Wiron besluit competitie met klinkende overwinning
Uitgegeven op 21-05-2017 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron kreeg in de slotwedstrijd van de competitie Kaagvogels op bezoek. Er stond niets meer op het spel. Wiron had na de overwinning van Medemblik op Callantsoog geen kans meer op de periodetitel. De thuisclub sloot een goede serie wedstrijden opnieuw af met een overwinning: 6-1.

Foto's Reijer Zwart

Kaagvogels speelde de laatste competitiewedstrijd plichtmatig. De spelers waren met hun hoofd meer bij het slotfeest op het eigen veld in Kolhorn. Wiron daarentegen wilde de goede periode na de winterstop passend, dus met een overwinning, afsluiten. De thuisclub trof al na 5 minuten doel. Uit een afgeslagen corner kreeg Roy Kort in de rebound voldoende ruimte om aan te leggen voor een schot, 1-0. Stefan Veldhuis zette binnen een half uur de 2-0 op het scorebord. Een niet al te hard, maar zuiver gericht schot over de grond belandde in de uiterste hoek. Kaagvogels stichtte nauwelijks gevaar. De meeste doelpogingen hadden de kracht van een terugspeelbal. Wiron doelman Mark Poepjes zorgde voor enige opschudding. Hij pakte de bal op na een terugspeelbal. De toegekende vrije trap in het strafschopgebied leverde niet meer op dan een hoekschop. Wiron scoorde wel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal, die net over de kruising ging, was het laatste aanvallende wapenfeit van Kaagvogels. De thuisclub verdubbelde nog voor het rustsignaal de score. Stefan Veldhuis nam een voorzet direct op zijn slof, 3-0. Nadat een speler van Kaagvogels rood kreeg wegens natrappen was het verzet definitief gebroken. Sebas de Jong schoot in de slotminuut de 4-0 binnen.

De tweede helft was slechts een formaliteit. Twee schoten van Stefan Veldhuis misten precisie en gingen over het doel. Drie maal is echter scheepsrecht, want de aanvoerder scoorde uit een snelle aanval met goede combinaties 5-0. Kaagvogels maakte nog wel een eretreffer met een raak schot uit een rebound van een vrije trap, 5-1. Nog in dezelfde minuut bracht Wiron het verschil weer op 5 en bracht de eindstand op 6-1. De scheidsrechter floot na deze treffer het eindsignaal. Iets te vroeg weliswaar, maar het gaf de spelers van Kaagvogels de gelegenheid om nog bij het thuisfeestje aan te sluiten.
In de loop van de tweede helft kregen doelman Mark Poepjes en verdediger Roy Kort een publiekswissel. Beide spelers speelde hun laatste wedstrijd voor Wiron en werden in de bloemetjes gezet. Die eer viel trainer Mario Kuiper na afloop bij zijn afscheid ook te beurt.