Wiron verslikt zich in Oudesluis
Uitgegeven op 09-12-2018 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De stand in de competitie deed verwachten, dat Wiron de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop wel zou winnen. Tegenstander was hekkensluiter Oudesluis. Wiron scoorde vier keer, maar Oudesluis maakte één doelpunt meer en sleepte de overwinning uit het vuur.

Wiron begon overtuigend en kwam al na 3 minuten op voorsprong. Aanvoerder Mark Schouwenaar kwam over links het strafschopgebied binnen en kon afleggen op Robin Meilink, die op de penaltystip stond. Schouwenaar besliste anders en schoof de bal in de korte hoek langs de doelman van Oudesluis, 1-0. Nog in dezelfde minuut maakte Mick Trachter de gelijkmaker, 1-1. Wiron onderschatte de tegenstander. Oudesluis was feller in de duels en de verdediging van Wiron was regelmatig slordig in de verdediging en dat leidde tot kansen voor de tegenstander. Na tien minuten belandde een afstandsschot van Loet Groot met wind mee onhoudbaar in de kruising, 1-2.

Het afstandsschot van Loet Groot was onhoudbaar voor Mark Poepjes - foto's Reijer Zwart

Wiron kwam langszij dankzij een strafschop. Een verdediger van Oudesluis maakte ongelukkig hands in het strafschopgebied en Mark Schouwenaar benutte het buitenkansje, 2-2.

Aanvoerder Mark Schouwenaar (11) scoorde ui een penalty de gelijkmaker

Jim Klaver zette de bezoekers opnieuw op voorsprong. De Wiron verdediging legde hem geen strobreed in de weg, 2-3. Kort voor rust stelde Sam ten Bokkel voor Wiron orde op zaken. Hij benutte de ruimte en rondde doeltreffend af, 3-3.

Het thuispubliek geloofde weer in de overwinning, maar kreeg al spoedig in de tweede helft het deksel op de neus. Jan-Willem Bakhuizen zag Wiron doelman Mark Poepjes iets te ver voor zijn doel staan en lobde de bal over de keeper, 3-4. Niet veel later werd Wiron gered door de paal. Toch was het opnieuw Oudesluis, dat scoorde. Maarten Groot verschalkte met een goed schot doelman Mark Poepjes. 3-5. Wiron kwam een kwartier voor het einde nog een maal terug met een rommeldoelpunt, waarvan niemand wist wie de bal het laatst geraakt had. De 4-5 stand was aanleiding voor een slotoffensief van de thuisclub. Wiron toonde de nodige inzet, die eerde in de wedstrijd ontbrak. Het leidde niet tot de gelijkmaker, die terugkijkend op de hele wedstrijd wel verdiend was geweest.

De selectie krijgt even de tijd om te genezen van de blessures, want de winterstop gaat in. In de tweede helft van de competitie zal blijken of Wiron de derde plaats in de competitie kan handhavend.