VZV pakt punt tegen 'favoriet' VOC
Uitgegeven op 23-12-2018 om 11:59  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft in de uitgestelde wedstrijd tegen landskampioen OTTO Work Force/VOC bijna voor een daverende stunt gezorgd door hun de eerste nederlaag in deze competitie te bezorgen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, 25-25.

VZV begon stroef aan de wedstrijd in een volle Sporthal 't Zijveld. Het team van Rolf Schulte keek na 5 minuten tegen een 0-3 achterstand aan voordat Djazzmin Trabelsi voor de thuisploeg de eerste tegen treffer scoorde. VZV herstelde zich prima en VOC kon de marge niet verder uitbouwen dan een verschil van 3 doelpunten. VZV kwam door een treffer van de sterk spelende Maud Kruijer enkele minuten voor het rustsignaal zelfs op gelijke hoogte, 12-12. Omdat de thuisploeg een strafworp miste en VOC de kansen wel wist te benutten werd het verschil bij rust toch weer 3 doelpunten, 12-15.

De tweede helft kwam VZV aanzienlijk beter uit de startblokken met een uitstekende Amber Zomerdijk als sluitpost bij de thuisploeg. Lisanne Kolken verzilverde een break en een strafworp, waarna Lotte Prak met 2 gave treffers de stand weer gelijk maakte, 16-16.
Halverwege de tweede helft had VZV door treffers van Djazzmin Trarabelsi, Esma Staal en Maud Kruijer een 20-18 voorsprong. VOC nam het heft hierna toch weer in handen en kwam weer op voorsprong, waarna weer Djazzmin Trabelsi de gelijkmaker aantekende, 21-21.
Het verdere verloop van deze spannende wedstrijd ontpopte zich als een ware handbal thriller, waarin de thuisploeg VOC mogelijk de eerste nederlaag zou gaan bezorgen.
Vlak voor tijd kwam VZV door Esma Staal op een 25-24 voorsprong, maar door Bo van Wetering maakte VOC toch weer gelijk.

In de allerlaatste minuut zou VZV alsnog de winnende treffer kunnen scoren, maar de thuisploeg verspeelde de bal.
VOC coach Ricardo Clarijs nam 15 seconden voor het eindsignaal een time out bij de gelijke stand 25-25.
Esma Staal rende met nog 10 seconden te gaan met de bal naar voren om te scoren, maar werd onreglementair door Amsterdamse speelsters afgestopt. Met een ontnomen strafworp in laatste seconde door een charge op een vrije speelster voor doel bleef de eindstand gelijk.
VOC had wat de scheidsrechters betreft ook zeker niet te klagen, een zware overtreding in de laatste minuut terwijl er een doelkans was, wordt bestraft met rood en een zevenmeter worp. VZV had in deze tumultueuze eindfase alsnog als winnaar de bus kunnen komen…
De scheidsrechters wilden deze nieuw ingevoerde straf echter niet toepassen waardoor de stand gelijk bleef: 25-25.

Doelpunten: Maud Kruijer 5, Lisanne Kolken 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Lotte Prak 3, Roos de Vries 2, Aniek Janssen 2 Florance Kos 1, Lisa Vlug 1.