Adriaan Botma sterkste in Slag om Westerland
Uitgegeven op 19-04-2018 om 09:46  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Onder prima omstandigheden stonden zondag 112 renners te trappelen om van start te gaan in de Formido Slag om Westerland. En het werd een zware editie. De regen in de ochtend zorgde er in ieder geval voor dat de Zandkuilweg niet stoffig was.

Onderweg enkele schermutselingen en uitlooppogingen van o.a. Cees Snoek, Joris Blokker & Rudy Vriend. Maar toen de finale begon waren het de renners van buiten de provincie die het commando voerde. Adriaan Botma (Meijer Racing team) uit het Friese Driezum reed weg en kreeg al snel 20 seconden voorsprong. Andre van Reek (De Kampioen) probeerde de sprong te maken maar bleef hangen. Botma had echter de turbo er al opgezet. Achter vormde zich een achtervolgende groep met Joris Blokker (Thaam Dam cyclingteam), Andre van Reek (De Kampioen), Dennis Haanstra (wv De leeuw van Sneek) & Sander Westerlaan (Tandje Hoger). Zij kregen echter het gat niet kleiner want het gat werd alleen maar groter toen Botma zijn turbo vol opende.

Adriaan Botma kwam solo over de meet en werd zo de opvolger van Arjen Bos (Uitgevallen met materiaal pech). Daarachter won Haanstra op bijna een minuut achterstand de sprint om plaats 2, voor Van Reek, Westerlaan & Blokker. Timor van der Wal (Tandje Hoger) won de peloton sprint.
De reacties van de renners waren louter positief, net als vorig jaar. Volgend jaar dus de 3e editie!