Richella de Vries en Emma Kranendonk Noord Hollands kampioen
Uitgegeven op 10-04-2019 om 09:44  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag 6 april en zondag 7 april vonden de Regiokampioenschappen van het turnen plaats in Amsterdam. De turnsters konden zich deze wedstrijd plaatsen voor de Districtsfinale die 25 mei en 15 juni zullen worden gehouden in Amsterdam. Acht DOS turnsters wisten zich door middel van twee voorwedstrijden en een Finale Noord te plaatsen voor de Regiokampioenschappen die werden gehouden op 6 en 7 april in Sportcentrum Sloten te Amsterdam.

Vlnr. Richella de Vries, Emma Kranendonk, Bregje Bos en Jente van Eekelen

Tijdens de tweede wedstrijd op zaterdag 6 april turnde Jente van Eekelen en Danique Wind bij de pupillen 1 D2. Voor Danique Wind was dit haar eerste regiokampioenschap en wist meteen de allerhoogste punten te behalen op balk. Door een weigering bij sprong belandde zij op een 15e plaats en wist zich net niet bij de beste 14 turnsters van de 29 te plaatsen. Jente van Eekelen turnde een zeer goede en constante wedstrijd. Jente won dan ook een welverdiende zilveren beker in deze finale.

Tijdens de derde wedstrijd kwamen de D2 Pupillen 2 turnsters Emma Kranendonk en Bregje Bos aan de start. Zij turnde beide een zeer goede wedstrijd. Van de 29 turnsters werd Emma Kranendonk eerste en met 0,1 verschil werd Bregje Bos tweede. Beide gingen met een prachtige beker naar huis. Bij de jeugd 2 D2 turnden Lotte Kort en Lynn de Visser. Zij begonnen met brug en turnde daar beide een zeer goede oefening. Door een kleine hapering van Lynn op de vloer werd ze uiteindelijk 18e van de 29 turnsters en Lotte Kort wist zich met haar 13e plek te plaatsen voor de districtsfinale.

Op de zondag 7 april turnde twee Dos turnsters hun wedstrijd in de divisie 5.
Richella startte de eerste wedstrijd bij de jeugd 2 divisie 5 met haar turnwedstrijd. Zij turnt dit seizoen voor het eerst in de divisie 5. Zij begon deze zondag op de brug en liet een zeer goede brugoefening zien. Ook op de balk stond zij als een huis en op vloer vertoonde zij prachtige acrobatische elementen en gymnastische sprongen. Van de 36 turnsters uit Noord Holland won Richella de gouden beker en werd daarmee Noord Hollands kampioen.

Tijdens de tweede wedstrijd turnde Michelle Mulder bij de junioren divisie 5. Ondanks een blaar op haar hand, turnde Michelle een zeer goede brugoefening. Door een val van de balk daalde ze helaas in het klassement. Van de 36 turnsters wist Michelle haar 11e plek veilig te stellen met een mooie sprong.

Emma Kranendonk, Bregje Bos en Lotte Kort zullen 15 juni de strijd aangaan tijdens de districtsfinale. Richella de Vries en Michelle Mulder zullen 25 mei de districtsfinale turnen.