Flevo in extremis naast Succes
Uitgegeven op 03-02-2019 om 18:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De voetbalheren van Succes en Flevo deelden na negentig minuten de punten, 1-1, al was dat gezien de kansenverhouding niet helemaal terecht. Waar de wedstrijd in Middenmeer nogal wat tumult opleverde, had scheidsrechter Visser in Hippolytushoef een makkelijke middag.

Flevo opende scherp en kreeg binnen de eerste twee minuten al twee levensgrote kansen via Tijn Nieuwenhuizen. De eerste werd vakkundig gepakt door keeper Freek de Kort, de tweede ging rakelings naast. Gedurende de eerste helft kreeg de behoorlijk gehavende ploeg van Succes voetballend de overhand. Youngsters als Jesse de Jonge en Tom Kamp leverde de verdediging van Flevo handenvol werk op, terwijl verdedigend Job van Straalen, ook junior nog, uitstekend de geblesseerde Ted Jorna verving.

Dat de eerste helft met een brilstand werd afgesloten was voor Flevo meer geluk dan wijsheid. Zo kopte Tom Kamp op de lat, schoot Jesse de Jonge op de paal en na een prachtige actie van diezelfde de Jonge schoof Maikel Hoekstra de bal met links naast de goal. Aan de andere kant hoefde Freek de Kort zich slechts een keer in te spannen bij een poging van Sidney Schaafstra.

Direct na de thee werd de score plots geopend. Een voorzet van Stan de Koning werd via Lars Verfaille en Maikel Hoekstra getoucheerd door Sander Beemsterboer. Langzaam, maar onhoudbaar voor keeper Boekel, hobbelde de 1-0 binnen.
Flevo probeerde vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar miste daadkracht, waardoor Succes eenvoudig stand hield en zelfs de betere kansen creëerde. Na een uur voetballen kreeg Flevo een 100% kans. Aanvoerder Beemsterboer kreeg het voor elkaar om voor open doel naast te mikken. De druk hield vervolgens aan, maar de inzet van het team van trainer Wouter Rood was voldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

In een uiterste poging om toch nog een punt binnen te halen zetten de Middenmeerders nog eenmaal aan. Goudhaantje werd Sydney Schaafstra die de afgeslagen lange bal in de verre hoek schoot en zodoende zorgde voor de eindstand, 1-1.

16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters