Tonegido neemt koppostitie over in hoofdklasse
Uitgegeven op 18-03-2018 om 10:56  |  link  |  bewaar  |  print

PURMEREND - Zaterdagavond speelden de handbalheren hun wekelijkse wedstrijd in Purmerend tegen Vido. Niet zomaar een wedstrijd want er stond nogal wat op het spel. Bij winst namen de Wieringers de koppositie over van hun tegenstander en met nog twee wedstrijden resterend konden de mannen zich dus geen verlies permitteren.

Alles moest kloppen om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd kende een nerveuze start en pas na zes minuten werd er voor het eerst gescoord 0-1. De voorgaande minuten onderscheidde keeper Rick Idema zich door een aantal zeer knappe reddingen te verrichten. Dit was een voorbode voor een ijzersterke wedstrijd van de sluitpost.

Tonegido had de zaken aardig op orde en Vido liep zich steeds stuk op de verdediging van de groenhemden. De voorsprong van 6-10 bij rust was dan ook geheel terecht. Na rust liet Tonegido zien dat het als ploeg gegroeid is da afgelopen tijd.

Iedereen wist wat hem te doen stond om zo een overwinning te waarborgen. De voorsprong liep op naar zes punten 7-13 en 11-17. Vido kwam nooit meer echt in de buurt en na een slotoffensief bleef de marge na 30 minuten drie punten 18-21. De fel begeerde overwinning evenals de koppositie was binnen. De twee resterende wedstrijden moeten nu gewonnen worden om promotie naar de tweede divisie af te dwingen, daarvoor moet alles wijken.
Volgende week zondag om 13.00 staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Tegen Zaanstreek moet weer een teamprestatie worden neergezet. Met hopelijk weer een volle sporthal achter de ploeg moeten de heren het laten zien.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid aspiration
€ 14.995,-

Te koop BMW 323 Ci Executive bouwjaar 2000
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...