Max: Een bijzonder hondje
Uitgegeven op 18-11-2019 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Max is een bijzonder hondje in vele opzichten. Prachtig zwart met wit borstvlekje en duidelijk iets met gespierde voorouders maar wellicht ook iets van een labrador in de voorouders? Het is een reu met geboortedatum: 02-10-2015. Inmiddels is bekend dat hij oorspronkelijk uit Spanje komt maar verder is de voorgeschiedenis in nevelen gehuld; hij werd als zwerf gevonden en nooit heeft de eigenaar zich gemeld. Gelukkig heeft Max zijn humeur er niet onder geleden, elke ochtend staat hij ons blij en opgewekt op te wachten, laat de dag maar beginnen.

De ervaring in de omgang en de gedragstest geven alles bij elkaar een redelijk beeld van zijn karakter en gedrag. Ook heeft Max mee mogen doen met speuren, daar stal hij alle harten. Zijn kennis van basiscommando's beperkt zich tot gaan zitten op verzoek en een redelijk kom hier. Mee wandelen zonder trekken beheerst hij keurig, lekker samen op pas, hij vindt het een feestje. Net als contact met mensen, want zonder mensen is geen feestje compleet en dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Keurige omgang met de testpop, al zijn we altijd wat voorzichtig zonder achtergrondinformatie. Een gezin met kinderen vanaf een jaar of 8 moet geen probleem zijn.Katten, eigenlijk vindt hij het maar matig interessante dieren. Hun voerbakje, dát is de moeite waard. Ach, hij wil best even snuffelen maar is poes daar niet van gediend, even goede vrienden. De omgang met soortgenoten is ook niet verkeerd te noemen. Zo vond hij het tijdens het speuren prima als andere honden redelijk dichtbij kwamen. Er zullen vast wel enkele honden zijn die niet zijn instemming kunnen verdragen maar met een normale omgang is ontspannen wandelen geen probleem. Prima in de auto, klein detail: tikje zenuwachtig voor het speuren heeft hij de lange lijn die in de bench hing een stukje minder lang gemaakt, de boef.

Alleen thuis zijn is een groot vraagteken. Voor u als nieuwe eigenaar is het belangrijk om tijd te hebben en te nemen om Max veilig te laten voelen in zijn nieuwe thuis en daarna in kleine stapjes op te bouwen. Nee, geen hele dagen, dat is zeker niet de bedoeling maar het is wel handig om rustig boodschappen te kunnen doen, naar de sportschool te kunnen gaan, of... vul maar in. Voor alle zekerheid zijn er röntgenfoto's gemaakt van zijn heupen en knieën, Max heeft namelijk een vreemde manier van gaan zitten. Niets aan de hand, de oorzaak zijn de zeer gespierde billen en zijn typische bouw. We zeiden het al: een bijzonder hondje.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt en denkt u hem een liefdevol thuis te kunnen geven? Kom kennismaken; graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!


(advertentie)
Vrijdag 22 november KARAOKE. Kom en laat jullie allermooiste zangkunsten horen. We beginnen om 21:30 uur.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
308 arbeidsmigranten in 11 gebouwen aan de N99?
Ja, arbeidsmigranten moeten ergens wonen
Ja, maar niet langer dan 15 jaar
Nee, niet dicht bij de manege
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Van Ewijksluis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...