Permanente expositie Jack Kunst in Vermaning Hippolytushoef
Uitgegeven op 27-06-2017 om 12:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dat Wieringers creatief zijn blijkt wel uit de diverse exposities die op het voormalig eiland worden georganiseerd.

Werd in de Michaelskerk te Oosterland afgelopen zondag een tentoonstelling van leerlingen van de Vatropse School geopend, deze week richt de Wieringer Jack Kunst een permanente galerij in van eerdere en recente werken in de Doopsgezinde Vermaning van Hippolytushoef.

De tentoongestelde aquarellen en gouaches van Kunst hebben doorgaans een landschappelijk karakter, maar tegenwoordig legt de schilder ook meer de nadruk op mystiek en abstractie. Naast Wieringer landschappen, met onder anderen de Heidense Kapel, zijn er ook landschappen uit de regio en Friesland te bewonderen. Kunst is blij dat hij van de kerkenraad van de Doopsgezinde Gemeente Wieringen toestemming heeft gekregen de galerij in te mogen richten en zo het publiek deelgenoot te maken met waar hij mee bezig is.

De expositie is voor het eerst te bezichtigen tijdens de Orgeltocht Noord-Holland 2017 op zaterdag 1 juli a.s. Dan zal het Bergmeier Van Dam orgel van de kerk door organist Willem Poot om 12.00 uur worden bespeeld. De kerk zal dan tot 16.00 uur geopend zijn. Voor het overige kan de expositie worden bezichtigd op verzoek en op andere nader aan te geven dagen.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Toyota Auris 1.6 VVTi Now
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Akkerweg 1979 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...