Romeo: een prachtig lief kereltje
Uitgegeven op 25-10-2021 om 14:16  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Balg kitten, ach wat klinkt dat onpersoonlijk. In het gastgezin heeft hij de mooie naam Romeo gekregen. We leggen straks nog even uit waarom. Het is een knap wit grijs katertje met geschatte geboortedatum: 27-06-2021. Op de vindplek werden 3 katten gesignaleerd, 1 mamapoes met 2 kittens. Tegen de tijd dat onze hulp werd gevraagd was Romeo relatief snel gevangen maar mamapoes en het andere kitten zijn niet meer gezien. Zonder familieleden kwam dit katje in het asiel en ach wat vond hij het allemaal spannend. Ter overbrugging van de 14 dagen termijn mocht hij gezellig in gastopvang, leuk met de andere kittens spelen.

Het was een goed plan, echt waar maar soms werkt de praktijk niet helemaal uit zoals je het graag wilt hebben. De andere kittens trokken een lijn waar Romeo niet bij mocht aansluiten, zo werd het niet gezellig samen. Na een iets korter logeerverblijf dan gepland is hij nu in het asiel waar hij zich opgewekt schuil houdt in een hoog mandje met verstopmogelijkheden. Toch vindt hij het wel degelijk fijn om geaaid te worden, zijn motortje gaat aan en hij geniet, kopjes tegen je hand zo schattig. Alleen zal hij niet zo snel op je toestappen en om aandacht vragen. Maar gaat u naar hem toe, weet hij dat zeker te waarderen. Wel vanuit een veilig plekje maar hij doet het toch maar even.Romeo raakt wat snel in paniek. Los in een nieuwe omgeving, waar is hier de nooduitgang? Met een beetje begrip en geduld komt het wel goed. Het is verstandig om in een wat kleine ruimte te beginnen en dat stapje voor stapje uit te breiden tot toegang van de rest van het huis. Bij een ander katje samen zou wel kunnen, alleen bij de juiste match. Het is een zachtaardig katje dus een soortgenoot met overheersend gedrag zal niet klikken. Daarentegen is een evenzo voorzichtig katje waarschijnlijk een prima match. Of Romeo kan wennen aan de omgang met honden? We durven geen grote uitspraken te doen maar waarschijnlijk geldt hetzelfde als met andere katten: een rustig zachtaardige hond is wellicht een goede optie tot vriendschap voor het leven. Hoe gezellig ook, een gezin met kleine kindjes moesten we maar niet doen.

Zijn naam heeft hij gekregen omdat hij zo schattig geluidjes maakt om de aandacht te trekken, echt heel schattig. Kortom, heeft u tijd en geduld en lots of love voor dit prachtige lieve kereltje? Kom kennismaken. U bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nabestaanden vliegramp op de Waddenzee - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...