Hulp bij psychiatrische klachten
Uitgegeven op 24-10-2017 om 11:57  |  link  |  bewaar  |  print

Online hulp voor familie en naasten van mensen met psychische klachten

REGIO - GGZ Noord-Holland Noord biedt ondersteuning voor familie en naasten van mensen met psychiatrische klachten. Via een digitale hulpmodule kunnen mensen kennis en vaardigheden opdoen die zij kunnen inzetten om overbelasting te voorkomen. Zij leren anders omgaan met hun naaste en meer balans aanbrengen in de zorg voor zichzelf.

De ondersteuningsmodule richt zicht echter ook op het feit dat deze balans niet altijd mogelijk is en bevat filmpjes waarin een online begeleider en ervaringsdeskundigen informatie geven en hun ervaringen delen.

Voor wie?
De module is ontwikkeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychische klachten, bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of partner. De module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.

Begeleiding bij de module wordt geboden door ervaringsdeskundige familieleden. Wanneer de module onbegeleid wordt gevolgd, kunnen mensen deze anoniem volgen Bij begeleiding wordt wel de naam gevraagd. Zowel familieleden van mensen die bij GGZ Noord-Holland-Noord in zorg zijn als andere naastbetrokkenen kunnen gebruik maken van deze module. Aan beide varianten zijn geen kosten verbonden.

Voor aanmelding met of zonder begeleiding: ga naar www.ggz-nhn.nl/betrokkenomgeving.

GGZ Noord-Holland-Noord is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio's Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: