Overlast door hangjongeren in de Batum
Uitgegeven op 04-08-2017 om 18:49  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT)

HIPPOLYTUSHOEF - Wij ontvingen onderstaande hartenkreet van een bezorgde bewoonster van de Batum. Hangjongeren bezorgen de buurt veel overlast.

Hoe ver moet het nog gaan?

Goedemiddag , ik ben ernstig bezorgd over een deel hangjongeren die o.a. de bewoners in de Batum gek blijven maken. Ze zijn zich daar misschien niet van bewust , maar ook en vooral deze mensen kiezen voor hun goede nachtrust. Waar dat eerder nog kon lijkt een deel daar lak aan te hebben. Een bewoner heeft al eerder bij de politie gemeld, dat als zij niet kwamen, hij zelf de beuk erin zou gooien. Moet het echt zo ver komen, dat je niks meer mag zeggen? De politie weet dondersgoed waarom ze zich daar ophouden. Ineens komt er een auto, her en der wordt er iets uitgewisseld en weg zijn ze weer. Dan komen de bewuste scootertjes en scheuren maar. Mensen, POLITIE , waar zijn jullie mee bezig? Deze man is een gerespecteerd vrijwilliger en die heeft nu een besluit genomen. Hij verhuist binnenkort naar een andere gemeente. Pak deze hoofdveroorzakers nu eens aan, ze kunnen makkelijk betrapt worden. Ik heb het nu alleen nog over de Batum, maar zo zijn er meer plekken. Ik schrijf dit als een ongeruste bewoonster en blijf natuurlijk graag anoniem. Zover zijn we al, natuurlijk te gek voor woorden.


Een andere betrokkene stuurde onderstaande reactie:

Al 20 jaar geleden was er ellende met hangjongeren op de parkeerplaats onder de luifel. Zij terroriseerden mijn ouders van boven de 80 jaar door rotjes etc. tegen de muur te gooien. Zelfs werd als pesterij een draadglasraam van de keuken stuk geslagen. Zij lieten zich door mij, met redenen omkleed, niet wegsturen Toen de politie werd gebeld was het antwoord letterlijk: Ze kunnen niet komen want ze zitten bij Medemblik. Kennelijk in de Wieringermeer. Later, na hun dood, is de parkeerplaats voor zover ik weet daarom afgesloten. Toen reeds werd er in drugs gedeald. Eigen constatering. Ook toen was persoonlijk ingrijpen enige optie.

De namen van de inzenders zijn bij de redactie bekend.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes Waterweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...