Wiron en WBSV delen de punten
Uitgegeven op 19-11-2021 om 11:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De inhaalwedstrijd tussen Wiron en WBSV eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op zich een goed resultaat al voelde het voor de Wieringers aan dat er meer in had gezeten deze donderdagavond.

Foto's Reijer Zwart

Voor coach Heijblok was het een onzekere voorbereiding, het was tot op de wedstrijddag af spannend of vissersmannen ten Bokkel, Wijnberg en Tijsen (die tevens aanvoerder is), op tijd waren voor de doordeweekse wedstrijd.

Wiron begon goed aan de wedstrijd. De bezoekers uit Westbeemster hadden weinig tot niets in te brengen de 1e helft. Na zo'n 25 minuten kwam de thuisspelende ploeg voor met 1-0. Na een goede aanval kwam de bal via Perry Manshanden bij Samir Wijnberg terecht, de rechtsbuiten gaf een afgemeten voorzet op spits Rik van Rijswijk. Hij rondde cool af bij de 2e paal en zo kwam Wiron terecht op voorsprong.

WBSV kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Het leidde niet tot grote kansen omdat de Wiron verdediging als een huis stond. Keeper Poepjes had weinig tot niets te doen. Toch tegen de verhouding in viel de gelijkmaker zo'n 3 minuten voor de rust. Balverlies op het middenveld betekende meteen een goal om de oren. De spits van WBSV werd na een pass 1 op 1 gezeten met Poepjes, ook hij hield zijn hoofd cool en zo gingen beide elftallen met een 1-1 de rust is.

Heijblok was erg te spreken over het vertoonde spel. Er was ook geen reden tot wisselen. Beide teams startten ongewijzigd aan de 2e helft.

WBSV begon duidelijk beter dan Wiron na de rust, tot echt grote kansen leidde het niet. Het centrale duo Florussen en Dos Santos speelde een sterke wedstrijd, de spitsen van WBSV hadden weinig tot niets in te brengen. Het was wel een signaal dat het iets scherper moest voor de Wieringers.

Na het inbrengen van 3 wissels, waaronder Robin Meilink, die eigenlijk aan zijn voetbal pensioen was begonnen, kreeg Wiron een aantal vrije trappen rond de 16 van WBSV. Aanvoerder Tijsen, die een prima pot speelde, krulde 1 van die vrije trappen bijna in de korte hoek. Een goede redding van de keeper van WBSV betekende dat beide elftallen genoeg moesten nemen met een 1-1 gelijkspel.

Wiron had na de wedstrijd toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Helaas mocht het niet zo zijn. Aanstaande zondag speelt Wiron 1 een uitwedstrijd tegen Graftdijk 1, de nummer 12 in de stand.
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!