Verder van Wieringen, dichter bij wereldfaam: Donyell Malen
Uitgegeven op 26-10-2021 om 13:11  |  link  |  bewaar  |  printDe laatste update over de op Wieringen opgegroeide voetballer Donyell Malen dateert alweer van januari 2020. Intussen heeft Malen gescoord voor Oranje en is hij na Hoorn, Amsterdam en Eindhoven nu in Dortmund nog verder van zijn geboorteplaats verwijderd. Maar juist weer een heel stuk dichter bij wereldfaam.

Spelen met Haaland
De speler die ooit bij het Hippolytushoefse VV Succes zijn eerste stapjes op het veld zette, is nu de Wieringer Man van Dertig Miljoen. Dat is althans het enorme bedrag dat het Duitse Borussia Dortmund betaalde voor Malen, die via HVV Hollandia en de Ajax-jeugdopleiding via een korte periode bij het Londense Arsenal bij PSV terechtkwam en nu naast een wereldster als Erling Haaland in de punt van de Dortmundse aanval speelt.

Sociale media
Ook op sociale media wordt de voetballer veelvuldig gevolgd en geprezen. Zijn Instagram-pagina telt een slordige 230.000 volgers. Zelfs op de internetfora van PSV's rivaal Ajax weerklonk de wens dat de talentvolle aanvaller terug zou keren op het oude nest. Anno 2021 heeft een voetballer van zijn kaliber überhaupt weinig geheimen. Iedereen met een mobiel-abonnement kan zijn Wikipedia-pagina opzoeken, of allerlei voetbal-/roddelwebsites, waar nog net niet zijn doopceel wordt gelicht. Bijna alle informatie over de Wieringer is hier te vinden. Fans googelen of hij een vriendin heeft of in wat voor auto hij rijdt.

Oranje
Het gaat Donyell Malen dus voor de wind, zoveel is duidelijk. Zijn overstap naar Dortmund gaat voorlopig de boeken in als één van de duurste Eredivisie-transfers ooit. Clubs betalen met de hulp van sponsoren en oliesjeiks bizarre bedragen voor spelers. In het geval van Malen, die een Surinaamse vader en Hollandse moeder heeft, hoefde de club die bekendstaat om Die Gelbe Wand, niet met de ogen te knipperen over de vraagprijs omdat zijn statistieken bij PSV uitmuntend waren. In het Nederlands Elftal is hij nog geen vaste basiskracht, maar was onlangs wel succesvol in de wedstrijd tegen Turkije (6-1).

Confrontatie met Ajax in oktober
Borrussia Dortmund geldt jaarlijks als uitdager van Bayern München, dat de laatste jaren het patent op de Duitse titel lijkt te hebben. In de Champions League is Dortmund een geduchte tegenstander. Donyell Malen speelt hier behalve met Haaland met grootheden als Marco Reus, Youssouffa Moukoko, Axel Witsel en Mats Hummels. Wie hem weer eens in het echt aan het werk wil zien hoeft niet per se af te reizen naar Noordrijn-Westfalen omdat zijn club tijdens de loting voor de Champions League aan onder andere zijn oude broodheer Ajax is gekoppeld. Op 19 oktober keert de speler dus voor even terug in zijn geboorteprovincie. Wie weet hoe zijn carrière er dan uitziet.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 8.750,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Forellen kweken door Gert Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...