VZV behaalt vierde overwinning op rij
Uitgegeven op 04-03-2018 om 15:11  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Maedilon/VZV heeft tegen hekkensluiter E&O de vierde overwinning op rij behaald, 30-22. Dit resultaat werd vooral in de eerste helft afgedwongen.

De wedstrijd begon bijzonder matig, E&O had nog steeds geen punt weten te behalen in deze competitie en zou zeker proberen om hier tegen VZV verandering in te brengen. E&O nam een 0-2 voorsprong. Amber Zomerdijk had al een aantal prima reddingen verricht om een grotere achterstand te voorkomen.
VZV kwam hierna beter in de wedstrijd. Djazzmin Trabelsi had voor VZV het eerste doelpunt gescoord. Het was de ook nu weer trefzekere Lisanne Kolken die gelijk maakte 2-2.
Na 10 minuten spelen had de thuisploeg door twee treffers van Lotte Prak en een mooi strak schot uit de hoek van Romy Zegerink een 5-3 voorsprong genomen en ging de verwachtingsvolle trouwe VZV aanhang er eens goed voorzitten.
Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer was los en bouwde de stand uit naar een comfortabele 11-3 voorsprong.
Bij een uitval van E&O kreeg Romy Zengerink een ongelukkige elleboogstoot. Een scheurtje in de lip betekende voor haar einde wedstrijd. Ook Lotte Prak moest ,nadat ze 12-5 had gescoord, geblesseerd afhaken. Dat zou later in de wedstrijd een gevoelige aderlating betekenen.
Door mooie scores van o.a. Florance Kos, Maud Kruijer en Jane Kramer stond er bij het rustsignaal een ruime voorsprong op het score bord. De stand was bij het rustsignaal van het scheidsrechter koppel Gortzen & Thijssen 16-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Lotte Prak kwam door een kuitblessure na rust nog één keer tevergeefs in actie - foto Patrick Hogervorst

Door het uitvallen van Lotte Prak en Romy Zengerink werd het spel er bij de thuisploeg in de tweede helft bepaald niet beter op, waardoor E&O weinig onderdeed voor VZV. Met de ruime voorsprong uit de eerste helft in de bagage kwam VZV echter geen moment echt in gevaar. Joyce Hillen had ook een blessure, waardoor ze nog weinig in actie kon komen.
Doordat E&O behoorlijk opportunistischer ging spelen kreeg VZV meer ruimte, maar halverwege de tweede helft was het verschil gehalveerd en teruggebracht tot 20-15.
Doordat er met veel inzet en scherp door beide teams werd gespeeld werden door de scheidsrechters regelmatig twee minuten straffen uitgedeeld.
Hoewel er sportief werd gestreden moest een speelster van E&O met een rode kaart vertrekken, nadat ze Jane Kramer alleen met elleboogstoot de baas kon blijven.
Het laatste kwartier van de boeiende, maar matige tweede helft maakte het team van Betty Plasmeyer knap gebruik van de geboden ruimte. Lisanne Kolken en Jane Kramer wisten hier wel raad mee. Ook Roos Pannekeet , Roos de Vries en Djazzmin Trabelsi hadden nog een aandeel in de eindscore van 30-22.

Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Florance Kos 4, Jane Kramer 4, Djazzmin Trabelsi 4, Lotte Prak 3, Maud Kruijer 2, Roos Pannekeet 2, Romy Zengerink 1, Lotte Houtenbos 1, Joyce Hillen 1 en Roos de Vries 1.

Met nog één uitwedstrijd te spelen tegen Foreholte in de reguliere competitie eindigt Maedilon/VZV toch nog op de zevende plaats. Dat heeft VZV vier bonuspunten in de nacompetitie opgeleverd.

Theo Moras

Ook deze wedstrijd was Lisanne Kolken bijzonder waardevol en topscorer met 7 doelpunten - foto Patrick Hogervorst