Nieuws ven de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 27-01-2020 om 13:06  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Lekker en gezond nieuws vanaf de haven.

Het ziet er naar uit dat het morgen en overmorgen onstuimig kan gaan worden op zee. Daarom blijven de langoustinevissers waarschijnlijk deze week lekker in de haven, wat betekent dat we zaterdag geen langoustines hebben.




Wat we zaterdag wel hebben is verse zalmfilet!

Verse zalmfilet van € 20,00 voor € 17,50 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.



Op de site leukecepten.nl heb ik een makkelijk recept voor zalm in een licht zoete Japanse teriyakisaus gevonden. Het is te bereiden in de pan of in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten.


Gerecht: Zalm teriyaki


Ingrediënten (4 personen)
4 zalmfilets à 180-200 gr
75 ml sojasaus
1 eetlepel donkere basterdsuiker
Snufje knoflookpoeder
Snufje gemberpoeder
50 ml water
1 eetlepel honing
Scheutje sesamolie
1 theelepel maïzena (optioneel)


Bereiding
Doe de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water en honing in een pannetje en verwarm en roer goed door elkaar met een garde. Breng zachtjes aan de kook en laat ietsjes indikken. Weinig tijd of geduld? Los een theelepel maizena op een eetlepel water en voeg toe aan de saus en roer goed door en laat indikken maar laat hem niet te dik worden want hij moet ook nog even op het vuur staan met de zalm er in.

Leg de zalm in de saus en laat 8 minuutjes zachtjes sudderen. Draai de zalm dan voorzichtig om en laat ook de andere zijde zachtjes garen in de saus. Schep ondertussen een paar keer wat saus over de bovenzijde van de zalm. Je krijgt zo een hele malse zalm en hij droogt niet uit. Na ongeveer 12 minuten is hij klaar (afhankelijk van de dikte). De zalm teriyaki mag eventueel nog een beetje rosé zijn van binnen. Lekker met rijst, noedels en/of gebakken groenten.

Je kunt hem ook bereiden in de oven. Bereid de saus volgens de aanwijzing en schenk deze voor de helft in een ovenschaal, leg de zalm er en in en schenk de rest van de teriyakisaus er over. Bak de zalm teriyaki 12 minuten op 200 graden. Schep tussendoor een keer wat saus over de bovenzijde.
(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
25-03-2024 De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zitten erop!
25-03-2024 Overleden de heer Van der Poel
25-03-2024 Iedereen kan meedoen-maand 2024
25-03-2024 Nieuw seizoen, nieuwe tentoonstelling Museum Jan Lont
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi X-Fun
€ 11.750,-

Te koop Kia Picanto bouwjaar 2017
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slagerij Dirk Rotgans Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...