Op verhaal komen in de MichaŽlskerk
Uitgegeven op 07-01-2006 om 11:33  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - "Op verhaal komen" is de titel van een nieuw verhalenproject in de MichaŽlskerk. In de maanden oktober tot en met maart vertellen zes verhalenvertellers een verhaal dat past bij de tijd van het jaar. De bijeenkomsten van ongeveer drie kwartier zijn bedoeld voor uiteenlopend publiek: wie een goed verteld verhaal wil horen kan hier terecht, maar ook wie even tot rust wil komen en inspiratie zoekt. Ook wie van muziek houdt zal niet teleurgesteld worden. De muziek is iedere keer speciaal uitgekozen bij het verhaal en versterkt de sfeer.

In deze derde bijeenkomst horen de bezoekers het verhaal 'De bron der wijzen' van Selma LagerlŲf. Het wordt verteld door Heleen Butijn die inmiddels op en om Wieringen bekend werd als zangeres van eigen liedjes, en verteller van eigen teksten. Het verhaal is eigenlijk nog in kerstsfeer. Het gaat namelijk over de drie koningen. Hun feestdag wordt in veel kerken nog gevierd op 6 januari.

Januari is een wat grijze, kale maand na alle decemberpracht. Terwijl in december alles uit de kast getrokken wordt om mensen tot mooie gedachten en stemmingen te inspireren, is het in januari stil. Toch is de zoektocht naar inspiratie, spiritualiteit, niet alleen iets van de maand december. Hoe hou je de bron stromend? Hoe verdroog je niet, maar blijf je bezield in wat je doet? Dit verhaal geeft op die vraag een eigen verrassend antwoord.

Er wordt niet alleen verteld, maar ook gemusiceerd: Simon de Boer speelt fagot, Kees Klein speelt orgel en clavecimbel en dirigeert een klein koor. Samen en apart brengen ze muziek ten gehore die naadloos aansluit op de sfeer van het verhaal.

De bijeenkomst op 15 januari begint om 17.00 uur. Vanaf half vijf staan koffie en thee klaar voor de bezoeker. De toegang is gratis maar uw vrijwillige gift is zeer welkom. De volgende verhalen zijn te horen op de derde zondag van februari en maart:
in februari vertelt Paul Sanders en in maart sluit Anne Nita Wagemaker de serie af.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop Peugeot 107 1.0 12V XS
€ ,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bootdienst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...