Avond vol verhalen
Uitgegeven op 16-02-2020 om 19:33  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Wat is er nóg spannender dan een speurtocht in een museum? Een speurtocht in een dónker museum, natuurlijk! Kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn op zaterdag 22 februari van harte welkom (met ouders of volwassen begeleiders) voor een spannende tocht door het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Het binnenmuseum is deze avond geopend van 18:00 tot 21:00 uur.

Kinderen speuren deze avond in de splinternieuwe familietentoonstelling Zee vol verhalen met een zaklantaarn (van het museum) naar de pootafdrukken van Marretje de Meeuw. Ze ontdekken de verhalen van de mensen die aan de vroegere Zuiderzee woonden, hoe ze plezier maakten, maar ook hoeveel werk het was om de Zuiderzee veilig te maken. Doe mee, verkleed je in kleding van toen en gooi netten uit om te merken hoe hard ook kinderen vroeger moesten werken. En daarna? Lekker uitrusten in de bedstee, natuurlijk!

Entree: Vanaf 13 jaar: € 9,00, 4 t/m 12 jaar: € 5,00, 0 t/m 3 jaar: gratis.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.

Met een goed gevulde maag beginnen aan het speurwerk? Je kunt voorafgaand aan deze avond ook een menu reserveren in museumrestaurant het Peperhuis.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Doe het zelf, Van Mook en Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...