Hoeveel moet je er hebben?
Uitgegeven op 07-02-2006 om 13:51  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Succes 2 verloor afgelopen zondag met maar liefst 3-0 bij hekkensluiter Kaagvogels. Zo op het oog een duidelijke nederlaag. Als er echter gekeken wordt naar de kansenverhouding had de uitslag precies omgekeerd moeten zijn.

Het tweede vertrok iets later dan gepland. Patrick Mulder kwam niet opdagen bij het vertrek. Ook tijdens en vlak na de wedstrijd is niets van hem vernomen. Dat zoiets niet kan is duidelijk. Jammer dat van zijn positivisme voor en in het begin van het seizoen weinig meer blijkt. Gelukkig konden Arie Kossen en Danny Peper deze wedstrijd over René Ansink beschikken, zodat toch met voldoende spelers naar Kolhorn gegaan kon worden.

De wedstrijd begon rommelig. Op een zwaar, zompig en hobbelig veld. Voor er goed en wel begonnen was lag de 1-0 al in het doel. Sander Lont verslikte zich in een ogenschijnlijk makkelijke bal en gaf de spits van Kaagvogels een niet te missen kans. Het was het enige wapenfeit van de Kolhorners in de eerste helft. Succes domineerde, zonder goed te spelen. De rust had dan ook zeker met een voorsprong ingegaan moeten worden, maar enkele zogenaamde honderd procent kansen werden niet in goals omgezet.

Ook in de tweede helft was dit het geval. De kansen waren voor Succes, maar Kaagvogels scoorde nog twee maal. Vooral de manier waarop was illustratief voor een wedstrijd waarin alles tegen zit. Zo vloog bij de 3-0 een mislukte voorzet in de bovenhoek. Waar bij het eerste doelpunt, een van richting veranderd schot in de korte hoek, nog gesproken kon worden van een halve kans. Succes wist daarentegen de mooiste kansen te verprutsen.

In plaats van een dikke overwinning, zoals in het begin van het seizoen, werd deze wedstrijd opnieuw een teleurstelling. Een teleurstelling die blijkens de reacties na de wedstrijd niet bij iedereen even groot is. Jammer, want als iedereen er even meer mee bezig is kan je veel wedstrijden gewoon winnen. Daar wordt je zondag een stuk leuker van.
Doordat Wiron 2 ook punten blijft verspelen staat Succes 2 nog steeds op de vijfde plek in de competitie. Deze plek vasthouden is nu het maximaal haalbare.

Tekst: Edwin Wittink