Geen finale voor VZV
Uitgegeven op 14-04-2019 om 09:50  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - JuRo Unirek/VZV heeft ook de tweede wedstrijd tegen VOC om een plaats in de finale verloren. VOC was in goed gevulde Sporthal Elzenhagen de sterkste en won met 32-27.

VOC opende de score in een met veel VZV aanhang goed gevulde Sporthal Elzenhagen. Kim Jimmink scoorde in de snelle tegenaanval meteen gelijk. Het team van Ricardo Clarijs probeerde in hoog tempo de wedstrijd naar hun hand te zetten. De eerste 5 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op tot 5-3. Daarna kon VZV de tegenstander niet meer bijbenen. De Amsterdammers namen een 9-4 voorsprong, waarna er een time out van de VZV coach volgde. Het lukte de Veldtemers niet om de in het spoor van de tegenstander te blijven. Jane Kramer en Esma Staal wisten de weer goed op dreef zijnde VOC goalie wel ieder met drie goals te verschalken. Bij het rustsignaal van de scheidsrechters Ruud en Paul Geraets was de achterstand behoorlijk groot: 20-11.

Na de rust pakte de thuisploeg de draad weer op en nam ondanks enkele prima reddingen van Amber Zomerdijk een ruime 26-12 voorsprong. Toch liet het team van Rolf Schulte de moed niet zakken en vocht voor wat ze waard was. VZV wist de achterstand halverwege het tweede bedrijf te verkleinen door fraaie treffers van o.a. Lotte Prak. Zij werd net als in de eerste wedstrijd topscorer, nu met zes treffers. Met treffers van Jane Kramer, Esma Staal, Kim Jimmink en Nada Blokker en een benutte strafworp van Lisanne Kolken wisten de gasten de achterstand zelfs terug te brengen tot 27-19. Bij VZV kwam het zelfvertrouwen terug en scoorde vier keer op rij, 28-23.
Het was toen wel duidelijk dat VOC als winnaar uit het tweeluik tevoorschijn zou komen, al wist VZV de tweede helft nog wel met een voordeligere score te eindigen. Door VZV werd nog een strafworp gemist. VZV goalie Lisanne Bakker stopte met een goede reactie in de slotfase nog een penalty van VOC. Florance Kos, Jet en Kim Jimmink scoorden ieder 2 keer. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd door Lotte Prak gemaakt. Eindstand 32-27.

Doelpunten: Lotte Prak 6, Esma Staal 5, Jane Kramer 4, Kim Jimmink 4,Lisanne Kolken 3, Jet Jimmink 2, Maud Kruijer 1,Aniek Janssen 1, Nada Blokker 1.

Er resten nu voor VZV nog twee wedstrijden in de kampioenspoule om de derde en vierde plaats tegen de winnaar van Quintus tegen Dalfsen, die donderdag wordt gespeeld..
Deze wedstrijden worden in mei gespeeld, en er kan door VZV nog steeds een ticket voor Europese wedstrijden worden binnen gehaald.
VZV speelt de eerste wedstrijd thuis op 4 mei in Sporthal 't Zijveld; de return is op 11 mei.

Theo Moras
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters