Tweedekamer Verkiezingen 2006
Uitgegeven op 01-10-2006 om 04:12  |  link  |  bewaar  |  print

Verkiezingen 2006
HIPPOLYTUSHOEF - Na een aantal opvallende politieke jaren zullen op 22 november 2006 de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvinden. Het tweede kabinet van Jan-Peter viel nadat D66 het kabinet opblies in juni 2006. Oorspronkelijk was gepland dat Nederland op woensdag 16 mei 2007 naar de stembus zou gaan.

Nieuwe partijen

In de slipstream van Pim Fortuyn zijn de laatste jaren in de politiek verschillende nieuwe partijen ontstaan. Vooral op de rechterflank ontstonden in de aanloop naar de verkiezingen nieuwe partijen, die volgens verschillende politieke peilingen mogen rekenen op een entree in de Tweede Kamer. Het van de VVD afgesplitste Kamerlid Geert Wilders richtte de Partij voor de Vrijheid op, de Rotterdamse ex-wethouder Marco Pastors en het LPF-Kamerlid Joost Eerdmans stonden aan de basis van EénNL en onafhankelijk Kamerlid en ex-minister Hilbrand Nawijn kwam met Partij voor Nederland. Een andere partij die volgens sommige peilingen kans maakt op minimaal een zetel is de Partij voor de Dieren.

In de media trok vooral de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit de aandacht. Deze partij, ook wel de pedopartij genoemd, werd vooral bekend door een pleidooi om seks tussen volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar te legaliseren. Ook wil ze een legalisatie van naaktloperij. Een kort geding om de partij te verbieden vond plaats op 17 juli 2006. De rechter wees het verbod echter af.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 1963/1964 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...