Donkerte van het Waddengebied’ met 1,5 miljoen euro
02-04-2020 Verhuizing bewoners Noorderlicht pas na coronacrisis
02-04-2020 Bedrijven willen belangeloos ondersteunen tijdens coronacrisis
02-04-2020 Helpt elkander en blijf gezond, Wieringernieuws draagt ook zijn steentje bij
02-04-2020 Principe afspraak tussen Digitale Stad en Kabeltex
02-04-2020 Verhoog de productiviteit in je kantoorruimte met deze 5 tips!
02-04-2020 Koning-Hoeve verbijsterd over Brabantse aankoop Noord-Hollandse stikstofruimte
02-04-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
02-04-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
02-04-2020 Tips voor het weekend
02-04-2020 Kerknieuws
02-04-2020 Iedereen blijft in ieder geval nog vier weken thuis, je hoeft je niet te vervelen
02-04-2020 Foto van het weekend
01-04-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
01-04-2020 De Kasteleen gaat online met De Andere Quiz
01-04-2020 Hollands Kroon voert tijdelijk 'coronalogo'
01-04-2020 Sterke stijging nieuwe krantenabonnees
01-04-2020 Corona. Wat nu?
01-04-2020 Schepen voorlopig niet naar het zout
01-04-2020 Ontheffing nodig voor landbouwvoertuigen hoger dan 4 meter
01-04-2020 Axxicom, corona en de bescherming van thuiszorgmedewerkers en hun cliënten
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Kolff - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...