Boswachters zoeken leukste hond
Uitgegeven op 26-01-2022 om 13:43  |  link  |  bewaar  |  print

De natuur is een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer een voorjaarscampagne. Hiervoor zoeken de boswachters de leukste hond van Noord-Holland als boegbeeld.

Iedereen kan de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot.


Labradoodle Lieve won vorig jaar samen met haar baasje Loes de verkiezing - foto Rogier Broertjes

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners van in Noord-Holland? Stuur dan je foto van je hond aan de lijn via www.boswachtersblog.nl of deel deze op Instagram #deleukstehondvanNoordHolland. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van Noord-Holland is! Meedoen kan t/m zondag 6 februari.

In sommige gebieden moeten honden jaarrond aan de lijn blijven. Bijvoorbeeld in het Robbenoord- en Dijkgatbos. Hier leeft veel wild en honden kunnen zorgen voor verstoring met het opjagen, verwonden en in het ergste geval zelfs doden van dieren. Om de dieren in het bos te beschermen en tegelijkertijd recreanten wel een plek te geven om te genieten van de natuur zijn honden hier alleen aangelijnd welkom.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 hybrid Dynamic
€ 22.995,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Woning schoolhoofd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...