Biljarttoernooi in een nieuw jasje
Uitgegeven op 28-06-2017 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het op 14 tot 19 augustus te houden biljarttoernooi in Wieringerwerf heeft een nieuw jasje. Door afscheid te nemen van de ANBO waren de organisatoren van dit toernooi genoodzaakt en nieuwe naam te vinden. Hiervoor konden alle deelnemers een suggestie doen. De organisatoren hebben de naam het Cultuurschuur toernooi gekozen.

Er kwamen diverse namen binnen, vanaf persoonsnamen tot aanduidingen die de binding met het ANBO verleden in leven hielden. De naam Cultuurschuur wordt wellicht niet erg origineel gevonden, maar het geeft de binding aan met het gebouw waarin wordt gespeeld en dit legt weer de verbinding met het verleden van de Wieringermeerpolder en het agrarische bestaan dat de hoofdmoot van de werkgelegenheid in de polder was. De cultuurschuur speelde daarin een grote rol als opslagplaats en ook als plaats waar men bij noodweer even kon schuilen, dus even daar zijn waar het behaaglijk was.
Dat is ook de opzet van het toernooi. De spelers wordt de ruimte geboden om een dag op het groene laken te strijden in een omgeving waar het behaaglijk is. De organisatoren en spelers vinden dat veel belangrijker dan wie de winnaar wordt. De sfeer in dit toernooi is dan ook bijzonder. Oude kennissen ontmoeten elkaar weer en vriendschappen uit het verleden krijgen weer een impuls, met soms hilarische herinneringen en hoe kan dit beter dan onder het stoten van een balletje, het drinken van een kopje koffie en het nuttigen van de gezamenlijke lunch. Kortom gezelligheid alom in dit toernooi.

Dit toernooi is inmiddels door zijn groei de lokale status ontstegen en op dit moment komen de deelnemers uit de gehele Noordkop. Ondanks de vele inschrijvingen zijn er nog enige plaatsen vrij. U kunt zich opgeven via wl.steenbakker@quicknet.nl of bij biljartshopAC - 06 3305 4207.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Toyota Auris 1.6 VVTi Now
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1957 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...