Succes ruim en moeiteloos langs ZDH
Uitgegeven op 30-10-2017 om 07:22  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HOORN - Succes heeft dankzij een forse overwinning op ZDH zijn ongeslagen status behouden. Op Texel had het geen kind aan het laag geklasseerde ZDH en was met een 1-9 overwinning zelfs nog genadig voor de eilandbewoners.

Met nog iets meer precisie was een verdubbeling van deze uitslag zelfs ook mogelijk geweest. Het bleef echter bij acht treffers en een bonusdoelpunt, meegeteld door de scheidsrechter, die 1-9 op het wedstrijdformulier had gezet. Dit leidde ook tot bevreemding bij Succescoach Jan Loew. "Wij op de bank en de jongens in het veld hebben er echt maar acht geteld in ons voordeel, maar ik denk dat de scheidsrechter zich verteld heeft." De trainer, waarvan afgelopen week bekend werd dat dit zijn laatste seizoen bij de club is, beaamde dat dubbele cijfers er zeker in hadden gezeten. "De tegenstand van ZDH was vandaag erg pover en met name na rust sprongen we wat laconiek met de kansen om." Desondanks was de oefenmeester tevreden. "Hoewel de tegenstand niet al te groot was was, heb ik ook vandaag weer een aantal goede dingen gezien. Verder ben ik blij dat Stan de Koning en Jeroen Metselaar na lang en iets minder lang blessureleed weer speelminuten gemaakt hebben en ik zag vandaag onder meer Toine Bugel een prima wedstrijd spelen. Zowel verdedigend en aanvallend was hij heel sterk en dominant aanwezig."

Hattrick
Deze zelfde speler opende in de 10e minuut ook de score met een mooi afstandschot. Jeroen Norder die goed reageerde op een steekpass tikte kort erop de 0-2 binnen. Daarna was het de beurt aan Jop van den Esschert met drie goals op rij. Hij produceerde vlak voor rust de 0-3 en kort na rust joeg hij de 0-4 en 0-5 in de touwen. Na deze Hattrick was het voor heel even de beurt aan de gastheren. Hierbij ging de defensie van Succes niet helemaal vrijuit.
Maar snel na dit kleine smetje namen de gastheren regie weer in handen en via opnieuw Toine Bugel, René de Kleine en een eigen doelpunt van ZDH liep Succes uit naar 1-8. Omdat de scheidsrechter zo vriendelijk was er op het wedstrijdformulier een extra doelpunt bij te zetten werd de einduitslag bepaald op 1-9.

Of het de komende weken ook zo makkelijk gaat als deze middag valt nog te bezien. Eerst wacht volgende week thuis Wieringerwaard. En als deze hindernis overwonnen is wacht de kraker tegen Winkel waar vermoedelijk gestreden zal worden wie er met de eerste periode aan de haal gaat. Dat het komende weken lastiger zal worden als tegen ZDH beseft de scheidend oefenmeester ook. "We zullen in ieder geval niet zo laconiek met de kansen moeten omspringen als vandaag. Maar goed moeilijk hebben we het hier niet gehad. Eigenlijk was het een heel relaxed en mooi dagje Texel."
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop