Balkenende op bezoek in Noord-Holland
Uitgegeven op 26-01-2006 om 16:43  |  link  |  bewaar  |  print

Balkenende in PettenHAARLEM - Minister-president mr.dr. J.P. Balkenende bracht op 25 januari 2006 een werkbezoek aan Noord-Holland. De minister-president begon zijn werkbezoek op de tentoonstelling Dijk te Kijk in Petten.

De tentoonstelling geeft een beeld van de manier waarop het hoogheemraadschap en de provincie de komende decennia de kust willen wapenen tegen de invloed van klimaatverandering, zeespiegelstijging en bodemdaling, zodat de bewoners van het achterland droge voeten houden. Er werden diverse presentaties gegeven, onder andere over de kust, veiligheid en problematiek van zwakke schakels aan de Noord-Hollandse kust.

Daarna bezocht de minister-president de Hondsbossche Zeewering en de Kerf in het natuurgebied Schoorlse Duinen. Het natuurproject De Kerf is een ruim 200 hectare duingebied dat aan de wind, het water en het zand is teruggeven door een opening in de duinenrij, waar bij storm het zeewater af en toe de vallei in stroomt.

Vervolgens bracht het gezelschap een bezoek aan de Stad van de Zon, een wijk gebouwd in en vervlochten met een waterrijk recreatiegebied in Heerhugowaard. Het gebied is het eerste dat volledig op toekomstige klimaatsveranderingen is voorbereid. Door de grote buffercapaciteit kan zelfs de grootste regenbui hier veilig worden opgevangen. Het werkbezoek werd afgesloten in het Poldermuseum in Heerhugowaard.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
BMW X5 X-drive 3.5 High Executive
€ 20.995,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Marie Vroone en Kees de Boer 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...