Home-Start zoekt nieuwe vrijwilligers
Uitgegeven op 17-10-2019 om 17:06  |  link  |  bewaar  |  print

Eén dagdeel per week een gezin begeleiden

HOLLANDS KROON - Sinds 2014 wordt Home-Start, gecoördineerd door GGD Hollands Noorden, met succes uitgevoerd in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Home-Start en Home-Start plus geeft opvoedondersteuning aan (toekomstige) ouders met kinderen tot en met 17 jaar en draait op vrijwilligers. Home-Start heeft al heel veel gezinnen ondersteund en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.


Home-Start is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden die zich aanmelden, krijgen: een voorbereidende cursus (6 dagdelen, start 7 november 2019), persoonlijke begeleiding, deskundigheidsbevordering, een vergoeding van gemaakte reiskosten en vrijwilligerswerk dat voldoening geeft. Voor aanmelding en meer informatie kan men bellen/mailen naar José Blom, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, di, do en vr, T 06-13123333, E jblom@ggdhn.nl. Op www.home-start.nl vindt men meer informatie over Home-Start.

Wat houdt Home-Start in?
Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen die een kindje verwachten of met kinderen tot en met 17 jaar. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

José Blom: "Home-Start richt zich op de ouders, meestal de moeders. Natuurlijk zijn wij er ook voor (alleenstaande) vaders. Het achterliggende idee is dat kinderen erbij gebaat zijn als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan en goede relaties met anderen hebben. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor een vrijwilliger boeiend. In Nederland kunnen ouders in ongeveer 130 gemeenten bij Home-Start om ondersteuning vragen."
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
TFC en Without Shoes in 't Parochiehuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...