Restaurant Bij Ons Thuys gaat uitbreidenUitgegeven op 01-10-2018 om 09:41 |
link |
bewaar |
printWIERINGEN - Restaurant Bij Ons Thuys gaat uitbreiden en krijgt een broertje in Den Oever. Hendrik, Michèle en René zullen aan de Voorstraat het restaurant naast de gloednieuwe Coupure gaan bestieren.
De verkleining van het winkelaanbod in het centrum van Den Oever is voor ondernemers Hendrik en Michèle juist een van de redenen om voor de dorpskern te kiezen. "
Het dorp heeft zoveel karakter, maar na het verdwijnen van de Deka en pension Waddenzee is er een hoop reuring verdwenen. Wij hopen met het openen van een restaurant een bijdrage te kunnen leveren aan het bewaken van de authenticiteit en het behoud van een aantrekkelijk centrum."
De planning is om begin volgend jaar de deuren van de nieuwe vestiging te openen. "
Voor ons zijn de kaders ook nog niet helemaal duidelijk", vertelt Michèle. "
Gaan we met zijn drieën in Den Oever staan, of verdelen we onze krachten? Het zijn dilemma's waarmee we niet over één nacht ijs gaan. De kans is zelfs ook aanwezig dat we op Stroe de sauna en de catering afstoten en ons volledig gaan richten op het ' à la carte' diner in Den Oever. De tijd zal het leren."
Mensen hoeven dus niet te schrikken als ze het bedrijf aan de Noordstroeërweg binnenkort in de verkoop zien komen. "
We zijn ons aan het oriënteren op alle opties, en verkoop is er daar één van. Maar voorlopig zijn we gewoon op twee locaties te vinden", sluit Hendrik Visser af.
De in Hippolytushoef woonachtige chefkok René van Hoesel ziet het trio al staan in Den Oever. "
De huidige situatie op Stroe begint toch eigenlijk wel onhoudbaar te worden", legt hij uit. "
We moeten teveel doelgroepen bedienen vanuit één kleine keuken. We hebben de saunagasten, een snackbar, een vlugge hap voor toeristen en passanten, draaien feesten en partijen, verzorgen cateringen én zijn bovenal een kwalitatief goed restaurant voor Wieringen en omgeving. Het zijn teveel winkels onder één dak. We moesten een keuze maken; verbouwen op Stroe óf voor onze dinergasten een nieuwe plek creëren waar we onze bekende service en kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Het is dus het laatste geworden. Ik heb er zin in!"
vlnr Hendrik en Michèle Visser, René van Hoesel