Vakantie Callantsoog groeit in populariteit: lekker dichtbij huis!
Uitgegeven op 26-10-2021 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

Als inwoner van Wieringen ben je het gewend om snel bij de zee te zijn. Maar je vindt het ook vast en zeker fijn om je eens te wanen in een andere strandomgeving. Reisaanbieder Lekker Naar Zee merkte op dat de populariteit van vakanties in Callantsoog flink aan het groeien is. 'Gezelschappen trekken er graag voor korte vakanties dichtbij op uit', aldus de verhuurder van vakantiehuisjes.

Vaker korte vakanties dichtbij huis sinds COVID-19
Sinds COVID-19 is het boeken van vakanties dichtbij huis logischerwijs flink gestegen. Met de beperkende maatregelen voor reizen naar het buitenland was dat meer noodzaak dan wil. De trend blijkt zich echter door te zetten, want steeds meer Nederlanders blijven ook komende zomer graag in eigen land. 'De boekingen voor een huisje op het strand zijn al flink aan het oplopen voor 2022', zo concludeert Lekker Naar Zee.Verrassende omgeving zonder ver te reizen
Waarom die vakantiehuisjes in Callantsoog en omgeving zo populair zijn? Simpel, deze omgeving is dichtbij huis, maar biedt je wel totaal andere perspectieven. Er is voor iedere doelgroep wat wils te beleven, van wandelen in de natuur in het grote natuurgebied Zwanenwater tot gigantisch veel speelplezier voor de kids in semi-overdekt speelparadijs de Goudvis. Waterpret niet te vergeten natuurlijk. In het nabijgelegen Julianadorp kun je zelfs op surfles gaan. Een fijne omgeving voor verschillende doelgroepen.

Ook voor grote reisgezelschappen
De reisaanbieder merkte daarnaast op dat ook de vraag naar grote vakantiehuisjes toeneemt. Hoe fijn is het als je met opa, oma en kids niet urenlang hoeft te reizen om een fijn plekje te vinden? Vanuit Wieringen sta je in zo'n half uurtje al in kustplaats Callantsoog en dit is de ideale uitvalsbasis voor een fijne groepsvakantie. Voor de perfecte combinatie van een rustgevende en actieve vakantie hoef je dus echt niet ver te reizen.

Boek op tijd voor een Nederlandse zomervakantie 2022
Afgelopen zomer merkte iedereen die een last minute wilde boeken in eigen land dat het aanbod flink beperkend was. Niet voor niets natuurlijk, de vakantiehuisjes waren al vol geboekt omdat velen wilden vertoeven in eigen land. De prijzen van de huisjes die nog wel beschikbaar waren die rezen flink de pan uit. Hoe dat er komend jaar uit gaat zien is nog niet bekend, maar om je nu al te verzekeren van de beste prijs en plek is het slimmer om tijdig te boeken. Grote kans dat veel vroegboekkortingen aantrekkelijker gaan zijn dan de last minute deals.

Blijf letten op de veiligheid tijdens vakantie
Waar je ook naartoe gaat, veiligheid staat én blijft natuurlijk hoog in het vaandel staan. Om te weten of je een verhoogd risico loopt op corona kun je de CoronaMelder gebruiken. Deze werkt zowel in binnenland als buitenland (binnen de populairste Europese vakantielanden). Met een vakantie in Nederland is de kans in ieder geval het grootst dat je vakantie 2022 gewoon in alle glorie door kan gaan. En daar kunnen we natuurlijk alleen maar op hopen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybride Design
€ 15.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Quarantaine tijdens storm - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...