Tonegido beschikt over langste adem in ware thriller
Uitgegeven op 17-12-2018 om 08:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Een ware thriller in de “hel van het Noorden” zo omschreef de trouwe aanhang van Tonegido de wedstrijd van het eerste herenteam afgelopen zaterdagavond. De strijd moest worden aangegaan tegen Eemland uit Amersfoort.

Wie naar de laatste uitslagen had gekeken zou hebben gezien dat deze ploeg gemakkelijk en veel scoort. Het was dus vooral verdedigend oppassen geblazen. Met twee spelers die op de weg terug zijn na blessures begon de wedstrijd in een gelijk opgaande strijd. Het spel wat de mannen van Tonegido lieten zien was in de eerste helft ver beneden peil. De toeschouwers keken naar een ploeg die in een veel te laag tempo speelde, geen focus had in de afronding en verdedigend compleet over zich heen liet lopen. De ploeg uit Amersfoort kon naar hartenlust aanvallen en liep gestaag uit naar zes punten verschil bij de rust 10-16.

Met een flitsende reflex voorkwam keeper Maurice Bugel in de slotseconden de gelijkmaker.(archieffoto Wieringernieuws/Henk-Jan Wittink)

Het moest in de tweede helft anders zo was iedereen het in de kleedkamer met elkaar eens. Hoe het anders kon lieten de spelers de tweede helft zien. Met enorme strijdlust gingen de groenwitten de strijd aan en met drie doelpunten op rij werd het gat enigszins gedicht 13-16. Eemland dacht hier anders over en scoorde ook twee keer en het gat was weer vijf punten. De mouwen werden nog eens extra opgestroopt en weer drie punten op rij werden bijgeschreven 16-18. Tonegido had het beste van het spel en gestaag kwam de ploeg steeds beter in de wedstrijd Na weer een serie van vier punten oprij stond er voor het eerst een voorsprong op het bord 21-20. Toch kwam Eemland weer terug en nam de leiding weer over 21-23. Het publiek gesteund door zo’n 50 jeugdleden met spandoeken schreeuwden de ploeg naar voren. Eemland dacht bij 23-35 de buit binnen te hebben maar in een bloedstollende eindfase lieten de groenhemden zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Vol overgave werd er letterlijk tot de laatste seconde gestreden. Bij een voorsprong van 26-25 en nog 17 seconden op de klok mocht Eemland aan de laatste aanval beginnen. Met nog vijf spelers in het veld was het keeper Maurice Bügel die de laatste doelpoging over de achterlijn werkte. De buit was binnen voor Tonegido. Twee heel belangrijke punten werden
bijgeschreven, hierdoor blijft de ploeg meedoen in de race voor de eerste plek.

Zondag 5 januari spelen de heren hun volgende wedstrijd thuis tegen CSV.
Langs deze weg wenst de selectie u prettige feestdagen en een gezond en sportief 2019.