Quintus wankelt tegen uitstekend VZV
Uitgegeven op 07-05-2017 om 18:41  |  link  |  bewaar  |  print

’t VELD - Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer heeft zaterdagavond één van de beste wedstrijden gespeeld van deze competitie. Het publiek genoot met volle teugen van de spannende enerverende confrontatie tegen Quintus, maar Maedilon/VZV zorgde niet voor een onverwachte sensatie en verloor met 24-28.

In de laatste thuiswedstrijd in een volle Sporthal ’t Zijveld heeft Maedilon/VZV de toeschouwers nog een fantastische wedstrijd voorgeschoteld. De selectie van de thuisploeg moest ook in de wedstrijd weer aangevuld worden met een viertal junioren, die eerder op de dag met Esma Staal, Ruth Kruijer, Lynn Klesser en Jet Jimmink nog een knappe tweede plaats veroverden bij het Nederlands kampioenschap zaalhandbal voor A Junioren in Amsterdam.
Wist Quintus in laatste thuiswedstrijd van de Kampioenspoule VZV in ‘t Zijveld nog een flinke nederlaag te bewerkstelligen, in dit treffen mocht Quintus de handen dicht knijpen met de overwinning van 24-28. Bij de thuisploeg staken de beide keepsters Amber Zomerdijk en Monique de Wit in een uitstekende vorm, waardoor VZV de hele wedstrijd niet op een onoverbrugbare achter stand kon worden gezet.
Aanvallend kwam VZV ook redelijk goed voor de dag en was het voor de trainer/coach Alex Curescu maar gelukkig dat zijn keepsters Esther Vos in de eerste helft en Jesse van de Polder na rust geweldig hun doel stonden te verdedigen.
Wanneer VZV nog een aantal van de vele 100% kansen niet onbenut had gelaten had Quintus met lege handen met de bus terug naar Kwintsheul gemoeten. Dan hadden de meiden uit ‘t Veld zelfs een dik verdiende overwinning in de wacht kunnen slepen.

Foto's Patrick Hogervorst

In het eerste kwart van de wedstrijd ging de wedstrijd nog gelijk op, VZV miste de eerste paar kansen waarna Quintus de score opende. Amber Zomerdijk was meteen al goed op dreef en na weer een formidabele stop werd Lisanne Kolken daar haar met een break gelanceerd wat de gelijkmaker betekende 1-1. Lotte Prak, Linsey Perre, Djazzmin Trabelsi en Kim Jimmink hadden keepster Esther Vos toch ook weten te passeren 5-7.
Halverwege de eerste helft scoorde Jane Kramer met een bekeken schot voor VZV 6-9, waarna Quintus met een schitterend vlieger scoorde en de achterstand voor VZV wisten uit te bouwen naar 9-15. Albertine Abube met een fantastisch doelpunt, Kim Jimmink en Lotte Prak hadden voor de VZV doelpunten gezorgd.
Monique de Wit had inmiddels de plaats onder de lat overgenomen van Amber Zomerdijk en verrichtte meteen drie geweldige reddingen, waarna de VZV coach een time out gebruikte en ze de junior Jet Jimmink op de linker hoek posteerde.
Net als vorige week scoorde deze speelster twee keer heel mooi en zuiver uit de hoek. Linsey Perre benutte tussendoor de eerste strafworp voor de thuisploeg en vlak voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende arbiters Laarhove en Thijsen verzilverde zus Kim Jimmink de tweede toegekende penalty 13-18. In de allerlaatste aanval scoorde de tegenpartij nog, 13-19, waarna er gerust mocht worden.

Meteen na de pauze stond Amber Zomerdijk weer in het doel. Na een uitstekende stop van Amber rondde Lisanne Kolken net als bij het eerst VZV doelpunt de voortreffelijk aangegooide break feilloos af. Joyce Hillen scoorde met een bekeken schot 15-19.
Quintus scoorde 2 keer, waar VZV een strafworp onbenut liet, maar Kim Jimmink in de volgende tegenaanval wel wist te scoren 16-21.
Met een geweldige reflex pareerde Amberzomerdijk een pegel van Cynthia Hage. De bal rolde echter tergend langzaam over de doellijn. Deze speelster wist in dit treffen tien keer te scoren. Na weer een prima stop en een perfecte break van Amber op Lisanne Kolken leek VZV te scoren maar keepster Jesse van de Polder keerde de pegel van Kolken. Daarna wist ze ook nog eens de herkansing van Florance Kos onschadelijk te maken. Zomerdijk demonstreerde halverwege de tweede helft nog eens haar grote klasse door drie geweldige reddingen op rij, waarvan de laatste uit een break nog eens een doelpunt opleverde .
Met Monique de Wit het laatste deel van het tweede bedrijf in de goal zette de thuisploeg de tegenstander nog meer onder druk. Ruth Kruijer haalde verwoestend uit 18-24, waarna VZV meteen nog weer een 100% kans onbenut liet.
Het team van de succesvolle coach Betty Plasmeyer zette in de laatste fase van dit bijzonder aantrekkelijke duel de opponent nog eens behoorlijk onder druk, al konden ze met die dadendrang nog enkele tegendoelpunten niet voorkomen. Monique de Wit verrichtte ook nog enkele uitstekende reddingen. VZV verkleinde de achterstand door twee doelpunten van Joyce Hillen, een beauty van Albertine Abube en twee treffers de afscheid nemende Lotte Prak tot 23-27.
Met nog twee minuten op de klok scoorde Linsey Perre 24-27 een verschil van drie. Hoewel de thuisploeg druk bleef zetten wist ze niet meer dichterbij te komen en scoorde Quintus net als in de eerste helft de laatste treffer. Einstand 24-28.

Doelpunten: Lotte Prak 4, Kim Jimmink 4, Joyce Hillen 3, Linsey Perre 2, Florance Kos 2, Jet Jimmink 2, Albertine Abube 2, Lisanne Kolken 2,Ruth Kruijer 1, Jane Kramer 1, Djazzmin Trabelsi 1.

Na deze fantastische wedstrijd waar de toeschouwers wel het meest aan hun trekken waren gekomen werd afscheid genomen van drie teamspeelsters. Door aanhoudende fysieke ongemakken van Britt Stegers (onwillige schouder) en Selina Bruin (knie) nam ook Lotte Prak afscheid van thuispubliek. Zij stopt met handballen.
Er werd na deze laatste thuiswedstrijd in de nog een feestje gevierd op het uitermate succesvolle Eredivisie debuut en het behalen van Europees handbal, waarmee Maedilon/VZV geschiedenis heeft geschreven.

A.s. zaterdag 13 mei wordt de return wedstrijd tegen Quintus gespeeld als allerlaatste wedstrijd van dit lange en zware seizoen.
Supporters kunnen tegen een kleine vergoeding weer gebruikmaken van de spelersbus van Taxi van Diepen waar men tijdens de trip door de selectie van hapjes en een drankje wordt voorzien.