Interim voorzitter Sporthal Wieringen opgestapt
Uitgegeven op 26-09-2018 om 21:53  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ad Bogert, interim voorzitter van Stichting Sporthal Wieringen, heeft er de brui aan gegeven. Hij heeft symbolisch de sleutel van de sporthal aan de wethouder overgedragen. Aanleiding is volgens Bogert de rancuneuze, dominante en onconstructieve houding en totale incompetentie tot het voeren van een respectvolle communicatie van Gerjan Doeschot, voormalig voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Ad Bogert was tot medio juli secretaris van de Raad van Toezicht van Stichting Sporthal Wieringen. Daarnaast was hij sinds januari, vanwege het ontbreken van een voorzitter van de RvT ook een soort van interim voorzitter / coördinator RvT.

De eerder opgestapte voorzitter Gerjan Doeschot heeft de Stichting Waarborgfonds Sport en de Triodos bank geïnformeerd dat de SSW geen bestuur meer heeft. Beide partijen zijn onderdeel van het zonnepanelen project. Doeschot stelt beide partijen voor om het krediet te bevriezen zolang er geen bestuur is. Bogert heeft begrip voor het voorstel: "Ik zou als geldverstrekker ook geen geld verstrekken aan een ongeregistreerd persoon van een stichting."
Ad Bogert is wel ziedend over de voorstelling van zaken door Gerjan Doeschot: "Hij doet voorkomen of het allemaal de schuld van de RvT is en dat het DB er alles aan gedaan heeft om het tij te keren. Volgens mij is het omgekeerde gebeurd... Grotendeels door zijn toedoen.
Door de persoonlijke rancune van de heer Doeschot tegen de voorzitter van een van de deelnemende verenigingen heeft hij op een zeker moment geprobeerd die vereniging buiten de deur te zetten. Dit op basis van vermeende, maar allerminst aangetoonde, fraude.
Er zijn door het DB draconische maatregelen tegen deze vereniging uitgevaardigd waar de RvT zich niet in kon vinden en ook tegen heeft verzet (overigens was het DB hierin ook niet unaniem!).
De RvT heeft meerdere malen het DB met klem verzocht om, voor tot uitvoering van die maatregelen over te gaan, met elkaar in gesprek te gaan. Dit werd telkenmale door de heer Doeschot geweigerd. De RvT heeft daarop het DB gesommeerd de maatregelen in te trekken. Dat heeft het DB niet gedaan en is vervolgens opgestapt...
De RvT heeft geprobeerd een nieuw bestuur te vormen wat niet gelukt is. Het oude DB heeft zich toen opgeworpen onder een aantal voorwaarden om de draad weer op te pakken. De deelnemende verenigingen binnen de SSW wilden wel met het oude bestuur verder, maar eigenlijk niet langer met de heer Doeschot.
Gelet op het voorafgaande had ook de RvT een aantal voorwaarden, maar daar kon de heer Doeschot zich niet in vinden en stopte er mee nog voordat er weer begonnen was. Hij probeert door middel van manipulatie en leugens alles in zijn voordeel te verdraaien. Dat was voor mij ook het moment om er de brui aan te geven. Ik heb symbolisch de sleutel van de sporthal aan de wethouder overgedragen
."

Het lijkt er op dat er beweging zit in het formeren van een nieuw bestuur. Twee oud bestuursleden staan positief tegenover een terugkeer als bestuurslid van de SSW en laten zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook is een nieuw bestuurslid gevonden. Of oud voorzitter Gerjan Doeschot terugkeert is nog niet bekend. Ad Bogert is verontrust dat Doeschot wederom de gelegenheid geboden wordt om hier aan deel te nemen.

Ad Bogert beschouwt onderstaande mail van Gerjan Doeschot als een mes in de rug van de mensen in de RvT.

Langs deze weg een waarschuwend signaal. Het volgende.

Het Dagelijks Bestuur van de SSW is in april j.l. in zijn geheel opgestapt. De reden is 'een onbehoorlijk bestuur' van de Raad van Toezicht. Wij hebben intern diverse signalen en waarschuwingen afgegeven. Geen resultaat. Na april heeft het voormalige DB zich opnieuw aangeboden om het bestuur opnieuw op te pakken, dan wel met een reo-plan. Maar ook dat is door de RvT niet opgepakt.

Vervolgens bleek dat niemand met de zittende RvT wilde samenwerken. Het bleek onmogelijk om een nieuw bestuur te formeren. Uiteindelijk is het bestuur van de RvT ook opgestapt. Vanaf dat moment is de SSW algeheel stuurloos.

Zelf heb ik tijdens het uittreden van het DB aan de RvT verzocht om al onzer financiers en borgstellers te informeren. Dat hebben zij niet gedaan. Daarom geef ik nu als voormalig voorzitter van het DB namens het voormalig DB de informatie alsnog.

Nog even zijdelings.
Het DB heeft vanaf april 2018 als een interim bestuur de jaarstukken van het seizoen 2016-2017 met onze accountancy opgesteld en afgewerkt. Zij zijn alsnog door het interim DB u toegezonden. Uw opmerkingen daarna heb ik gelezen en zijn voor ons (interim DB) oke. Ook het seizoen 2017-2018 heeft het interim DB netjes afgemaakt en kunnen wij derhalve goed beoordelen. Alleen hierover is geen eindafrekening nog beschikbaar. De tussentijdse verslaggeving bevestigt voor ons een oke; met mede neming van uw opmerkingen. Weer daarna en per 01 juli j.l. is ook de status van interim DB beëindigd.

Maar hoe nu verder. Ik weet het als voormalig voorzitter en wij als voormalig DB ook niet. Het seizoen 2018-2019 is al begonnen; er zijn nog geen besturen; de start verloopt chaotisch. De start is dan ook zeker niet naar de ingediende begroting. Zelf heb ik een lange tijd het idee gehad, dat een gepaste oplossing zou gaan worden gevonden. Vandaar dat ik slechts heb volstaan met een simpele mededeling. Maar inmiddels nu is een passende oplossing nog steeds niet en is mijn inziens nog ver weg.

Daarom en om te voorkomen, dat we elkaar in de (financiële) problemen gaan werken, geef ik u de info nog eens met meer toelichting. Tevens doe ik het volgende voorstel.
Bevries de borgstelling en het krediet. Accepteer geen extra financieel gebruik meer. Wacht eerst, tot beide nieuwe besturen zich hebben gemeld. Laat beide zich daarna aan u voorstellen en hun nieuwe beleid presenteren. Daarna is het aan u te bepalen of u daar vertrouwen in heeft en daarmee verder wilt gaan. Natuurlijk met in achtname van de eerder gemaakte afspraken.
Nog even over de status van het project. De verlichting is geplaatst en betaald. De engineering van het gehele project is gedaan. Alleen ten aanzien van de plaatsing van de panelen moet nog een onderdeel worden doorgerekend. Daarna kan de levering en plaatsing van de panelen plaatsvinden. Deze kosten moeten nog worden afgenomen. Die actie komt met mijn voorstel aldus in de wacht te staan.

Ik betreur deze gang van zaken zeer. Maar wij als voormalig DB hebben er genoeg aan gedaan om het zo ver niet te laten komen. Helaas tot nu zonder resultaat. Dan zo maar; lijkt mij het meest reëel; ook meegewogen de belangen van de SWS en van de Triodos.

Gerjan Doeschot, voormalig voorzitter DB
(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis met Piet en Piet Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...