Succes wint met 2-0 van Flevo
Uitgegeven op 19-11-2017 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes wint met 2-0 van Flevo in niet al te beste wedstrijd.

Jop scoort al snel de 1-0 (Fotografie Henk-Jan Wittink, hij spaart ze maar maakt zo ook zijn eigen voetbalplaatjes.)

Succes pakte na de misstap van vorige week tegen concurrent Winkel wel weer drie punten tegen Flevo. De voetballers uit Hippo waren sterker, maar overtuigend zijn ze niet geweest.

Succes liet vanaf de aftrap zien dat het van plan was om te winnen en na vijf minuten resulteerde dat al in een kans voor Kevin de Bruin op een voorzet van Toine Bügel, maar de menselijke doelpuntenmachine kwam niet tot scoren. Twee minuten later was het wel raak voor Succes. Een voorzet van Bart de Kleine werd slecht verdedigd door Flevo en de bal kwam voor de voeten van Job van Esschert die droog afdrukte en de 1 - 0 liet aantekenen. Even later kreeg Kevin de Bruin zijn tweede kans op een goal na een mooie strakke voorzet van de goed voetballende youri Jansma, maar helaas wist hij ook deze niet te verzilveren.
Pas in de vijftiende minuut wist Flevo voor het eerst bij het Succes doel in de buurt te komen, resulterend in een schot van Sydney Schaafstra, maar de bal ging ruim over. Kevin de Bruin kreeg daarop aan de andere kant nog een kansje na een mooie pass van Van Esschert, maar drie verdedigers van Flevo waren er snel bij om dat te elimineren. Hoewel Succes wel veel op de helft van Flevo aanwezig was kwam het niet tot een vlot lopende aanval. Na een half uur voetballen werd de geblesseerde Bügel vervangen door Jeroen Norder. In 33ste minuut liep Jansma tegen geel op na een stevige tackle en iets later mocht Ted Jorna blij zijn dat hij geen geel kreeg bij een stevige charge op Schaafstra van Flevo. De daarop volgende vrije trap ging ruim over het doel van Succes doelman Martijn Lont die tot dan toe nog nul keer reddend had moeten optreden en sowieso geen moeilijke middag heeft gehad. Flevo probeerde vlak voor rust nog aan te drukken, maar meer dan een paar corners leverde het niet op. En in de 46ste minuut had Succes misschien nog een penalty kunnen krijgen omdat een inzet van Van Esschert toch echt met een hand uit het doel werd gehouden, maar de scheidsrechter zag het anders. Hij zag nog wel een gele kaart in een overtreding van Hoekstra en gaf hem die ook, vijftien seconde voor de rust.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Een sterker Succes en veel balverlies bij beide teams. Maar er deden zich toch kansjes en mogelijkheden voor Succes voor. Stef de Koning zat twee keer vlak bij een doelpunt uit prima genomen vrije trappen. De eerste ging net over en de tweede keer tikte Flevo keeper Brian Boekel de bal net weg. Maikel Hoekstra zag zijn inzet voorlangs zeilen, Jeroen Metselaar schoot net naast en Jeroen Norder vond de Flevo doelman op zijn weg. In de 68 ste minuut was het wel raak voor Stan de Koning. Hij maakte de 2 - 0 uit een corner die er in een keer vloog, waarbij doelman Boekel er niet helemaal goed uitzag.

Vlak voor het eind deed Flevo nog iets terug door zich een paar redelijke kansen te creëren, maar een schot van Lars Benit ging voorlangs en de kopbal van Sander Beemsterboer ging over. Maar dat was het dan ook wel van Flevo zijde. Norder pakte in de 91ste minuut bij de stand 2-0 nog handig een gele kaart vlak voor het doelschop gebied van Flevo en toen maakte de scheidsrechter een eind aan een koude middag.

Al met al een wedstrijd die niet fraai was maar met een goede afloop voor Succes, want slechte wedstrijden moet je ook winnen om kampioen te worden. Er zal volgende week tegen DWOW echter gecontroleerder moeten worden gevoetbald om daar kandidaat voor te moeten worden.

2-0 eigen doelpunt, mede door de inzet van Ted Jorna.

Ted ziet de bal in het net verdwijnen.

Deze foto's zijn ook in groot bestand te verkrijgen, grastis, even een email sturen naar redactie@wieringernieuws.nl , supporter van de Wieringer sportverenigingen.

(Van de voorpagina) HIPPOLYTUSHOEF - Voetbalplaatjes update, deel 3.

Vanmiddag na afloop van de wedstrijd Succes-Flevo 2-0 in de bestuurskamer, Edwin: "Henk-Jan, ik kom straks even plaatjes ruilen..." Dat was niet aan dovemansoren gericht. Danny was hem te snel af. Danny stapte om half-zes binnen met zijn dubbele: "Is je broer er nog niet? Mooi!". Het werd 40 tegen 6. Oké, het is Danny van harte gegund, zo'n jongen haalt ook niet iedere dag boodschappen. Hij blij, ik blij. Toch weer 6 erbij. Heb de lijst van Danny bijgewerkt, wat was die kerel blij. Vanavond om 21:00 uur nog even ruilen in de Kasteleen.

Zonder adverteerders geen Wieringernieuws. Iedere dag gratis! Met dank aan Uw Slager Ottens!