Wereldlichtjesdag
Uitgegeven op 23-10-2021 om 13:00  |  link  |  bewaar  |  print

Helpt u mee in Hollands Kroon op 12 december?

HOLLANDS KROON - Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Sinds1997 komen er wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19:00 uur een kaarsje aan. Daarom zet Hollands Kroon op zondagavond 12 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen Anna Paulowna (Middenweg), Middenmeer, Stroe, Wieringerwaard en Zandburen. Daar worden ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden ontvangen die een lichtje willen aansteken. Wilt u helpen om deze avond samen te organiseren? Meld u dan aan.

Er worden kaarsjes aangestoken en mensen kunnen de naam van hun overleden kind (laten) voorlezen. Er is een moment van stilte. Ook is er muziek en worden gedichten voorgelezen. Daarna kunnen zij elkaar ontmoeten in de ontvangstruimte van de begraafplaats om iets te drinken en na te praten.

Om deze avond goed te organiseren is hulp nodig. Wilt u aan deze avond een steentje bijdragen dan kunt u zich nu aanmelden via lichtjesdag@hollandskroon.nl. Na aanmelding krijgt u op een later moment meer informatie via de mail

Golf van licht
Doordat mensen over de hele wereld om 19:00 uur lichtjes aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind is altijd in iemands hart en gedachten.

U bent van harte welkom op 12 december als u een kind heeft verloren. Maar ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen, zijn welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pastorie Kerkplein Hippolytushoef. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...