Nieuws ven de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 27-01-2020 om 13:06 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker en gezond nieuws vanaf de haven.
Het ziet er naar uit dat het morgen en overmorgen onstuimig kan gaan worden op zee. Daarom blijven de langoustinevissers waarschijnlijk deze week lekker in de haven, wat betekent dat we zaterdag geen langoustines hebben.
Wat we zaterdag wel hebben is verse zalmfilet!
Verse zalmfilet van € 20,00 voor € 17,50 per kilo
Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.
Op de site leukecepten.nl heb ik een makkelijk recept voor zalm in een licht zoete Japanse teriyakisaus gevonden. Het is te bereiden in de pan of in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten.
Gerecht: Zalm teriyaki
Ingrediënten (4 personen)
4 zalmfilets à 180-200 gr
75 ml sojasaus
1 eetlepel donkere basterdsuiker
Snufje knoflookpoeder
Snufje gemberpoeder
50 ml water
1 eetlepel honing
Scheutje sesamolie
1 theelepel maïzena (optioneel)
Bereiding
Doe de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water en honing in een pannetje en verwarm en roer goed door elkaar met een garde. Breng zachtjes aan de kook en laat ietsjes indikken. Weinig tijd of geduld? Los een theelepel maizena op een eetlepel water en voeg toe aan de saus en roer goed door en laat indikken maar laat hem niet te dik worden want hij moet ook nog even op het vuur staan met de zalm er in.
Leg de zalm in de saus en laat 8 minuutjes zachtjes sudderen. Draai de zalm dan voorzichtig om en laat ook de andere zijde zachtjes garen in de saus. Schep ondertussen een paar keer wat saus over de bovenzijde van de zalm. Je krijgt zo een hele malse zalm en hij droogt niet uit. Na ongeveer 12 minuten is hij klaar (afhankelijk van de dikte). De zalm teriyaki mag eventueel nog een beetje rosé zijn van binnen. Lekker met rijst, noedels en/of gebakken groenten.
Je kunt hem ook bereiden in de oven. Bereid de saus volgens de aanwijzing en schenk deze voor de helft in een ovenschaal, leg de zalm er en in en schenk de rest van de teriyakisaus er over. Bak de zalm teriyaki 12 minuten op 200 graden. Schep tussendoor een keer wat saus over de bovenzijde.