Bagera is een bange kat
Uitgegeven op 24-01-2022 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Bagera is een mooie zwarte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 15-05-2013. Hij is of beter gezegd was het huisgenootje van kater Wesley en kater Nicky. Nu retour gekomen helaas wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar.

In het verleden is hij als zwerfkat met een vangkooi gevangen. Bij medisch onderzoek werd een behoorlijke urineweginfectie gevonden en struviet (blaasgruis). Deze klachten zijn afdoende behandeld maar om gezond te blijven heeft hij de rest van zijn leven blaasgruisdieet nodig (S/O van Royal Canin). Geen probleem, hij kauwt het inmiddels smakelijk weg. De eerste dagen in het asiel lag dat even anders, Bagera vond zijn nieuwe omgeving 3x niets en ging in hongerstaking. Dat had natuurlijk ook effect op zijn weerstand en dus was het niet vreemd dat we signalen zagen van een opkomende verkoudheid. Met medicatie is hij netjes hersteld en hoera, hij ging ook weer eten! Inmiddels is hij volledig hersteld en helemaal klaar voor plaatsing.De foto spreekt boekdelen, Bagera is een bange kat. Dat was hij in 2017 en dat is hij nu nog steeds. Rustig kennismaken door hem eerst te laten snuffelen, heel voorzichtig laat hij zich even aaien. Nee geen grote knuffelsessie, dat is veel te veel van het goede. Het is echt even voorzichtig contact maken, meer dan voldoende. Verwacht geen wonderen, het is goed om gewoon van hem te houden zoals hij is. Samenleven met andere katten is geen probleem. In de open kattenkamer is hij overdag vooral zoek, verstopt in een klein hoekje van de krabpaal of andere schuilgelegenheid. Ongetwijfeld komt hij in de rustige uren van de avond en nacht tevoorschijn en wie weet voert hij dan wel een balletje-balletje gevecht of gaat hij achter een speelgoedmuisje aan. Hij laat het in ieder geval niet zien waar we bij zijn. Keurig kattenbakzindelijk, dat wel.

Een leven als binnenkat, nee liever niet. Natuurlijk moet hij eerst een poosje wennen, zich enigszins vertrouwd voelen in zijn nieuwe huis zodat hij gemotiveerd is om de weg terug te vinden. Daarna mag het buitenspelen hem van harte gegund worden. De omgang met honden is niet bekend. Wilt u hem in liefde een kans geven? Kom kennismaken (rustig aan); u bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok.

N.B. bij zijn vorige eigenaar was hij omgedoopt tot Oscar, alleen officieel is hij Bagera gebleven...
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...