Vervolgen op beste gezonde ideeën
Uitgegeven op 25-01-2022 om 12:44  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Begin februari zijn er in de Noordkop drie vervolgbijeenkomsten over hoe je mensen mobiliseert om (nog) gezonder te leven. De eerste is woensdag 2 februari in Den Helder. Daarna volgen Hollands Kroon op 3 februari en Schagen op de achtste.

"Er zijn ontzettend veel leuke, gekke, interessante en mooie ideeën ontstaan uit de vorige brainstormsessies. Daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van Start2Create. Dat werkt via een manier die in eerste instantie heel absurd lijkt. Je bedenkt bijvoorbeeld eerst met elkaar hoe je de inwoners zo ongezond mogelijk kunt krijgen. Gek is niet gek genoeg", legt verenigingsadviseur Nanda Timmerman uit.

Cultuurbus door de wijk
"En daarna buig je dat om naar activiteiten die wel uitvoerbaar zijn. Daar kwamen hele inspirerende ideeën uit naar voren. Die gaan we nu ook echt uitwerken. In Hollands Kroon is dat bijvoorbeeld een cultuurbus waarin je inwoners kunt ontmoeten, kunt lezen, ontspannen of een kop koffie drinken. Samen activiteiten opzetten in je eigen buurt of wijk is ook een van de ideeën: 'Ken je buurt'."

Budget voor goede en gezonde ideeën
De drie sessies met de vervolgen in februari komen voort uit de lokale Sportakkoorden. Daarin slaan (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties, scholen en bedrijven de handen ineen om van hun omgeving een gezondere te maken. Wie aangesloten is bij het Sportakkoord, kan hulp krijgen bij het uitvoeren van goede ideeën en zo nodig budget aanvragen.

Aanmelden voor online sessies
Partijen kunnen aansluiten bij de vervolgbijeenkomsten. Deze zijn online en beginnen alle drie om 19:15 uur. Aanmelden kan via de lokale Sportakkoorden. De sites zijn www.sportakkoord-denhelder.nl, www.sportakkoord-hollandskroon.nl en www.sportakkoord-schagen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
WR 17 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...